Bitcoin Meester

Bitcoin Meester is een Nederlandse cryptocurrency exchange waarop je meer dan 200 verschillende cryptocurrencies kunt verhandelen. Daarmee heeft de broker het grootste aanbod aan cryptocurrencies in Nederland. Op het platform kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar handelen in je favoriete cryptovaluta. Sinds kort heeft het bedrijf ook de mogelijkheid geïntroduceerd om rente te ontvangen over je stablecoins op het platform.

Bitcoin meester

Rente over je stablecoins

De innovatieve exchange constateerde dat er de afgelopen maanden in de media steeds vaker werd gesproken over de dalende rente, die misschien zelfs wel zou kunnen omslaan in een negatieve spaarrente. Om daarop in te spelen heeft Bitcoin Meester besloten om klanten op hun platform te voorzien van een aantrekkelijke rente van 3% op jaarbasis. Iedere dag dat jij tegoeden op het platform hebt staan in TrueUSD, Dai, Paxos Standard Token of TetherU, krijg je rente uitgekeerd op je account. Zo wordt je geld niet minder waard als je even besluit uit het geweld van de cryptomarkt te stappen.

Hoe werkt de verificatie bij Bitcoin Meester?

De verificatie is heel erg simpel en zo geregeld. Zodra je een account hebt gemaakt kun je meteen beginnen met het kopen van cryptocurrencies met een wekelijks limiet van 100 euro. Als je een hoger limiet wil hebben of cryptocurrencies wil verkopen, dan moet je een kleine identiteitscontrole uitvoeren. Het verificatieproces bestaat uit een verificatie van je rekening. Doe je dit via een iDEAL-betaling? Dan is dit binnen enkele minuten geregeld. Kies je voor een handmatige overboeking, dan kan dit een tot drie werkdagen in beslag nemen. De verificatie van je identiteit wordt tijdens kantooruren gecontroleerd binnen één uur na het uploaden van je gegevens. Tijdens weekenden worden je gegevens ook gecontroleerd, maar dan kan het soms wat langer duren. Het is bij Bitcoin Meester uiteraard niet toegestaan om meerdere accounts te hebben.

Hoeveel kost het om te handelen?

De Nederlandse broker hanteert voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies een marge op basis van jouw account. De standaardmarge ligt rond de 2%, maar de korting kan afhankelijk van jouw activiteit oplopen tot 1,75%. Marges worden live verwerkt in de koers, dit betekent dat de prijs die je ziet op het moment dat je gaat kopen of verkopen ook is wat je krijgt: what you see is what you get. De korting die Bitcoin Meester biedt is dus afhankelijk van je accountactiviteit. Hierbij wordt gekeken naar je handelsvolume van de afgelopen 30 dagen. Aan de hand van dit handelsvolume krijg je een VIP-niveau toegekend waar een korting aan verbonden is. Om even een voorbeeld te geven: als je handelsvolume in 30 dagen €1.500 bedraagt, dan ontvang je 1% korting. Er zijn in totaal 9 VIP-niveaus die verbonden zijn aan verschillende kortingen:

Niveau Handelsvolume (30 dagen) Korting
VIP 1 ≥ €9,- 0,00%
VIP 2 ≥ €100,- 0,5%
VIP 3 ≥ €1.000,- 1,0%
VIP 4 ≥ €5.000,- 1,25%
VIP 5 ≥ €10.000,- 1,35%
VIP 6 ≥ €25.000,- 1,45%
VIP 7 ≥ €100.000,- 1,55%
VIP 8 ≥ €500.000,- 1,65%
VIP 9 ≥ €1.000.000,- 1,75%

Je kunt er ook voor kiezen om je cryptocurrencies direct om te wisselen voor de cryptocurrency die je op dat moment wil. Dit levert je een interessant voordeel op. Voor het direct omwisselen van munten betaal je bij Bitcoin Meester namelijk altijd maar de helft van de fee. Het is dus goedkoper om een munt direct naar een andere munt te wisselen in plaats van deze munt eerst te verkopen en vervolgens de andere te kopen. Wil jij je cryptocurrencies omzetten in geld op je bankrekening? Dat kan natuurlijk ook! De mannen van Bitcoin Meester zorgen ervoor dat de euro’s direct naar jou worden overgemaakt. Hoe snel ze op je rekening staan verschilt per bank.

Bitcoin Meester aanbod en betaalmethodes

Bitcoin Meester staat bekend om het grote aanbod aan cryptocurrencies. Je hebt het in de inleiding al kunnen lezen, momenteel zijn dat er meer dan 200(!). Om precies te zijn 204. Dit zorgt ervoor dat je bij Bitcoin Meester ook de mogelijkheid hebt om je te verdiepen en in te kopen in de kleinere veelbelovende cryptocurrency-projecten. Hoe kleiner het project, hoe groter de potentiële groei. Uiteraard gaat dit ook gepaard met een groter risico, dus doe vooral goed onderzoek voordat je besluit te investeren. Je kunt op Bitcoin Meester kiezen voor verschillende betaalmethodes. Uiteraard kun je betalen met iDEAL, maar je kunt ook kiezen voor Bancontact, SEPA, Giropay en SOFORT.

Kan ik cryptocurrencies ook van het platform afhalen?

Zeker! Uiteindelijk is de grondgedachte achter cryptocurrencies dat je jouw vermogen in eigen beheer hebt. Je kunt de cryptocurrencies die aan je account bij Bitcoin Meester verbonden zijn naar je eigen wallet sturen. Dit kost je in principe niets, behalve een kleine fee die het platform gebruikt om de transactie snel te laten verwerken door het netwerk. Hiermee worden de miners betaald. Om er voor te zorgen dat je nog iets overhoudt aan een transactie heeft iedere cryptocurrency een eigen minimum voor het versturen. Het zou zonde zijn als je je bitcoins verstuurt en de helft van de transactie wordt opgeslokt door de transactiekosten. Hoe lang het duurt voordat je jouw cryptocurrencies in je wallet ontvangt verschilt per coin. Bitcoin Meester verstuurt de coins in principe direct, maar afhankelijk van de drukte op de blockchain kan het voor sommige coins wat langer duren. Let hierbij wel op: om veiligheidsredenen bewaart Bitcoin Meester 95% van de tegoeden in cold storage die niet aan het internet verbonden zijn. Meestal worden de coins meteen verstuurd, maar het kan zijn dat de hot wallets, die wel aan het internet verbonden zijn, bij veel opnames leeg zijn en dat een opname daardoor tot 48 uur kan duren.

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.