Home Crypto Talk Columns Bitcoin (BTC) bullish setup, altcoins nieuwe ronde vol pijn?

Bitcoin (BTC) bullish setup, altcoins nieuwe ronde vol pijn?

Met de data die we op het moment van schrijven, een licht zonnige donderdagochtend, tot onze beschikking hebben ziet de chart van bitcoin (BTC) er goed uit. Zodra we met de hinderlijke weerstand van de 200 Moving Average (MA) op de dagelijkse chart hebben afgerekend, kan het los; deze ligt momenteel op zo’n $8.630.

michiel_aan_het_wiel_bitcoin_BTC_bullish_setup_altcoins_nieuwe_ronde_vol_pijn_afbeelding1Afbeelding 1: de bitcoin (BTC) koers op de 3-dagelijkse chart

- Advertentie -

Op bovenstaande afbeelding zie je de 3-dagelijkse chart, waarbij de laatst gesloten candle (woensdag op donderdag) er zeer bullish uitziet. Na de bullish divergence die we tot op de dagelijkse chart konden vinden, zijn we gebounced op de zone rond $7.700. Met diverse indicatoren zoals de Relative Strength Index (RSI), die op dit moment zeer bullish is, lijkt een push richting de $9.000 een kwestie van tijd. Sterker nog, wellicht is die move bezig op het moment dat jij dit leest! Indien de hogere tijdframes als de 3-dagelijkse en de wekelijkse wat extra volume krijgen zou er, bij het breken van de $10.000, zelfs een target van $15.000 in beeld komen. Hiervoor is het sluiten van de week erg belangrijk. Houd dus de Macro Update van David in onze members-omgeving goed in de gaten. 

Wat kunnen de consequenties zijn voor altcoins met bovenstaande scenario? Zoals we woensdag bij de stijging van bitcoin hebben kunnen zien, dalen veel altcoins aanzienlijk in bitcoin-waarde als bitcoin flink stijgt.

Op onderstaande afbeelding zie je IOTA/BTC. Zoals daar waarneembaar ondervindt deze flinke weerstand op de 50 MA van de 3-dagelijkse chart. Indien bitcoin werkelijk aan de bovengenoemde vervolg-rally begint, zou dat wederom een klap aan altcoins kunnen uitdelen.

michiel_aan_het_wiel_bitcoin_BTC_bullish_setup_altcoins_nieuwe_ronde_vol_pijn_afbeelding2Afbeelding 2: IOTA (MIOTA/BTC) op de 3-dagelijkse chart

Het is belangrijk dat altcoins zoals IOTA dan support vinden in de aangegeven groene zone. Hiermee blijft er een bullish structuur en zodra bitcoin wat rust vindt zouden de meeste alts nogmaals een poging kunnen wagen om de 50 MA van de 3-dagelijkse te doorbreken en eindelijk echt bullish te worden.

Indien bitcoin de 200 MA op $8.630 niet weet te breken zou dat meer ruimte kunnen geven aan altcoins. Hiermee zouden die een vervolg kunnen geven aan de flink opmars die de meeste de afgelopen dagen/weken hebben gemaakt.

Conclusie: Probeer bij een flinke stijging van bitcoin, de waarde van je altcoins te beschermen. Ga hierbij opzoek naar nieuwe entries rond support-zones die vaak enkele tot tientallen procenten lager liggen dan de huidige prijzen.

Zodra bitcoin neergeslagen wordt door de 200 MA kunnen alts een vervolg geven aan de stijgingen van afgelopen weken. Hierbij zou je kunnen overwegen de exposure te vergroten boven de 50 MA op de 3-dagelijkse charts zoals in afbeelding 2. 

Crypto Insider David meldt dat de koers van bitcoin (BTC) zich momenteel op dun ijs begeeft. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.585,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.655,19 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.656,80 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.659,68 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.720,64 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: Magische grens in zicht

Wat is dat toch met die psyche van de mens? Keer op keer, als de koers van bitcoin support lijkt te vinden, stappen ze...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.