Ivo Melchers Ivo Melchers
23/06/2024 13:41 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/06/2024 11:44

Nederlandse bitcoin handelaar verdubbelt inleg met strategische rotatie

icon-featured
Featured
Nederlandse bitcoin handelaar verdubbelt inleg met strategische rotatie

Foto: Ruud Morijn Photographer/Shutterstock

Bitcoin (BTC) bezitters zijn er in alle soorten en maten. De een steekt er zijn geld in en kijkt er jaren niet naar om, terwijl de ander voortdurend actief is om zoveel mogelijk winst te behalen. De Nederlandse handelssfanaat Christina Felius houdt zich vol passie bezig met de bitcoinmarkt en maximaliseert haar winsten door te profiteren van bitcoin’s halvingscycli, gecombineerd met tal van andere methoden.

Een actieve strategie zoals die van Christina vereist een enorme bak aan kennis en ervaring en is eenvoudigweg niet voor de meesten weggelegd. Op handelsplatform eToro kun je echter gemakkelijk de transacties van deskundige handelaren zoals Christina kopiëren, waardoor je moeiteloos kunt profiteren van hun opgebouwde expertise.

Copy Trading komt niet overeen met beleggingsadvies. De waarde van uw investeringen kan stijgen of dalen. Uw kapitaal loopt risico.

Focus op BTC

De meeste bitcoin-bezitters kiezen voor de welbekende HODL-strategie waarbij ze hun bitcoins langdurig vasthouden in de hoop een mooi rendement binnen te slepen. Je hoeft je niet bezig te houden met de volatiele bitcoin koers, wat deze strategie erg toegankelijk maakt voor veel mensen.

Ondanks dat de grote prijsbewegingen de meeste mensen afschrikken, weet een selecte groep hier juist optimaal gebruik van te maken. De gepassioneerde Bitcoiner Christina is daar een uitstekend voorbeeld van.

Meer dan 70% van Christina’s portfolio wordt vertegenwoordigt door bitcoin. Ze heeft naar eigen zeggen duizenden uren besteed aan het onderzoeken van het decentrale activum, en is heilig overtuigd in de onderliggende waarde. Dit maakt haar een koelbloedige investeerder/handelaar die zich niet van haar stuk laat brengen door de volatiliteit van de markt.

Naast bitcoin heeft ze ook ruim 22% van haar kapitaal besteed aan aandelen van MicroStrategy. De Amerikaanse softwareleverancier is met afstand de grootste beursgenoteerde BTC-houders ter wereld. Met een bezit van meer dan 200 duizend bitcoins biedt het significant blootstelling tot de crypto zelf.

Actieve handelsaanpak, volg en kopieer

Christina heeft zich onder andere sterk verdiept in de cycli die bitcoin doorloopt, gedreven door de befaamde halvings. In plaats van vastberaden vast te houden, weet ze precies wanneer ze de markt in en uit moet stappen. Historische data bieden natuurlijk geen garantie voor de toekomst, maar tot dusver blijft bitcoin steeds akelig veel overeenkomsten vertonen met het verleden.

Voortdurend houdt Christina de markt in de gaten en wanneer de kans zich voordoet zet ze leverage (hefboomwerking) in om extra te kunnen profiteren van de explosieve prijsstijgingen.

Wanneer Christina anticipeert op een langdurige bearmarkt roteert ze haar bitcoins en MSTR-aandelen bovendien voor kwaliteitsaandelen – voornamelijk uit de MSCI World Index – om stabiliteit te waarborgen. Met de toevoeging van short posities maakt ze ook mooie winsten in neergaande trends.

Al met al hanteert de Nederlandse Bitcoin-enthousiast een uitgebreide strategie, en dat heeft haar tot dusver geen windeieren gelegd. De afgelopen 2 jaar heeft ze haar kapitaal weten te verdubbelen, terwijl het vuurwerk nog moet beginnen naar haar mening.

Logischerwijs hebben de meeste mensen niet de tijd om een aanpak zoals die van Christina na te streven. Daarom is de CopyTrading-functie van het wereldwijde handelsplatform eToro zo aantrekkelijk. Maak gratis een account aan om Christina, of duizenden andere handelaren, te volgen en kopiëren.


eToro is een multi-asset platform dat zowel beleggen in aandelen en crypto-activa aanbiedt, als ook handel in CFD’s.

Houd er rekening mee dat CFD’s complexe instrumenten zijn en gepaard gaan met een hoog risico om snel geld te verliezen vanwege hefboomwerking. 50% van de retail beleggersaccounts verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken, en of u het hoge risico kunt dragen om uw geld te verliezen.

Deze communicatie is alleen bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden en mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies of een beleggingsaanbeveling. Eerdere prestaties zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten.

Copy Trading staat niet gelijk aan beleggingsadvies. De waarde van uw investeringen kan stijgen of dalen. Uw kapitaal loopt risico.

Beleggen in cryptoactiva is zeer volatiel en in sommige EU-landen ongereguleerd. Geen consumentenbescherming. Belasting op winsten kan van toepassing zijn.

eToro USA LLC biedt geen CFD’s aan en doet geen uitspraken en aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de nauwkeurigheid of volledigheid van de inhoud van deze publicatie, die is voorbereid door onze partner met gebruik van publiekelijk beschikbare niet-entiteitsspecifieke informatie over eToro.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie
Advertentie