Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: Magische grens in zicht

Wat is dat toch met die psyche van de mens? Keer op keer, als de koers van bitcoin support lijkt te vinden, stappen ze niet (deels) in. Om vervolgens, als de prijs alweer 6% hoger is aanbeland, bij de volgende weerstand alsnog in te stappen. Vervolgens zakt de prijs 3% weg en zijn ze er weer uit. Op papier is het o zo simpel: Je koopt laag en verkoopt in ieder geval hoger. In praktijk werkt dit dus precies andersom. Onderweg omlaag is er de angst dat er geen support is en wordt er niet gekocht. Onderweg omhoog gaat het zo lekker en is een buy order zo geplaatst.

Mijn conclusie na al die jaren is dat dit het grootste verschil in denkwijze is, tussen de doorgewinterde trader en grote meerderheid. Dit, samen met een plan voor de langere termijn, is cruciaal om relaxed te kunnen handelen. Eigenlijk zou het je totaal geen stress moeten opleveren.

- Advertentie -

Technische analyse wordt vaak de hemel in geprezen óf afgedaan als totale onzin. In mijn optiek is het een hele handige tool om bepaalde setups te maken; je maakt het heel behapbaar. Instap, exit en stop-loss is wat je vooraf bekijkt en plaatst. Uiteindelijk is het hele traden één grote legpuzzel die vrij nauw luistert. Dat maakt het zo lastig, maar in deze tijden van onzekerheid extra belangrijk.

Bitcoin koers

Ondanks de kleine bearish signalen op de echt lagere tijdframes, die voor een pullback kunnen zorgen, zijn we bullish onderweg.

de_koers_van_bitcoin_BTC_volgens_michiel_magische_grens_in_zicht_afbeelding1Afbeelding 1: Dagelijkse grafiek van bitcoin (BTC) op cryptocurrency exchange Coinbase

Precies in die groene zone van vorige week vonden we support. Daarmee kan de dagelijkse nu koers zetten op die $9.800-10.000. Gaat het dan eindelijk weer lukken om boven die $10.000 te komen. De laatste horde lijkt op dit moment de $9.600; een flinke spike op volume zou deze zo kunnen breken.

Altcoins doen het zeer wisselend. Zoals enkele weken geleden aangegeven is XRP/BTC onderweg naar de lows. Echter zijn veelbesproken coins in onze omgeving voor members, zoals cardano (ADA) en enjin (ENJ), bijzonder lekker bezig. 20% candles zijn daarop geen uitzondering. ADA bijvoorbeeld zou na een lichte retrace koers kunnen zetten naar de 800 satoshi. Dat zijn toch al lekkere targets in deze lastige tijden. Altcoins zouden die pullback kunnen krijgen als bitcoin een goede move naar boven zou maken richting die $10.000. Dat blijft altijd een steekspel.

We houden het natuurlijk scherp in de gaten! Wil jij nou meer updates tijdens de week? Meld je dan vrijblijvend de eerste maand geheel kosteloos aan voor onze omgeving voor members en geniet van koersvideo’s, uitleg, discussie en geautomatiseerde trading signals. Geniet allemaal van het prachtige weer en tot volgende week.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.292,50 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.184,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.225,09 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.243,94 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.249,36 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...