Binance

Binance is, in tegenstelling tot de meeste andere grote exchanges, nog vrij nieuw. Het van oorsprong Chinese Binance werd namelijk opgericht in 2017.

Oprichter Changpeng Zhao heeft er met zijn team voor gezorgd dat Binance binnen een recordtijd van zes maanden het grootste Bitcoin en altcoin handelsplatform is geworden. Binance staat voor “Binary or Bit and Finance”. Zowel de token als het platform werden begin juli 2017 gelanceerd. Binance hanteerde gedurende één maand een ‘zero trading fee policy’, oftewel handel drijven zonder kosten. Binance is zo snel populair geworden door meerdere factoren, waaronder de ondersteuning die wordt geboden in meerdere talen (Engels, Japans, Koreaans en Chinees) en het bieden van twee interfaces (“beginner” en “expert”). Daarnaast claimt Binance dat het platform 1,4 miljoen transacties per seconde aan kan, wat flink boven het marktgemiddelde ligt.

Binance Token (BNB):

Binance lanceerde zijn platform tegelijk met de Binance token (BNB). Als je je trading fees op het Binance platform betaalt met deze BNB token, krijg je een korting van 50% op je trading fees. Er zijn in totaal iets meer dan 197 miljoen BNB tokens aangemaakt waarvan momenteel ongeveer de helft verhandelbaar is.

Trading fees

Binance hanteert op het moment een ‘fixed fee’ van 0,1% op elke trade. Dit is momenteel één van de laagste fees, als je exchanges met een ‘fee schedule’ buiten beschouwing laat. Als je BNB tokens hebt en deze gebruikt om trading fees te betalen, dan worden de trading fees met 50% korting 0,05% van elke trade. Dit is veruit de laagste fee in de cryptowereld.

Transfer limits

Op Binance kun je alleen handelen in cryptocurrencies en dus niet met fiduciair geld (euro, dollar). Binance hanteert geen stortingslimiet maar wel, zoals alle andere exchanges, een opnamelimiet. Laatstgenoemde limiet wordt bepaald door je ‘verfication tier’, ofwel mate van identificatie.

Zonder het inschieten van enige verificatiedetails, zit je op level 1 en kun je cryptocurrencies met een maximale totaalwaarde van 2 BTC opnemen.

Maximale opnamelimiet verhogen naar 100 BTC

Om je te verifiëren tot level 2, zul je Binance’ ‘two-factor authentification’ of ‘Google Authenticator’ moeten hanteren. Daarnaast zul je Binance van een aantal gegeven moeten voorzien. Op level 2 wordt je dagelijkse opnamelimiet 100 BTC.

Veiligheid

Ondanks het feit dat Binance één van de nieuwste exchanges is, heeft het binnen een korte tijd een hoog niveau van zowel veiligheid als betrouwbaarheid weten te bereiken. Echter is Binance niet erg transparant als het op specifieke veiligheidsmaatregelen aankomt.

Klantenservice

Om als exchange succesvol te zijn heb je een goede klantenservice nodig, een team dat alle vragen en verzoeken tijdig beantwoord. Ondanks dat Binance momenteel nog verbetering kan aanbrengen qua klantenservice zijn ze snel met inhoudelijk reageren en bieden ze doorgaans prima ondersteuning aan ‘traders’ die dit nodig hebben. Er is vooralsnog geen live chat support of een telefoonnummer waarmee je de klantenservice kan bellen.

Naast de klantenservice heeft Binance ook een FAQ waar je jezelf als beginner wegwijs kunt maken met betrekking tot hoe de exchange werkt.

Voor meer info over het aanmaken van een account en het handelen op Binance, neem een kijkje in onze Binance Guide.