eToro

eToro is een pionier op het gebied van investeren en handelen in allerlei verschillende activa, van aandelen tot cryptocurrencies. Het platform, dat in 2007 is opgericht, heeft miljoenen gebruikers uit meer dan 140 landen. Het biedt een gebruiksvriendelijke interface, uitgebreide educatieve middelen en diverse investeringsopties.

Wat is eToro 

eToro is meer dan een traditionele online beurs. Het is een sociaal handelsplatform dat particuliere beleggers de tools geeft om hun beleggingen zelf te beheren en tegelijkertijd te profiteren van een levendige online gemeenschap. Het platform biedt handel in een breed scala aan financiële instrumenten, waaronder aandelen, ETF’s, indices, grondstoffen, en natuurlijk ook cryptocurrencies. 

Met meer dan 30 miljoen geregistreerde gebruikers wereldwijd is eToro een leider in de financiële wereld. Het platform staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface en sterke nadruk op gebruikerseducatie. Met eToro CopyTrader kunnen gebruikers zelfs de handelsstrategieën van andere succesvolle beleggers bekijken en automatisch kopiëren. 

Kosten bij eToro

In tegenstelling tot veel andere online brokers staat eToro bekend om zijn transparante en gebruiksvriendelijke kostenstructuur. Er zijn geen kosten voor het storten van geld, en het platform hanteert doorgaans geen commissies voor de handel in aandelen en ETF’s. In plaats daarvan verdient eToro geld aan de spreads tussen de koop- en verkoopprijzen van financiële producten.

Deze spreads variëren afhankelijk van het gekozen activum en marktvolatiliteit. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van deze kosten, omdat ze invloed kunnen hebben op uw rendement. Gelukkig zijn deze kosten gemakkelijk in te zien op de website van eToro zelf en worden deze niet verhuld. 

Pre-market trading bij eToro 

Een van de meest opvallende kenmerken van eToro is de mogelijkheid om gebruik te maken van extended trading hours, inclusief pre-market en after-hours trading. Dit betekent dat handelaren kunnen profiteren van belangrijke marktbewegingen buiten de reguliere handelsuren. Deze mogelijkheid is vooral nuttig voor diegenen die willen reageren op bedrijfsaankondigingen, winstrapporten en ander nieuws dat naar buiten komt op het moment dat de beurs eigenlijk dicht is.

Met de extended trading hours van eToro krijgen beleggers meer tijd en flexibiliteit om hun handelsstrategieën te implementeren en te reageren op marktgebeurtenissen, waardoor ze een potentieel voordeel hebben ten opzichte van handelaren op platforms die deze mogelijkheid niet bieden. Deze functie geldt wel alleen voor Amerikaanse aandelen. 

Tools en Widgets bij eToro 

eToro biedt verschillende tools en widgets aan die ontworpen zijn om het handelen efficiënter en informatiever te maken. Het platform heeft het alom bekende TradingView geïntegreerd, een geavanceerde grafieken tool die helpt bij marktanalyse. Met de Earnings Report Widget kunnen handelaren snel inzicht krijgen in de financiële prestaties van een bedrijf, wat nuttig is bij het maken van investeringsbeslissingen.

Voor de echte handelaren biedt eToro de Pro Tools, een set van geavanceerde handelshulpmiddelen en indicatoren. Of u nu een beginnende of ervaren handelaar bent, deze tools en widgets zijn ontworpen om u een vollediger beeld te geven van de markt en om uw handelsstrategieën effectief te ondersteunen.

Foto: Shutterstock/Diego Thomazini

Trading Academy bij eToro 

Educatie is een van de sterke punten van eToro, en dat blijkt duidelijk uit hun Trading Academy. Deze omvat een brede reeks educatieve bronnen, waaronder webinars, video’s, en artikelen die zijn ontworpen om handelaren van alle niveaus te helpen. Of je nu net begint met handelen of al jaren ervaring hebt, of je vooral geïnteresseerd bent in aandelen of crypto, er is voor elk wat wils. 

De Academy biedt ook interactieve quizzen om je kennis te testen en praktische tips om je handelsvaardigheden te verbeteren. Het doel van de Trading Academy is om een ​​gemeenschap van goed geïnformeerde handelaren te creëren en hen te voorzien van de tools die ze nodig hebben om succesvol te zijn op de financiële markten. 

eToro’s limieten en verificaties

Het openen van een account bij eToro is relatief eenvoudig, maar er zijn verschillende verificatiestappen om door te nemen. Dit is in lijn met de strenge Know Your Customer (KYC) en Anti Money Laundering (AML) protocollen die het platform volgt. Er zijn verschillende accountniveaus met verschillende handels- en opnamelimieten. 

Bijvoorbeeld: ongeverifieerde accounts kunnen geconfronteerd worden met lagere opname- en handelslimieten. Zodra een account volledig is geverifieerd, worden deze limieten verhoogd, wat meer flexibiliteit biedt voor het handelen en het opnemen van winsten. Het is belangrijk om te weten dat deze verificatieprocessen zijn ontworpen om zowel de gebruiker als het platform te beschermen tegen frauduleuze activiteiten. Daarnaast zijn deze verificatiestappen bij eToro eigenlijk niet anders dan bij andere platformen op de markt.

Is eToro betrouwbaar? 

In de afgelopen jaren heeft eToro zichzelf gevestigd als een betrouwbaar en veilig handelsplatform. Het bedrijf is gereguleerd door verschillende financiële autoriteiten, waaronder de Financial Conduct Authority (FCA) in het VK en de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) in Cyprus. Bovendien gebruikt eToro geavanceerde beveiligingstechnologieën zoals SSL-encryptie om de gegevens van gebruikers te beschermen.

Specifiek voor crypto zorgt eToro dat de cryptocurrencies van klanten netjes in cold storage worden opgeslagen. Dat betekent dat de crypto wallets van eToro niet direct zijn verbonden met het internet, wat een hack eigenlijk zo goed als onmogelijk maakt. Erg veilig dus. 

Meld je hier aan bij eToro

Contact met eToro 

eToro stelt klantenservice als een van zijn topprioriteiten. Gebruikers hebben verschillende mogelijkheden om contact op te nemen met de klantenservice, waaronder via live chat, e-mail, en een gedetailleerde FAQ-sectie op de website.

De klantenservice is beschikbaar in meerdere talen en streeft ernaar om vragen en problemen zo snel en efficiënt mogelijk op te lossen. Het platform biedt ook een uitgebreide support sectie met stapsgewijze handleidingen en video-tutorials om gebruikers te helpen het meeste uit hun handelservaring te halen. 


eToro is een multi-asset platform dat zowel beleggen in aandelen als cryptoactiva aanbiedt, evenals het handelen in CFD’s.

Let op dat CFD’s complexe instrumenten zijn en een hoog risico met zich meebrengen om snel geld te verliezen vanwege hefboomwerking. 74% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze aanbieder. U dient te overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken, en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen om uw geld te verliezen.

Eerdere prestaties zijn geen indicatie van toekomstige resultaten. De getoonde handelsgeschiedenis is minder dan 5 volledige jaren en kan niet voldoende zijn als basis voor een investeringsbeslissing.

Copy Trading komt niet neer op beleggingsadvies. De waarde van uw beleggingen kan stijgen of dalen. Uw kapitaal loopt risico.

Beleggen in cryptoactiva is zeer volatiel en ongereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Belasting op winst kan van toepassing zijn.

eToro USA LLC biedt geen CFD’s aan en geeft geen verklaring en aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de nauwkeurigheid of volledigheid van de inhoud van deze publicatie, die is opgesteld door onze partner met gebruikmaking van openbaar beschikbare niet-entiteitsspecifieke informatie over eToro

Laatste nieuws