Ivo Melchers Ivo Melchers
19/05/2024 18:02 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/05/2024 16:30

Slimme bitcoin handelaar vindt succes door macro-economische analyse

icon-featured
Featured
Slimme bitcoin handelaar vindt succes door macro-economische analyse

Foto: AJR_photo/Shutterstock

Bitcoin (BTC) is net als ieder andere risk asset sterk onderheven aan macro-economische omstandigheden. De op eToro gerespecteerde crypto-handelaar Muhammad Faizan is een van de weinigen die veel waarde hecht aan de macro-economie, en hier zijn handelsbeslissingen op baseert. Deze strategie heeft hem de afgelopen jaren veel successen opgeleverd, en op eToro zijn er talloze gebruikers die hiervan profiteren. Op het wereldwijde handelsplatform kun je namelijk alle transacties van Muhammad, en duizenden andere handelaren, volgen en kopiëren.

Copy Trading komt niet overeen met beleggingsadvies. De waarde van uw investeringen kan stijgen of dalen. Uw kapitaal loopt risico.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Handelen in bitcoin, ethereum en solana

Muhammad is een ervaren handelaar die al zeven jaar de koersgrafieken scherp in de gaten houdt. Aanvankelijk richtte hij zich grotendeels op de Amerikaanse aandelenmarkt, maar de laatste jaren is crypto uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van zijn handelsportfolio.

Muhammed heeft de afgelopen jaren enorm veel kennis opgedaan over de macro-economie, en zet dit vandaag de dag in om zoveel mogelijk rendement binnen te slepen. Iedere week houdt hij belangrijke wereldwijde economische publicaties in de gaten die mogelijk de koersen van crypto en aandelen kunnen beïnvloeden. Bovendien past hij zijn strategie aan op basis van het wereldwijde monetaire beleid. ‘’Investeer in groei in tijden van ruim monetair beleid en in waarde wanneer de rentetarieven stijgen,’’ zo schrijft hij op zijn eToro-profiel.

Bitcoin, ethereum (ETH) en solana (SOL) vertegenwoordigen momenteel de grootste posities van Muhammed. Hij houdt actief de koersgrafieken van deze sterkhouders in de gaten, voortdurend op zoek naar kansen. Ook heeft hij een kleine positie in dogecoin (DOGE) sinds enkele maanden.

Binnen de aandelenmarkt heeft Muhammed een verscheidenheid aan posities openstaan, waaronder Meta (META), Microsoft (MSFT), Tesla (TSLA) en Amazon (AMZN).

Advertentie

Actieve handelsstrategie, 209% winst

Muhammed spendeert niet alleen veel tijd aan het bijhouden van belangrijke wereldwijde economische ontwikkelingen, maar monitort ook constant koersgrafieken om lucratieve handelspatronen te ontdekken.

Dit heeft hem de afgelopen tijd geen windeieren gelegd. Vorig jaar heeft Muhammed namelijk een indrukwekkende winst van 219,19 procent binnengesleept. Hiermee heeft hij ruimschoots het jaarlijkse rendement van bitcoin van 160 procent overtroffen.

Omdat de strategie van Muhammed veel tijd en ervaring vergt, is het niet voor iedereen geschikt. Op het populaire handelsplatform eToro kun je daarentegen zonder enige moeite profiteren van Muhammed’s doordachte strategie door al zijn transacties te kopiëren. Met slechts een paar klikken kun je een gratis account aanmaken om de mogelijkheden te ontdekken.


eToro is een multi-asset platform dat zowel beleggen in aandelen en crypto-activa aanbiedt, als ook handel in CFD’s.

Houd er rekening mee dat CFD’s complexe instrumenten zijn en gepaard gaan met een hoog risico om snel geld te verliezen vanwege hefboomwerking. 50% van de retail beleggersaccounts verliest geld bij het handelen in CFD’s met deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken, en of u het hoge risico kunt dragen om uw geld te verliezen.

Deze communicatie is alleen bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden en mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies of een beleggingsaanbeveling. Eerdere prestaties zijn geen indicatie voor toekomstige resultaten.

Copy Trading staat niet gelijk aan beleggingsadvies. De waarde van uw investeringen kan stijgen of dalen. Uw kapitaal loopt risico.

Beleggen in cryptoactiva is zeer volatiel en in sommige EU-landen ongereguleerd. Geen consumentenbescherming. Belasting op winsten kan van toepassing zijn.

eToro USA LLC biedt geen CFD’s aan en doet geen uitspraken en aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de nauwkeurigheid of volledigheid van de inhoud van deze publicatie, die is voorbereid door onze partner met gebruik van publiekelijk beschikbare niet-entiteitsspecifieke informatie over eToro.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Featured nieuws

Hoe Troy met doordachte bitcoin trades een fortuin verdient
Hoe Troy met doordachte bitcoin trades een fortuin verdient
Gepassioneerde crypto handelaar Philip scoort met ijskoude strategie
Gepassioneerde crypto handelaar Philip scoort met ijskoude strategie
Glenn’s slimme ‘bitcoin dominantie strategie’ brengt hem forse winsten
Glenn’s slimme ‘bitcoin dominantie strategie’ brengt hem forse winsten
Advertentie