Finst

Finst is de nieuwste crypto exchange van Nederlandse bodem. De cryptobeurs werd in januari 2023 opgericht door ex-werknemers van DEGIRO. Het in Amsterdam gevestigde platform richt zich voornamelijk op transparantie, veiligheid en lage transactiekosten. Het zet zichzelf in de markt als de goedkoopste cryptobeurs van Nederland. 

Als je je nu registreert en code ‘INSIDERS’ gebruikt kun de eerste twee weken tot wel €5.000 helemaal gratis verhandelen!

Finst heeft in verhouding tot andere exchanges een beperkt aanbod van cryptocurrencies. In totaal biedt het meer dan 40 verschillende crypto aan om in te investeren. Alle bekende munten als bitcoin (BTC), ethereum (ETH), ripple (XRP) en cardano (ADA) zijn verkrijgbaar op het platform. Aangezien het een nieuw handelsplatform is, is het niet geheel tegen de verwachting in dat het een beperkt aanbod ter beschikking heeft. 

finst_crypto_exchange_logo

Lage handelskosten bij Finst

Zoals eerder gezegd is Finst op het moment de goedkoopste partij om jouw crypto te kopen. Finst brengt een vast tarief van 0,15% in rekening bij elke transactie. Op de website geeft het aan dat de transactiekosten gemiddeld 82% lager liggen dan die van 8 andere cryptobeurzen die, net als Finst, bij De Nederlandsche Bank (DNB) zijn geregistreerd. Hierbij wordt er geen extra spread gerekend en is er geen minimum transactiebedrag. Ook worden er geen bewaarkosten in rekening gebracht door Finst.

Als je je nu registreert en code ‘INSIDERS’ gebruikt kun je zelfs de eerste twee weken tot wel €5.000 helemaal gratis verhandelen!

Wat kun je doen bij Finst?

Uiteraard kan je bij Finst crypto kopen en verkopen, maar wist je dat je er ook je crypto kunt swappen?

Crypto kopen bij Finst

Nadat je een account heb aangemaakt en de ID-verificatie succesvol hebt afgerond, kun je beginnen aan jouw crypto avontuur. Het aanmaken van een account bij Finst duurt slechts drie minuten. Op het platform is het ontzettend simpel en toegankelijk gemaakt om crypto te verhandelen. Doordat het een Nederlandse crypto exchange is, heb je als bijkomend voordeel dat het mogelijk is om met iDEAL geld te storten. Hiermee heb je binnen enkele seconden het geld in je account staan. Het storten van geld is tevens geheel kosteloos en er is geen minimum stortingsbedrag.

Crypto verkopen bij Finst

Het verkopen van crypto is net zo eenvoudig gemaakt als het aanschaffen. Er is geen minimum opnamebedrag en het brengt geen extra kosten met zich mee. Wanneer je ervoor kiest om het geld terug te boeken naar je rekening wordt het binnen 3 werkdagen bijgeschreven. Je zult altijd een e-mail ontvangen op het moment dat je storting op je account is bijgeschreven.

Crypto swap

Naast het kopen en verkopen van crypto is het ook mogelijk om cryptovaluta te swappen. Hiermee kun je de ene cryptomunt inwisselen voor een andere. Met deze functie voorkom je dat je meerdere trades moet plaatsen.Je kunt zelf de hoogte in euro’s bepalen waarvoor je wilt ruilen. 

finst_crypto_exchange_desktop_mobile

Veiligheid Finst

Het beschermen van jouw cryptovermogen en privacy wordt beschouwd als topprioriteit binnen Finst. Doordat Finst geregistreerd staat bij De Nederlandsche Bank is het verplicht zich te houden aan de strenge Nederlandse wet- en regelgeving.

De digitale activa worden bewaard met Fireblocks om het hoogste beveiligingsniveau te bieden en de veiligheid van jouw activa te kunnen garanderen. De tegoeden worden 1 op 1 aangehouden en te allen tijde gescheiden van het bedrijf. Er zal nooit tegen de gebruikers worden gehandeld en de activa zullen tevens nooit uitgeleend worden aan andere partijen of gebruikt worden op wat voor manier dan ook. 

Het geld dat je op Finst heb staan wordt ondergebracht bij de in Nederland gereguleerde bank ‘Bunq’. Bunq heeft jouw geld dus eigenlijk in bezit om wederom maximale veiligheid te kunnen waarborgen.

Als laatste is 2-factor authenticatie (2FA) automatisch ingeschakeld, wat een extra beveiligingslaag toevoegt aan jouw account. Hiermee ben je nog beter beschermd tegen hackers en kun je met een gerust hart beleggen in crypto. 

Finst platform

Finst is beschikbaar via desktop en een mobiele app. De mobiele app is gratis te verkrijgen via zowel de Google Play Store als de Apple App Store. Het platform is erg snel en gebruiksvriendelijkheid staat hoog in het vaandel. Het kopen en verkopen van crypto is namelijk zo eenvoudig en toegankelijk mogelijk gemaakt op zowel de mobiele app als de desktopversie.

Met het overzichtelijke platform is het mogelijk om 24/7 de waarde van jouw portfolio bij te houden. Finst maakt het leven van iedere belegger een stuk inzichtelijker met de geavanceerde portfolio-analyses en activiteitenrapporten. Je kunt zeer gedetailleerd de prestaties van een munt van de afgelopen dag of in totaal analyseren met onder andere: ongerealiseerde winst/verlies, gerealiseerde winst/verlies en break-even price. Ook kun je de exacte verdeling van jouw complete portfolio analyseren.

Bovendien is het zeer eenvoudig om je handelsgeschiedenis terug te vinden waarmee je al jouw transacties kunt filteren, sorteren en exporteren wanneer je maar wilt.

finst_crypto_exchange_korting

Klantenservice

Wanneer je met vragen en/of problemen opgescheept zit heb je een berg aan mogelijkheden om contact te krijgen met de klantenservice van Finst. Je kunt namelijk op de volgende manieren je vragen stellen aan de crypto-experts van Finst:

De klantenservice is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag en beschikbaar in de volgende talen: Nederlands, Engels, Frans, Duits en Portugees.

Het laatste nieuws