Redactie Redactie
04/08/2023 14:30 9 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/11/2023 10:16

5 bijzondere nieuwe crypto projecten in 2023

icon-featured
Featured
Bitcoin-beursfonds-ETF-crypto

Foto: Shutterstock/Iryna Budanova

Dit artikel is een ingezonden stuk, geen financieel advies en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. Om gratis nieuws mogelijk te maken bevatten sommige uitingen affiliate hyperlinks. Dit kost jou als lezer niets.


Er is over het algemeen een grondige analyse nodig om te bepalen welke projecten interessant kunnen zijn. Gelukkig bevat dit artikel alles wat je nodig hebt, inclusief voldoende informatie om meteen in te zien wat een aantal verschillende nieuwe projecten te bieden hebben.

In dit artikel zie je vijf crypto’s die in 2023 die net komen kijken in 2023. Sommige zijn misschien populairder dan andere, maar ieder crypto project heeft veel veel te bieden volgens de ontwikkelaars.

Deze projecten bieden beleggers die investeren in crypto iets unieks en bieden use cases die een doel dienen voor de markt als geheel. Lees verder voor meer informatie.

Bitbot presale haalt $414.000 op in slechts 3 weken
 • icon-featured
  Featured

1. Chancer 

Chancer, een opwindende crypto die zijn weg vindt naar de industrie, stelt gokkers in staat om aangepaste weddenschappen te creëren met kansen die ze zelf hebben bepaald. Degenen die willen gokken op sport zijn daarom niet onderhevig aan ongunstige kansen die gecentraliseerde bookmakers hebben bepaald.

Gebruikers van Chancer kunnen op vrijwel iedere uitkomst wedden. Of het nu gaat om kleine weddenschappen met vrienden of op grote evenementen zoals het WK, Chancer brengt iets nieuws op het gebied van online wedden.

Chancer richt zich op peer-to-peer (P2P) voordelen en Web3 technologie. Gebruikers kunnen hun eigen P2P-markten personaliseren en ontwerpen. Aanpassingen kunnen verband houden met aspecten als sociale connecties, interesses en expertise.

Andere factoren in aangepaste P2P-markten zijn het instellen van de kansen, beloningen en regels. Mensen kunnen eenvoudig anderen uitnodigen om deel te nemen. Ook biedt Chancer mogelijkheden voor live streaming.

Een opvallende keuze

Als leider op het gebied van Web3-weddenschappen trekt Chancer veel aandacht voor zijn unieke use cases en algehele investeringswaarde. Degenen die investeren worden met hun CHANCER tokens in staat gesteld om markten op het project platform te creëren en erin te investeren. Het is een ecosysteem dat gebruikers beloont en tegelijkertijd het platform helpt groeien.

Wat is het risico?

Gelukkig is het risico niet noodzakelijkerwijs substantieel, aangezien Chancer een positief traject voor de boeg heeft en verwacht de online gokindustrie van $60 miljard stormenderhand te veroveren. Investeren in crypto kan altijd gepaard gaan met onzekerheid. Een langetermijn instelling doet het echter meestal goed voor de meeste handelaren, zelfs bij marktschommelingen.

>>> Meer informatie, waaronder hoe je CHANCER kunt kopen, vind je hier <<<

Advertentie

2. AltSignals 

Ongeacht hoe ervaren je bent op de crypto markt, trading signals kunnen altijd voordelig zijn. De kwaliteit van die signalen is echter het belangrijkste onderdeel om te overwegen. AltSignals valt hierbij op omdat het fundamentele en technische analyse biedt in een fractie van de tijd die het normaal gezien kost.

AltSignals bestrijkt verschillende markten, waaronder traditionele aandelen, crypto, Binance Futures, Forex en CFD’s. Signalen passen zich voor de beste resultaten aan de huidige stand van de markt aan. Dit aanpassingsvermogen maakt AltSignals een van de snelst stijgende crypto projecten op deze lijst.

Het volledige bereik

Een deel van wat AltSignals onderscheidt van vergelijkbare diensten, is dat het rekening houdt met de huidige toestand van de markt. Dit betekent dat ieder ontvangen trading signal je portfolio ten goede zal komen, ongeacht of het groen of rood ziet.

Je kunt indien nodig ook persoonlijke hulp krijgen bij het beheer van je portfolio. Bovendien heeft AltSignals een telegrambot die helpt bij het verzekeren van winstpotentieel bij ieder trading signal. 

Het ASI-token vormt de basis van een opwindend aankomend initiatief voor AltSignals – ActualizeAI. Dit baanbrekende product maakt gebruik van geavanceerde AI-mechanismen zoals sentimentanalyse, natuurlijke taalverwerking (NLP) en versterkend leren om nauwkeurige en effectieve handelsindicatoren te bieden die gebruikers een voorsprong geven op de concurrentie.

Wat zijn de zorgen?

Het is verstandig om rekening te houden met de keerzijde van ieder crypto project. Met een enorm opwaarts potentieel en een positief traject wegen de voordelen van beleggen in AltSignals vaak zwaarder dan de negatieve aspecten. Er is altijd de mogelijkheid van verlies. Met een vasthoudende mentaliteit kun je echter een aanzienlijke winst behalen.

>>> Je kunt hier meer informatie vinden, waaronder over hoe je ASI kunt kopen <<<

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
 • Advertentie
 • Anycoin Direct

3. Metacade 

Om zich te onderscheiden van andere crypto’s, brengt Metacade (MCADE) iets unieks op de markt en wordt het snel een leider binnen zijn eigen ruimte. De presale voor dit project eindigde onlangs op 3 maart 2023.

Metacade is een community hub waar gaming en crypto enthousiastelingen samenkomen. Het project beïnvloedt de samenwerking tussen beide communities om de mogelijkheden van blockchain- en videogame technologie te benadrukken en uit te breiden. Het primaire doel van Metacade is om GameFi enthousiastelingen een leuke ruimte te bieden om samen te werken, te genieten van arcadespellen en betrokken te raken bij ontwikkelingen op de blockchain.

Dat is nog niet alles

MCADE wordt ook uitgedeeld als beloning voor bijdragers op het platform en wordt geleverd met een vaste voorraad van twee miljard tokens. Houders hebben toegang tot gametoernooien en gehoste spellen van andere makers. Het platform van Metacade biedt ook ondersteuning aan game ontwikkelaars, maar ook aan degenen die geïnteresseerd zijn in ontwikkeling binnen blockchain technologie.

Zijn er nadelen?

Gezien de snelle groei van Metacade, is het enige nadeel waar je je zorgen over hoeft te maken normale schommelingen binnen de markt. Of je nu wilt deelnemen aan het platform of erin wilt duiken voor een gezond rendement op je investering in de toekomst, Metacade biedt deelnemers verschillende voordelen. Er is echter nog tijd om mee te doen voordat het project van start gaat en hogerop komt.

>>> Meer informatie, onder meer over het kopen van MCADE, vind je hier <<<

Record gebroken in Nederland, Memeinator bereikt een bedrag van 4,5m $ in presale
 • icon-featured
  Featured

4. Decentraland 

Decentraland (MANA) is gebouwd op de Ethereum blockchain en is een VR-platform waarmee beleggers die investeren in crypto verschillende vormen van content kunnen creëren, er geld mee kunnen verdienen en ervaren. Een deel van de reden waarom deze snelgroeiende crypto zo populair is, is dat het gebruikers in staat stelt percelen virtueel land te kopen. Decentraland biedt de tools die je nodig hebt om te navigeren, geld te verdienen en voort te bouwen op dit virtuele land. Het platform is in 2017 gelanceerd en heeft vooruitgang geboekt. Er zijn twee tokens bij betrokken, MANA en LAND.

De winstgevende details

Decentraland richt zich met name op interactieve toepassingen, VR, in-world payments en peer-to-peer (P2P) communicatie. Gezien de ontwikkelingen in VR-technologie wordt Decentraland gezien als een innovator in de ruimte van blockchain.

Natuurlijk, met jaren van ontwikkeling die het project al achter zich heeft, hebben veel handelaren geprofiteerd, vooral vroege investeerders. Net als ieder ander project op de markt heeft Decentraland zijn portie van ups en downs al gehad.

Overweeg dit voordat je overgaat tot het investeren in crypto

Als je naar de grafiek van Decentraland kijkt, ziet het er niet al te gezond uit. Er is niets mis met investeren in het project als je echt in het ecosysteem gelooft, maar het kan zijn dat je moeite hebt om te snel een financiële beloning te realiseren. Als je op zoek bent naar een winstgevend rendement, kan het zijn dat je even moet wachten. De grafiek van Decentraland vertoont een gestage neerwaartse trend en het is niet te voorspellen wanneer het geluk van het project zal omslaan.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto
 • Advertentie
 • Bitvavo

5. XRP 

Het wordt vaak verward met Ripple, maar XRP is een aparte entiteit met veel unieke voordelen. XRP, of XRP Ledger, is een gedecentraliseerde, open source technologie. Het project, gelanceerd in 2017, deed het ongelooflijk goed tot het Amerikaanse debacle tussen Ripple en de SEC.

De belangrijkste voordelen van XRP zijn onder meer dat transacties snelle afwikkelingstijden, lage kosten, energie-efficiëntie en schaalbaarheid hebben. Het beschikt ook over tokenisatiemogelijkheden en een gedecentraliseerde exchange.

Waarom je XRP zou moeten kopen

XRP is om verschillende redenen een van de opkomende crypto’s. Sommige hiervan omvatten de mogelijkheden met DeFi, NFT’s, betalingen en zelfs microbetalingen. De use cases achter XRP zullen jarenlang relevant zijn, waardoor het project een behoorlijke investering is voor houders op de lange termijn.

Afgezien van de technologie en het ecosysteem van XRP, kan het grootboek ook worden gebruikt voor het tokeniseren en overmaken van activa. Transacties via de XRP Ledger worden bevestigd via een consensusprotocol waarbij validatoren betrokken zijn. Dankzij de nieuwe Federated Consensus kun je transacties verwerken zonder fouten te maken.

Geen enkele crypto is perfect

Gezien de geschiedenis en onzekerheden rond XRP in het verleden, zouden veel handelaren liever vermijden om te investeren in crypto. Het heeft zich al door zeer onregelmatige periodes in zijn geschiedenis geworsteld en er is altijd een kans dat dit opnieuw kan gebeuren. De crypto vooruitzichten verbeteren, maar wees voorzichtig wanneer je overweegt hoe veel je wil investeren in crypto.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
 • Advertentie
 • Bitvavo

Wat we hebben overwogen in onze analyse

Om de snelst groeiende crypto’s op de markt te vinden, moet je rekening houden met een aantal unieke factoren. Hieronder vind je een uitgebreid overzicht van wat we dachten tijdens het zoeken naar de snelste crypto’s met betrekking tot beschikbaarheid, utility op de lange termijn en meer.

Beschikbaarheid

Elk van de projecten die in dit artikel worden genoemd, zal binnenkort geen problemen met beschikbaarheid hebben. Ze groeien op dit moment en er zijn meer dan genoeg coins in omloop voor alle niveaus van investeringen.

Utility op lange termijn

Ongeacht de staat van de investeringswaarde van ieder project, de technologie, diensten en het ecosysteem dat ze aan de community leveren, moet het ook de lange termijn utility hebben. Afgezien van een investeringsstandpunt, bevat iedere crypto iets unieks voor de markt. Dit is ook de reden waarom ze worden beschouwd als een van de snelst bewegende crypto projecten.

Ondergewaardeerde prijzen

Als je nieuwe projecten aan je portfolio wil toevoegen, hoef je je spaarrekening niet te plunderen. Elk van deze “snelst groeiende” crypto’s is betaalbaar voor de meeste beleggers die investeren in crypto. Ze hebben een prijs die toegankelijk is.

Onthoud altijd de volgende punten

Crypto kan, net als iedere andere financiële markt, zeer onvoorspelbaar zijn, wat betekent dat je enkele overwegingen moet onthouden voordat je in een crypto project investeert, zoals:

 • Het budget waarmee je werkt
 • De specifieke risicotolerantie van iedere belegging
 • De verschillende use cases van het token
 • Beveiligings- en regelgevingsproblemen in een steeds veranderende markt.

Dit artikel is een ingezonden stuk, geen financieel advies en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. Om gratis nieuws mogelijk te maken bevatten sommige uitingen affiliate hyperlinks. Dit kost jou als lezer niets.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie