Bitcoin Meester

Bitcoin Meester is een Nederlands handelsplatform voor cryptocurrencies zoals bitcoin en ethereum, ook wel een cryptocurrency exchange genoemd. De broker heeft met ruim 200 verschillende cryptovaluta het grootste aanbod in Nederland! Ben je op zoek naar onze ervaring met het platform van deze partij, bekijk dan onze Bitcoin Meester review.

Op het platform kun je 24 uur per dag, zeven dagen per week en 365 dagen per jaar handelen in cryptovaluta. Dat kan via de website van Bitcoin Meester, maar ook via de app voor iOS en Android. Het handelsplatform bewaart 95% van cryptocurrency die het in beheer heeft offline waardoor het een stuk minder gevoelig is voor hackers. Ook staat Bitcoin Meester geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB).

Hoe maak ik gebruik van Bitcoin Meester?

Om bij Bitcoin Meester aan de slag te gaan, dien je eerst een account aan te maken. Dat is een eenvoudig proces en zo geregeld. Wil je cryptocurrency aanschaffen, dan moet je eerst euro’s overmaken. Dat kan via iDEAL of via een handmatige overboeking. Met iDEAL staat het geld binnen enkele minuten op je account bij Bitcoin Meester. Het handmatig overboeken van geld kan via Bancontact, SEPA, Giropay, Sofort en EPS en kan een dag duren.

Zodra je een account hebt gemaakt, zit je aan een handelslimiet van 100 euro per week. Wil je dit limiet ophogen, dan dien je eerst een kort identificatieproces te doorlopen. Dit is verplicht sinds de invoering van een nieuwe wet waarop DNB toezicht houdt. De optie om het korte identificatieproces te doorlopen kan je vinden onder het kopje  “Uw gegevens” en het duurt doorgaans ongeveer een half uur voordat Bitcoin Meester je gegevens heeft geverifieerd. 

Wil je euro’s vanuit Bitcoin Meester laten uitkeren, dan dien je eerst je bankrekening te verifiëren. Hiervoor moet je een klein bedrag overmaken van 10 eurocent. Ook deze optie vind je terug onder “Uw Gegevens.” Dit proces duurt enkele minuten via iDEAL en één tot twee werkdagen via handmatige overboeking.

Bitcoin Meester hanteert geen maximum voor het kopen en verkopen van crypto, maar wel een minimum van 5 euro. Dat geldt voor elke cryptovaluta en geldt ook voor het direct wisselen tussen verschillende cryptocurrencies. Heb je al een account bij Bitcoin Meester, dan dien je die te gebruiken. De Nederlandse broker staat namelijk maximaal één account per gebruiker toe.

Wat kost het om te handelen?

Bitcoin Meester heeft een eigen koers die wordt vastgesteld met een gemiddelde van meerdere internationale beurzen alsmede de handel op het eigen platform. Daarnaast hanteert de exchange voor het kopen en verkopen van crypto een marge op basis van je account.

Dit betekent dat je meer korting krijgt als je meer op het platform handelt. De koersen op Bitcoin Meester zijn gebaseerd op de gemiddelde korting die gegeven wordt op het platform. Je kunt met je aankoop dus iets duurder of iets goedkoper uit zijn.

Hierbij wordt gekeken naar je handelsvolume van de afgelopen 30 dagen. Aan de hand van dit handelsvolume krijg je een VIP-niveau toegekend waar een korting aan verbonden is. Standaard rekent Bitcoin Meester een marge van 1% en deze marge wordt minder aan de hand van je VIP-niveau.

Niveau Handelsvolume (30 dagen) Gerekende marge
VIP 1 ≥ €1,- 1,00%
VIP 2 ≥ €500,- 0,90%
VIP 3 ≥ €1.000,- 0,80%
VIP 4 ≥ €5.000,- 0,70%
VIP 5 ≥ €10.000,- 0,60%
VIP 6 ≥ €25.000,- 0,50%
VIP 7 ≥ €50.000,- 0,40%
VIP 8 ≥ €100.000,- 0,30%
VIP 9 ≥ €500.000,- 0,20%
VIP 10 ≥ €1.000.000,- 0,10%

Je kunt er ook voor kiezen om crypto direct voor andere crypto te wisselen. In dit geval betaal je altijd de helft van de fee (hier zit dus een standaard marge op van 0,75%). Afhankelijk van je VIP-level is daar meer korting over te verdienen. Het is dus goedkoper om een cryptocurrency direct naar een andere cryptocurrecncy om te wisselen, dan deze crypto eerst te verkopen om vervolgens een andere crypto te kopen.

Kan ik de crypto ook van het platform afhalen?

Ja, het is zeker mogelijk bij Bitcoin Meester om je cryptovaluta van het platform af te halen en dus zelf in een persoonlijke wallet te bewaren. Ook kun je vanuit een andere wallet crypto storten op je account op Bitcoin Meester. Het platform hanteert hiervoor een minimale hoeveelheid van 5 euro.

In principe stuurt Bitcoin Meester je crypto binnen enkele minuten naar je wallet. Soms kan dit langer duren doordat een zogenaamde hot wallet leeg is. Bitcoin Meester bewaart namelijk 95% van alle crypto op het platform in een cold storage wallet. Deze zijn niet verbonden met het internet en kunnen daarom veel minder gemakkelijk ten prooi vallen aan kwaadwillenden. 

In het geval dat een hot wallet eerst vanuit een cold wallet weer aangevuld moet worden, kan het tot 72 uur duren voordat je je crypto hebt ontvangen.

Kan ik op Bitcoin Meester mijn crypto staken?

Ja, het is ten slotte ook nog eens mogelijk om met Bitcoin Meester te staken! Dat is het vastzetten van je crypto om rente verdienen. Bitcoin Meester biedt voor 15 verschillende tokens de mogelijkheid aan om te staken. Daarmee kan een rentepercentage tussen de 2% en 10,5% verdiend worden. Deze percentages zijn op jaarbasis en worden dagelijks uitgekeerd, zolang de desbetreffende crypto in je staking wallet zit.

Meer over Bitcoin Meester

Laatste nieuws