Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Speculeren in cryptocurrency of cryptocurrency kopen: wat is het verschil?

Wat cryptocurrencies zijn, hoeven we u niet meer uit te leggen. Maar dat er verschillende manieren zijn om er geld mee te verdienen, dat wist u misschien nog niet. Zo kunt u ofwel speculeren in cryptocurrency of cryptovaluta kopen. Dit zijn twee heel verschillende manieren van beleggen in cryptomunten. Hieronder vertellen we u wat het verschil is tussen digitale munten kopen en er in speculeren.

Cryptocurrency kopen

Ten eerste kunt u ervoor kiezen om eigenaar te worden van cryptocurrency. Dit doet u door cryptovaluta naar keuze te kopen bij een crypto exchange of broker. U heeft de munt dan effectief in uw bezit en u kunt deze bewaren in uw online of offline wallet. Als u de digitale munt wilt verkopen, dan kan dit ook heel eenvoudig via een exchange of broker.

Hoe koopt u cryptocurrency?

- Advertentie -

Als u graag eigenaar wilt worden van de munten, dan vraagt u zich mogelijk af hoe u belegt in cryptocurrency? Ten eerste raden we u aan genoeg onderzoek te doen. Cryptocurrency is geen gemakkelijke materie en vereist kennis van zaken. U wilt namelijk niet investeren in een handelsproduct dat u niet kent en dit is met crypto’s niet anders. Als u zich verdiept in de materie, kunt u weloverwogen en bewuste keuzes maken.

Daarna moet u een goede en betrouwbare crypto exchange of broker zoeken. Hoe weet u of een exchange of broker betrouwbaar is? Dit kunt u zien aan de technische veiligheid van de site. Zo wordt er gebruik gemaakt van SSL-technologie en worden er andere veiligheidsmaatregelen getroffen. Zo denken we bijvoorbeeld aan het opslaan van uw geld op een aparte bankrekening of bij een aparte stichting.

Ten derde maakt u een account aan bij de exchange of broker naar keuze. Na verificatie van uw account, kunt u onmiddellijk aan de slag en kunt u uw favoriete cryptovaluta kopen. Na aankoop kunt u uw digitale munten opslaan in uw offline of online wallet. Als u helemaal op veilig wilt spelen dan is een offline wallet de beste optie. U bent nu officieel eigenaar van cryptocurrency. 

Speculeren in cryptocurrency

Een tweede manier om winst te maken met een investering in cryptocurrency, is middels speculatie. U speculeert dan op de koers van de cryptomunt die u het meest interessant lijkt. Dit gebeurt bijvoorbeeld middels contracts for difference (CFD’s). Met CFD’s speculeert u op een koersstijging of -daling van een cryptomunt. Als u ervoor kiest om te speculeren in cryptovaluta, dan wordt u geen eigenaar van de munt. Een voordeel hiervan is dat uw investering niet kan gestolen worden door hackers, wat bij het kopen van crypto wel het geval kan zijn. Of u winst of verlies maakt hangt af van wat de koers doet. U maakt winst als u de koers juist heeft voorspeld en verlies als u het bij het verkeerde eind heeft. Dit betekent dat u ook geld kunt verdienen als de koers daalt.

Hoe speculeert u in cryptocurrency?

Misschien vraagt u zich af hoe u speculeert in crypto’s? De eerste stap die u moet zetten is een rekening openen bij een betrouwbare CFD broker. U herkent deze aan een licentie bij een Europese autoriteit (vaak de CySec of FCA) en de registratie bij de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (AFM). U hoeft als speculant niet in het bezit te zijn van de cryptomunt waarin u wilt beleggen. Daarnaast hoeft u ook geen wallet hebben om uw coins te beheren. Het enige wat u nodig heeft, is een account bij een CFD broker.

Ook hier raden we u aan genoeg onderzoek te doen. Cryptocurrency is een erg veranderlijk handelsproduct, daarom loont het om goed op de hoogte te blijven van het laatste cryptonieuws. Pas zo kunt u beslissen of u speculeert op een stijging of daling van een bepaalde digitale munt.

Daarnaast adviseren we u te beleggen met een strategie. Op het internet worden heel wat verschillende tactieken besproken. Zo kunt u redelijk snel de strategie vinden die het beste bij u past. Bij het bepalen van uw tactiek moet u een antwoord kunnen formuleren op de volgende vragen: wilt u op korte, middellange of lange termijn speculeren? Wat is uw doel? Met een goed doordachte strategie kunt u het rendement van uw investering optimaliseren.

Als u klaar bent om uw investering te doen, dient u uw eerste positie in crypto’s openen. Hierbij geeft u de handelsgrootte van uw belegging en de stoplimieten aan. Daarna klikt u op “kopen” of “buy”, en uw positie is geopend. U speculeert nu op de koers van cryptocurrencies. Wees u ervan bewust dat uw positie snel en frequent kan variëren. Het is en blijft nu eenmaal een volatiele markt. Als u winst heeft gemaakt en deze wilt opnemen, dan dient u uw positie sluiten.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.757,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.808,82 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.836,13 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.892,43 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.892,43 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.757,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.808,82 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.836,13 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin Bulletin: De bijzondere geschiedenis van bitcoin als geld

Ondertussen al meer dan tien jaar geleden publiceerde Satoshi de Bitcoin white paper waarmee het verhaal van bitcoin begon. Het is misschien lastig om...