Bitcoin vuur gedoofd?

De afgelopen maanden hebben we natuurlijk waanzinnige winsten gezien bij diverse DeFi-projecten. Daaropvolgend hebben mensen zich ook al lelijk gebrand. Sushi zag kort na zijn live gaan de prijs verdampen van $10 naar de huidige $0,68. Zoals ik al vaker in onze omgeving voor members heb benoemd zijn dit klappers maar dan de verkeerde kant op. Blijft het goed gaan of duiken we de rode cijfers in?

bitcoin_vuur_gedoofd_afbeelding1Afbeelding 1: dagelijkse grafiek van YFI op cryptocurrency exchange Binance

Het lijkt erop dat veel DeFi-coins op dit moment op een sleutelzone hangen. Zoals hierboven te zien is voor YFI. Mocht deze verder naar beneden breken wordt het een pijnlijk achtbaanritje. Anderzijds, als er nog wat leven ingeblazen kan worden zou $20.000 een flinke weerstand zijn. Ja dat lees je heel goed. Deze vers gelanceerde coin wordt aanzienlijk hoger dan de koers van bitcoin verhandeld. Waanzin? Ja als je het mij vraagt is het een kwestie van tijd totdat dit soort coins een enorme daling gaan doormaken.

Slim door hype gedreven met weinig supply kom je wel een eind, dat blijkt maar eens te meer. Is de rek eruit of krijgen we nog een opleving in de DeFi-wereld?

Bitcoin

De grote baas staat momenteel ook op een belangrijk punt. Nadat we geheel volgens verwachting de rode magnetische zone hebben getest dreigen we nu terug te vallen.

bitcoin_vuur_gedoofd_afbeelding2Afbeelding 2: 4-uurs grafiek van bitcoin op cryptocurrency exchange Coinbase

Zoals vorige week besproken hebben we momenteel (mogelijk) te maken met een bearish retest. Nadat we begin september een enorme smak maakten, hebben we nu de onderkant van de support getest. De zone waar we tot eind augustus support vonden. Indien deze zone een te grote weerstand blijkt te vormen moeten de bulls zich schrap zetten. Support kan zich clusteren op de $10.950. De 200 dagen moving average (MA) loopt ook gestaag naar die zone toe (gouden lijn).

Die $10.950 werd op 9 oktober gebroken. Deze zone dient nu als support. Daaronder zijn we terug bij af en zouden we een aanzienlijke daling kunnen krijgen. Dus het is raadzaam deze zone goed in de gaten te houden.

Ethereum

Uiteraard kan ook deze niet achterblijven. Indien we onder de $360 komen kan het snel vervelen worden. De belangrijkste zone die wel stand moet houden is de $350.

bitcoin_vuur_gedoofd_afbeelding3Afbeelding 3: wekelijkse grafiek van ethereum van cryptocurrency exchange Kraken

Zoals hierboven te zien is hebben we de afgelopen weken stand gehouden boven de $350. Hiernaast was dit het dak van de koers helemaal terug in juni en augustus 2017! Dat we hier doorheen braken in juli was een mooi begin. De sterke verkoop die we goed kunnen zien in de laatste week van augustus is een minder fraaie candle. Onder de $350 zouden we rap op de $325 kunnen zitten. Belangrijke zones om over de langere termijn bullish te blijven zijn nu de $285 en de $240 zone.

Uiteraard hebben we nog wat vet op de botten. We kunnen best een kleine deuk verwerken. Alleen een te grote klap zou ons in een winterslaap kunnen sussen. Onder deze zones zijn we in bearish territorium.

Ik ben heel benieuwd hoe we deze winter doorkomen en waar we in maart staan. Het beloven spannende tijden te worden. Een heel goed weekend en tot volgende week!

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€26.969,30 Kopen
1
Bitvavo
€26.479,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
€26.708,30 Kopen
3
Litebit
€26.777,40 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin marktkapitalisatie kan verdubbelen zodra meer instituties instappen, maar wat houdt ze tegen?

Volgens een nieuw onderzoeksrapport van financieel adviesbureau Aite Group, uitgevoerd in opdracht van handelsplatform eToro, kan de totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies naar maar...

Bitcoin (BTC) crash het gevolg van Chinese miners? Deze data toont een interessant beeld

Bitcoin (BTC) traders werden gisteren opgeschrikt door een behoorlijke correctie. De koers zakte binnen 24 uur tijd meer dan 20% onderuit en vanaf de all-time high (ATH) was...

Bitcoin (BTC) koers onderuit door ‘double-spend’ aanval of was het ‘FUD?’

Gisterenavond ging in de media plotseling een verhaal rond dat een zogeheten ‘double-spend attack’ plaatsvond op het bitcoin (BTC) netwerk. Echter blijkt dat helemaal...

Bitcoin (BTC) koers zet de daling in tot onder de $30.000, stock-to-flow model blijft intact

Het ging gisterochtend opeens even heel hard! De cryptocurrency koersen, waaronder de bitcoin (BTC) prijs, daalden in hoog tempo af naar prijsniveaus die we...

Krijgt Chainlink (LINK) een eigen fonds bij de grote vermogensbeheerder Grayscale?

Grayscale is een alom bekende naam in de cryptomarkt. De vermogensbeheerder bezit enorme hoeveelheden bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) namens de aandeelhouders van zijn...

Bitcoin koers zakt weg, is het tijd om te hamsteren?

Waar ik vorige week spektakel beloofde is dat aardig uitgekomen. Flinke schommelingen zien we momenteel in de bitcoin koers. Zover hebben we afgelopen nacht...