Home Speculeren in cryptocurrency of cryptocurrency kopen: wat is het verschil?

Speculeren in cryptocurrency of cryptocurrency kopen: wat is het verschil?

Wat cryptocurrencies zijn, hoeven we u niet meer uit te leggen. Maar dat er verschillende manieren zijn om er geld mee te verdienen, dat wist u misschien nog niet. Zo kunt u ofwel speculeren in cryptocurrency of cryptovaluta kopen. Dit zijn twee heel verschillende manieren van beleggen in cryptomunten. Hieronder vertellen we u wat het verschil is tussen digitale munten kopen en er in speculeren.

Cryptocurrency kopen

Ten eerste kunt u ervoor kiezen om eigenaar te worden van cryptocurrency. Dit doet u door cryptovaluta naar keuze te kopen bij een crypto exchange of broker. U heeft de munt dan effectief in uw bezit en u kunt deze bewaren in uw online of offline wallet. Als u de digitale munt wilt verkopen, dan kan dit ook heel eenvoudig via een exchange of broker.

Hoe koopt u cryptocurrency?

- Advertentie -

Als u graag eigenaar wilt worden van de munten, dan vraagt u zich mogelijk af hoe u belegt in cryptocurrency? Ten eerste raden we u aan genoeg onderzoek te doen. Cryptocurrency is geen gemakkelijke materie en vereist kennis van zaken. U wilt namelijk niet investeren in een handelsproduct dat u niet kent en dit is met crypto’s niet anders. Als u zich verdiept in de materie, kunt u weloverwogen en bewuste keuzes maken.

Daarna moet u een goede en betrouwbare crypto exchange of broker zoeken. Hoe weet u of een exchange of broker betrouwbaar is? Dit kunt u zien aan de technische veiligheid van de site. Zo wordt er gebruik gemaakt van SSL-technologie en worden er andere veiligheidsmaatregelen getroffen. Zo denken we bijvoorbeeld aan het opslaan van uw geld op een aparte bankrekening of bij een aparte stichting.

Ten derde maakt u een account aan bij de exchange of broker naar keuze. Na verificatie van uw account, kunt u onmiddellijk aan de slag en kunt u uw favoriete cryptovaluta kopen. Na aankoop kunt u uw digitale munten opslaan in uw offline of online wallet. Als u helemaal op veilig wilt spelen dan is een offline wallet de beste optie. U bent nu officieel eigenaar van cryptocurrency. 

Speculeren in cryptocurrency

Een tweede manier om winst te maken met een investering in cryptocurrency, is middels speculatie. U speculeert dan op de koers van de cryptomunt die u het meest interessant lijkt. Dit gebeurt bijvoorbeeld middels contracts for difference (CFD’s). Met CFD’s speculeert u op een koersstijging of -daling van een cryptomunt. Als u ervoor kiest om te speculeren in cryptovaluta, dan wordt u geen eigenaar van de munt. Een voordeel hiervan is dat uw investering niet kan gestolen worden door hackers, wat bij het kopen van crypto wel het geval kan zijn. Of u winst of verlies maakt hangt af van wat de koers doet. U maakt winst als u de koers juist heeft voorspeld en verlies als u het bij het verkeerde eind heeft. Dit betekent dat u ook geld kunt verdienen als de koers daalt.

Hoe speculeert u in cryptocurrency?

Misschien vraagt u zich af hoe u speculeert in crypto’s? De eerste stap die u moet zetten is een rekening openen bij een betrouwbare CFD broker. U herkent deze aan een licentie bij een Europese autoriteit (vaak de CySec of FCA) en de registratie bij de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (AFM). U hoeft als speculant niet in het bezit te zijn van de cryptomunt waarin u wilt beleggen. Daarnaast hoeft u ook geen wallet hebben om uw coins te beheren. Het enige wat u nodig heeft, is een account bij een CFD broker.

Ook hier raden we u aan genoeg onderzoek te doen. Cryptocurrency is een erg veranderlijk handelsproduct, daarom loont het om goed op de hoogte te blijven van het laatste cryptonieuws. Pas zo kunt u beslissen of u speculeert op een stijging of daling van een bepaalde digitale munt.

Daarnaast adviseren we u te beleggen met een strategie. Op het internet worden heel wat verschillende tactieken besproken. Zo kunt u redelijk snel de strategie vinden die het beste bij u past. Bij het bepalen van uw tactiek moet u een antwoord kunnen formuleren op de volgende vragen: wilt u op korte, middellange of lange termijn speculeren? Wat is uw doel? Met een goed doordachte strategie kunt u het rendement van uw investering optimaliseren.

Als u klaar bent om uw investering te doen, dient u uw eerste positie in crypto’s openen. Hierbij geeft u de handelsgrootte van uw belegging en de stoplimieten aan. Daarna klikt u op “kopen” of “buy”, en uw positie is geopend. U speculeert nu op de koers van cryptocurrencies. Wees u ervan bewust dat uw positie snel en frequent kan variëren. Het is en blijft nu eenmaal een volatiele markt. Als u winst heeft gemaakt en deze wilt opnemen, dan dient u uw positie sluiten.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.720,64 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.019,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.132,28 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.134,88 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.152,17 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: Magische grens in zicht

Wat is dat toch met die psyche van de mens? Keer op keer, als de koers van bitcoin support lijkt te vinden, stappen ze...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.