wekelijkse_bitcoin_BTC_weekanalyse_de_strijd_om_de_4000_dollar

Bitcoin (BTC) koers weekanalyse: de strijd om de $4.000

1

Nadat de koers vorige week een flinke rally meemaakte is het voornamelijk positieve sentiment weer omgedraaid in twijfel. Deze week behaalde de koers van Bitcoin een high van $4.384 op Bitfinex waarna het inzakte tot een low van $3.686. De koers herstelde zich afgelopen vrijdag flink maar wist deze opwaartse beweging niet vast te houden. Een lager hoogtepunt was het gevolg en de koers vindt op dit moment haar rust net onder de $4.000-grens waar het aan het strijden is om de week boven de $4.000 af te sluiten. Een belangrijk moment voor de korte termijn in mijn optiek.

Op dit moment zit de koers van Bitcoin in een neerwaartse trend op de dagelijkse en de 4-uurs grafiek. In afbeelding 1 heb ik de dagelijkse grafiek weergegeven en hierop is goed te zien dat de koers van Bitcoin zich op dit moment in een neerwaartse trend begeeft maar tevens sterk support vond op het niveau van $3.650. Aangezien het niveau van $3.650 ruim twee weken geleden een sterke weerstand vormde zal dit niveau een belangrijke katalysator zijn voor komende we(e)k(en). Indien de koers hier doorheen breekt en niet weet terug te krabbelen dan verwacht ik opnieuw een test van koersen rondom de $3.200.

wekelijkse_bitcoin_BTC_weekanalyse_de_strijd_om_de_4000_dollar_grafiek1Afbeelding 1: Dagelijkse grafiek Bitcoin

Op de 4-uurs grafiek (afbeelding 2) lijkt zich tevens een head-and-shoulders patroon (bearish) te vormen, hoewel een succesvolle break out van dit patroon (naar beneden) nog niet heeft plaatsgevonden. Op deze grafiek is tevens te zien hoe de koers aan het strijden is voor de grens van $4.000 en om de week boven dit niveau af te sluiten. Een close boven de $4.000 zou, hoewel gering, een overwinning zijn voor de bulls en alle beetjes helpen op het moment als het gaat om het terugwinnen van zelfvertrouwen voor de bulls. Desalniettemin heeft de koers van Bitcoin nog steeds geen duurzame break gemaakt van de weerstand op $4.350 en blijft het vooralsnog in zijdelingse actie opgesloten.

wekelijkse_bitcoin_BTC_weekanalyse_de_strijd_om_de_4000_dollar_grafiek2Afbeelding 2: 4-uurs grafiek Bitcoin

De koers zit opgesloten tussen de $4.350 en de $3.650 (afbeelding 3). Alle actie binnen dit kanaal heeft voor mij relatief weinig waarde hoewel een close boven de $4.000 vandaag de bulls waarschijnlijk wat moed zou geven opnieuw dit niveau aan te vallen.

wekelijkse_bitcoin_BTC_weekanalyse_de_strijd_om_de_4000_dollar_grafiek3

Een duurzame break door de $4.350 zou mijn outlook voor de korte termijn waarschijnlijk bullish maken. Een break door de $3.650 het omgekeerde. Op dit moment heb ik geen enkele positie open en geniet ik van de feestdagen. Aangezien de langere trend zeer bearish is en de huidige signalen zeer veel twijfel laten zien in de markt blijft mijn outlook op de korte termijn ook overwegend bearish. Desalniettemin zou een break door de $4.350 een aangename verrassing zijn. Het moge duidelijk zijn dat mijn ogen zijn gericht op zowel de $3.650 als de $4.350 en dat de strijd om de $4.000 voor vandaag het belangrijkst is. Let’s GO!

Alvast een fijne jaarwisseling en tot volgende week!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

5 REACTIES

  1. Ik begrijp niet waarom er zoveel interesse is in de prijs. Een munt moet in de eerste plaats toch stabiliteit vertonen. Of vergis ik mij?

    • Hi Patrick, ik ben het met je eens dat – indien men wilt dat Bitcoin een nieuw universeel betaalmiddel wordt – de volatiliteit dient te verminderen. Naarmate de marktomvang van Bitcoin zal groeien zal de volatiliteit naar verwachting ook afnemen. Hoewel BTC al ruim 10 jaar bestaat staat het nog steeds in haar kinderschoenen en is de totale marktomvang zeer gering. Iedere emerging asset vertoont kenmerken van extreme volatiliteit daar er nog te weinig (professionele) marktparticipanten zijn om tot een betere ‘price discovery’ te komen en emotie minder te laten regeren. We hebben uiteraard nog een lange tijd te gaan. Wat betreft dit column heeft het als focus de koersverwachting van komende week te bespreken en waar op te letten. Wat meer technisch dus ipv fundamenteel. Leuk dat je het lees in ieder geval. Geniet van de dag!

  2. Klopt. Deze enormer schommelingen en onzekerheid over de toekomst maken de bitcoin volledig ongeschikt als handelsmunt, volledig ongeschikt als spaarmunt en zeer gevaarlijk als investering. Het is uitsluitend geschikt voor grote eenmalige transacties waarbij het maken van de transactie veel belangrijker is dan het risico ervan. Dit speelt bijvoorbeeld in de criminele wereld van het witwassen.

  3. Ik blijf het zeggen, de werkelijke waarde van de Bitcoin zit net onder de 1000 dollar. Ik voorspel dat we die waarde dit jaar gaan zien. Een prettig nieuw jaar!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws