Redactie Redactie
27/10/2023 18:13 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/10/2023 11:59

Slimme tactieken: hoe je je crypto portefeuille laat groeien door te sparen

icon-featured
Featured
sparen-crypto

Foto: Shutterstock/rangizzz

Dit artikel is een ingezonden stuk, geen financieel advies en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. Om gratis nieuws mogelijk te maken bevatten sommige uitingen affiliate hyperlinks. Dit kost jou als lezer niets.


De opkomst van cryptocurrencies was niet te missen. Het leek wel alsof van de een op de andere dag iedereen op de hoogte was van deze mysterieuze munteenheid. Iedereen ging massaal investeren en bitcoin werd binnen no-time een van de meest gebruikte worden van de dag. Iedereen wilde een graantje meepikken van de groeiende populariteit. Handelen en investeren zijn de meest populaire vormen om je vermogen te laten groeien met crypto. Maar dit zijn zeker niet de enige manieren om crypto te gebruiken om je financiële doelen te bereiken, je kunt ook sparen met crypto om je vermogen te laten groeien. Hoe je dat doet? Dat lees je in deze blog, dus lees maar snel verder want tijd is geld!

BestChange: een grote naam op de wereldwijde valutamarkt
  • icon-featured
    Featured

Hold On for Dear Life

Deze term werd gebruikt op een platform voor cryptomunten, specifiek bitcoin. De persoon in kwestie wilde eigenlijk ‘hold’ typen, maar maakte een kleine fout en zo kwam er ‘hodl’ te staan. Dit werd al snel gezien als hold on for dear life. Niet de bedoeling, maar zeker niet minder waar. Dit betekent dat je cryptocurrencies aanschaft voor een langere tijd. Er zullen prijsschommelingen voorkomen, maar je moet hier niet emotioneel op reageren. Door je cryptomunten vast te houden kun je uiteindelijk optimaal profiteren van de winst.

Als je je wilt begeven in de wereld van cryptocurrencies is het belangrijk om deze strategie te overwegen. Het is een tactiek die effectief is en gebruikt wordt door veel investeerders. De reden dat dit zo goed werkt, is omdat het gebaseerd is op vertrouwen in crypto. Zorg dus dat je onderzoek doet naar de cryptomunten waarin je wilt investeren, zodat je ze voor langere tijd kunt vasthouden en volop mee kunt genieten van de winst. Dat is sparen voor jezelf en sparen voor kleinkind.

Advertentie

Staking

Nee, geen staking bij Arriva. Staking is een strategie om passief inkomen te creëren met de cryptomunten in je portfolio. Hoe het werkt? Je zet je eigen munten vast in een blockchain-netwerk om te helpen bij het valideren van transacties en het beveiligen van het netwerk. Je krijgt in ruil daarvoor leuke beloningen van het blockchain-netwerk, vaak in de vorm van extra munten van de gekozen cryptocurrency.

Er zijn genoeg cryptocurrencies die stakingsmogelijkheden bieden aan hun kopers. Ethereum, Cardano en Tezos zijn hier voorbeelden van. Dit is een heel handige manier om je portfolio te laten groeien zonder opnieuw geld te investeren. Je kunt je portefeuille laten groeien, maar ook een steentje bijdragen aan het opbouwen van een sterk blockchain-netwerk. Dat is toch zeker een leuke opening voor een feestje, denk je niet?

Bitbot presale trekt investeerders na kritiek op memecoins
  • icon-featured
    Featured

Crypto-rente

Crypto-rente platforms worden steeds populairder, misschien heb je er zelfs weleens van gehoord. Op deze platforms kun je jouw munten uitlenen aan andere gebruikers in ruil voor rente. Zo kun je passief inkomen genereren en je investeringen beschermen: dat is een dubbele winst voor jou. En dat komt goed te staan in je portfolio en op je bankrekening. Als je mee wilt doen aan de crypto-trend en gelijk een goede start wil maken.

Platforms zoals BlockFi, Celsius Network en Nexo bieden leuke rentetarieven voor een heel aantal cryptomunten. Het is wel belangrijk om te kijken naar de voorwaarden van zo’n platform. Wees sowieso altijd voorzichtig als het gaat om financiële handelingen online. Deel nooit gevoelige gegevens als je een website of platform niet volledig vertrouwt. Als het gaat om je eigen geld waar je hard voor hebt gewerkt, wil je geen onnodige risico’s lopen. En je gegevens delen op een onbetrouwbare website is geen goede eerste stap in je reis naar een sterk crypto portfolio.


Dit artikel is een ingezonden stuk, geen financieel advies en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. Om gratis nieuws mogelijk te maken bevatten sommige uitingen affiliate hyperlinks. Dit kost jou als lezer niets.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie