Redactie Redactie
12/01/2023 18:00 5 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/01/2023 18:00

Venom Foundation lanceert samen met Iceberg Capital miljardenfonds

icon-featured
Featured

Onderstaand artikel is een ingezonden stuk en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Dit is geen financieel advies en onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt dienen alleen voor educatieve doeleinden.


Venom Foundation, de eerste Layer-1 blockchain gelicenseerd en gereguleerd door de Abu Dhabi Global Market (ADGM), en vermogensbeheerder Iceberg Capital, kondigen officieel aan dat ze zijn gaan samenwerken voor de lancering van een $1 miljard durfkapitaalfonds genaamd Venom Ventures Fund (VVF). 

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Venom Ventures Fund

Het blockchain-agnostische fonds zal investeren in innovatieve protocollen en Web3 dApps, met een focus op langetermijntrends zoals betalingen, vermogensbeheer, DeFi, bankdiensten en GameFi. Het wil de toonaangevende ondersteuner worden van de volgende generatie digitale technologieën en ondernemers.

Venom Ventures Fund (VVF) zal gebruik maken van Iceberg Capital’s netwerk, expertise en mogelijkheden om incubatieprogramma’s en toegang tot een uitgebreid industrienetwerk aan te bieden. Bovendien zal het de projecten waarin wordt geïnvesteerd helpen met marketing, beursnotering, technische, juridische en regelgevende ondersteuning. 

Het team van het fonds bestaat uit enkele van ’s werelds meest ervaren professionals op het gebied van traditionele financiën en blockchain, waaronder Peter Knez, ex-CIO bij BlackRock en Mustafa Kheriba, een doorgewinterde en bekende investeringsprofessional met een indrukwekkende staat van dienst in de MENA-regio. Mustafa is lid geweest van de raad van bestuur van verschillende financiële dienstverleners en verzekeringsmaatschappijen in het Midden-Oosten en Europa.

Het fonds wordt beheerd door Iceberg Capital en zal investeren in projecten en teams van pre-seed- tot serie A-rondes. Het zal ernaar streven de invoering van blockchain, DeFi en Web3 te versnellen en tegelijkertijd waarde op lange termijn te genereren voor investeerders.

Mustafa Kheriba, de Executive Chairman van Iceberg Capital, zei: 

“We zijn verheugd om samen te werken met Venom Foundation en hun nieuwe fonds van 1 miljard dollar te lanceren. Ook al is de blockchainindustrie getuige van een sterke prijscorrectie, wij geloven dat de bouwers zullen blijven bouwen en innoveren. Met Venom Ventures zullen we financiële, technische en marketingondersteuning bieden aan de meest veelbelovende teams en projecten in de Web3-ruimte om hen te helpen hun visies tot leven te brengen.”

De Abu Dhabi Global Market (ADGM) is een internationaal financieel centrum en vrije zone die marktdeelnemers een rechtssysteem en regelgeving van wereldklasse biedt. Venom Ventures Fund (VVF) wordt opgericht en beheerd door gereguleerde ADGM-entiteiten en zal transparant zijn en de regelgeving naleven. 

Peter Knez, voorzitter van Venom Ventures, zei: 

“Ik ben verheugd deel uit te maken van de lancering van ons nieuwe durfkapitaalfonds hier in Abu Dhabi. Ik ben enthousiast om samen te werken met een team van ervaren investeringsprofessionals en getalenteerde mensen uit de crypto industrie, en we zijn klaar om strategische investeringen toe te wijzen aan de meest innovatieve web3 start-ups die klaar zijn voor massale adoptie. Onze missie is om het beheer van digitale activa te transformeren en een blijvende impact op de industrie te maken. Venom is het ideale platform voor ons om dit doel te bereiken.”

Venom Ventures Fund (VVF) leidt de $20 miljoen financiering in Nümi Metaverse

Het fonds heeft zijn eerste investering gedaan en leidt de financieringsronde van $20 miljoen van Nümi Metaverse. Nümi Metaverse is een universeel platform voor makers, vernieuwers en volgers. Nümi zal in 2023 zijn ‘Visual Novel’ lanceren, een mini-game ervaring met een reeks speciale prijzen voor spelers.

Nümi zal eind dit jaar ook een VR-metaverse lanceren, gevolgd door een pc- en mobiele versie in 2024. De investering in Nümi illustreert de investeringsstrategie van het fonds. Ontwikkelaars en bouwers die werken aan innovatieve Web3-projecten worden uitgenodigd om financiering aan te vragen via de website van Venom Ventures Fund.

Advertentie

Over Iceberg Capital

Iceberg Capital Limited staat onder toezicht van de FSRA als een Prudential Category 3C investment manager gevestigd in ADGM. Iceberg Capital is een snelgroeiende onderneming voor alternatief vermogensbeheer die gediversifieerde platforms voor beleggingsbeheer biedt, waaronder direct en private equity, durfkapitaal, technologie en virtuele activa. Iceberg Capital biedt ook traditionele vermogensbeheerdiensten zoals beleggingsportefeuilles op lokale en internationale markten, financiële instrumenten (aandelen, ETF’s, grondstoffen, derivaten, enz.), evenals gespecialiseerde platforms voor effecten en blockchaintechnologie.

Voor meer informatie over Iceberg Capital, bezoek: Website | LinkedIn

Dagelijkse bitcoin-marktanalyse levert Patrick bijzondere resultaten op
Dagelijkse bitcoin-marktanalyse levert Patrick bijzondere resultaten op

Over Stichting Venom

Venom is ’s werelds eerste gereguleerde blockchain. Het gedecentraliseerde netwerk opereert onder de jurisdictie van de ADGM, met een licentie om utility tokens uit te geven. De ADGM is een oase voor investeerders en financiële dienstverleners en positioneert Venom als ’s werelds eerste gereguleerde blockchain, waardoor overheden en bedrijven de vrijheid hebben om te bouwen, innoveren en schalen.

Een portfolio van in-house dApps en protocollen is ontwikkeld op de Venom blockchain door verschillende bedrijven. Het herbergt nu het potentieel om een brug te worden voor de toepassing van CBDC’s in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en wereldwijd.

Voor meer informatie over Venom Ventures, bezoek: Website  |  Twitter


Bovenstaand artikel is een ingezonden stuk en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Dit is geen financieel advies en onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Waarom dalen PEPE, Floki en Dogwifhat harder dan bitcoin?
AI voorspelt: Deze memecoins exploderen bij bitcoin koers van $100.000
Advertentie

Trending Featured nieuws

https://www.etoro.com/nl/stocks/?utm_medium=Affiliate&utm_source=96164&utm_content=18633&utm_serial=Stocks%20NL&utm_campaign=Stocks%20NL&utm_term=#zero-commissions
Belgische solana handelaar geniet van 600% winst door ‘long-strategie’
Advertentie