Redactie Redactie
09/11/2022 19:46 6 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/01/2024 15:18

Metacade (MCADE) en Polkadot (DOT): Twee projecten die je kan overwegen in 2023

icon-featured
Featured
Metacade (MCADE) en Polkadot (DOT): Twee projecten die je moet overwegen in 2023

Onderstaand artikel is een ingezonden stuk en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Dit is geen financieel advies en onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt dienen alleen voor educatieve doeleinden.


Nu de crypto-bearmarkt eruit ziet alsof hij eindelijk zijn dieptepunt bereikt, is het tijd om op zoek te gaan naar de projecten op de blockchain in 2023 die het meeste potentieel hebben. Sommige investeerders wenden zich tot Polkadot, een zogenaamde ‘Ethereum-killer’ die op dit moment ver onder de piek van 2021 wordt verhandeld. Een nieuwkomer op de markt, Metacade, heeft echter ook de aandacht getrokken met zijn plannen om de toekomst van Play to Earn en Web3 te leiden.

UNIBOT houders zetten de uitverkoop voort, investeerders kijken naar Bitbot
  • icon-featured
    Featured

Polkadot (DOT) heeft tot doel om een fundamenteel probleem binnen de blockchain-technologie op te lossen

Polkadot is, naast blockchains zoals Avalanche en Solana, een van de vele Ethereum-concurrenten die zijn gelanceerd om de verschillende problemen op te lossen waarmee crypto’s toonaangevende utility-token wordt geconfronteerd. Het primaire doel is om het probleem van interoperabiliteit op te lossen, een probleem dat voor velen op de blockchain speelt.

Dankzij interoperabiliteit kunnen verschillende blockchains communiceren en transacties uitvoeren zonder dat daarvoor een vertrouwde derde partij nodig is. Individuele blockchains kunnen hierdoor beter schaalbaar en veiliger worden. Als een van de leiders op dit gebied wil Polkadot de ruggengraat zijn van toekomstige blockchain-technologie en daarnaast nog honderden zowel openbare als particuliere blockchains ondersteunen.

Deze innovatie zorgde ervoor dat Polkadot in 2021 snel steeg. Nadat DOT in augustus 2020 publiekelijk werd gelanceerd voor $2,09, steeg het naar een piek van $55,09 in november 2021 – een stijging van ongeveer 2500%. Na de bearmarkt van 2022 is DOT echter aanzienlijk gekrompen. Vanaf oktober 2022 is het slechts $6,08 waard. Gezien de ambitieuze plannen van Polkadot voor de toekomst, zoals het vertienvoudigen van de transactiesnelheden tegen eind 2022, kan het zijn dat DOT nu met een flinke korting wordt verhandeld.

Advertentie

Wat is Metacade (MCADE)?

Metacade wordt een virtuele ontmoetingsplaats die ernaar streeft de primaire bestemming van Web3 te worden voor alles wat met GameFi te maken heeft. Het is een plek waar gebruikers naar toe gaan om ondergedompeld te worden in de nieuwste Web3-games, te ontdekken hoe ze hun play-to-earn-inkomen kunnen maximaliseren en om contact te leggen met gelijkgestemde gamers in een leuke, levendige community.

De plannen van Metacade voor een bruisende communityhub zijn echter nog maar het begin. Metacade creëert een platform waarmee gamers hun mening kunnen geven over de toekomst van play-to-earn en een levenslange carrière kunnen beginnen met hun passie. Uiteindelijk is het doel van Metacade om een volledig gedecentraliseerde community te creëren die eigendom is van en wordt bestuurd door de spelers.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Waarom investeren in Metacade (MCADE)?

Net als Polkadot streeft Metacade ernaar een traditioneel model, dat is doorspekt met problemen, te doorbreken. De game-industrie is de afgelopen tien jaar steeds meer gecentraliseerd geraakt en wordt nu gedomineerd door microtransacties en winstmaximalisatie – niet door het plezier van de gebruiker. Dit model is niet duurzaam en daar is Metacade zich goed van bewust. Daarom stellen ze de waarde voor de gebruiker bij elke stap voorop.

Onderdeel van deze missie is om spelers te belonen voor de waarde die ze genereren. Elke keer dat je een beoordeling plaatst, GameFi-alfa deelt of inhoud produceert die anderen helpt om hun weg te vinden in de wereld van play-to-earn, word je beloond met het MCADE-token. Dit moedigt de leden van Metacade niet alleen aan om van de community een pijler van play-to-earn-gaming te maken, maar stelt hen ook in staat om direct te profiteren van de waarde die ze anderen geven.

Eind 2023 is Metacade van plan om hun eerste Metagrant aan een gelukkige ontwikkelaar te geven. In plaats van door durfkapitaal gesteunde gamestudio’s te laten dicteren wat gamers willen, laat Metacade de community beslissen. Om een ​​Metagrant te winnen, moeten ontwikkelaars eerst met hun project meedoen aan een wedstrijd en vervolgens kunnen de gebruikers van Metacade stemmen op hun favoriet. De winnaar ontvangt financiering uit de Metacade-treasury. De voltooide titel wordt toegevoegd aan de virtuele arcade van Metacade, zodat de hele wereld ervan kan genieten.

Maar dit zijn niet de enige manieren waarop Metacade waarde teruggeeft aan de spelers. In 2024 lanceert Metacade haar jobboard. Dit biedt gebruikers de mogelijkheid om exclusieve testklussen, stages en zelfs betaalde banen te vinden bij bedrijven op het snijvlak van Web3. Wat je vaardigheden ook zijn, met Metacade vind je werk dat bij je past.

Zoals gezegd, is het doel van Metacade om de community uiteindelijk volledig zelfvoorzienend te laten worden. Om dit te doen zal Metacade zichzelf omvormen tot een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO). Hierdoor zullen de meest gewaardeerde leden van Metacade leidende posities krijgen en verantwoordelijk worden voor het implementeren van de veranderingen waarvoor de community heeft gestemd. Houders van het MCADE-token kunnen stemmen over nieuwe functies, partnerschappen, treasury-toewijzingen en meer, zodra Metacade de DAO-status bereikt.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Metacade is een betere investering dan Polkadot en dit is waarom

Het valt niet te ontkennen dat Polkadot een ongelooflijk project is met veel potentieel. Maar als je Polkadot vergelijkt met een project als Metacade, komen er bepaalde problemen naar voren.

De eerste is dat, hoewel Metacade vrijwel geen concurrenten heeft, er minstens vijf projecten zijn die worden aangeprezen als ‘Ethereum-killers’. Tenzij Polkadot zich serieus kan onderscheiden van tokens zoals Avalanche, Cardano en zelfs Ethereum zelf, moet het zich neerleggen bij een levenslange strijd om de hoogste positie.

Ten tweede is dat wordt verwacht dat GameFi tegen 2025 10 keer sneller zal groeien als traditioneel gamen. Hierdoor bevindt Metacade zich in een mogelijk uitstekende positie om te versnellen naarmate play-to-earn aan kracht blijft winnen. Hoewel Polkadot ooit enkele van de meest succesvolle cryptoprojecten zal aansturen, is dat op dit moment nog niet bevestigd. Vergelijk dat met de alom voorspelde groei van blockchain-gaming en het is gemakkelijk te zien waar Metacade in dit alles past.

Het laatste is dat Metacade op dit moment wordt verhandeld tegen de waarschijnlijke bodemprijs, omdat het nog maar aan het begin van de presale staat. Polkadot handelt tegen ongeveer 3x de lanceringsprijs, en een stijging tot $55 vereist een aanzienlijke toestroom van investeringen. Ondertussen is Metacade een belangrijke concurrent in een snelgroeiende sector die de komende jaren miljarden dollars zal aantrekken.

Koop hier Polkadot bij Etoro.

Beleggen in crypto-activa is zeer volatiel en in sommige EU-landen ongereguleerd. Geen consumentenbescherming. Er kan winstbelasting van toepassing zijn. Uw kapitaal loopt gevaar.

Neem hier deel aan de Metacade-presale.


Bovenstaand artikel is een ingezonden stuk en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Dit is geen financieel advies en onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie