Kevin Schijven Kevin Schijven
12/06/2021 13:15 6 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/11/2023 11:24

Waivlength (WAIV), een door crypto aangedreven social mediaplatform dat verantwoording afdwingt

icon-featured
Featured

Inmiddels is het duidelijk dat social mediaplatformen niet meer weg te denken zijn; mensen houden ervan om op verschillende manieren via internet met elkaar te communiceren door dagelijks tekst, video’s en afbeeldingen te delen.

Facebook heeft momenteel maar liefst 1,88 miljard dagelijkse actieve gebruikers en 2,85 miljard maandelijkse actieve gebruikers, zo blijkt uit het eerste kwartaalrapport van dit jaar. Het aantal dagelijkse actieve gebruikers groeit met 8% op jaarbasis, terwijl het aantal maandelijkse actieve gebruikers met 10% groeit. Dat toont aan dat de vraag naar sociale media nog steeds toeneemt.

Platforms zoals Facebook staan ​​echter voor een aantal uitdagingen waar ze schijnbaar niet uitkomen. Denk aan dubbele accounts, internet trollen en anonieme gebruikers die het platform proberen te manipuleren voor hun eigen gewin.

Deze problemen zijn zelfs zo groot dat Facebook eerder dit jaar onthulde dat het tussen oktober en december 2020 1,3 miljard nepaccounts heeft verwijderd. Dat cijfer komt in de buurt van het aantal dagelijkse actieve gebruikers en dat toont aan dat het relatief eenvoudig is om op Facebook te communiceren met iemand die je probeert te catfishen, te manipuleren en dat via meerdere accounts doet.

Bitbot presale haalt $414.000 op in slechts 3 weken
  • icon-featured
    Featured

Waivlength, een sociaal netwerk aangedreven door cryptografie dat verantwoording afdwingt

De oplossing voor dit probleem is Waivlength, een door crypto aangedreven platform voor sociale media. Waivlength verwijdert de meest giftige elementen uit sociale media met een eenvoudige en elegante oplossing: een know-your-customer (KYC) kader dat speciaal voor dit platform is gebouwd.

Via KYC kan Waivlength gebruikers verifiëren en dubbele accounts, internet trollen en anonieme gebruikers die anderen proberen te manipuleren, vermijden. Als iemand momenteel wordt verbannen van een social mediaplatform wegens wangedrag, kan diegene zich gewoon opnieuw aanmelden via een nieuw e-mailadres.

Dit betekent dat er een eindeloze voorraad aan accounts is om verschillende trucjes uit te proberen om anderen te misleiden. Op Waivlength, dankzij het gebruik van KYC en als een gebruiker is verbannen, kan de gebruiker dit niet omzeilen. Met een permanent verbod, liggen deze gebruikers er ook daadwerkelijk uit.

Doordat Waivlength een gedecentraliseerd platform is dat gebruikmaakt van blockchain-technologie, zullen KYC-gegevens van gebruikers niet bewaard worden door Waivlength of enig ander bedrijf. Dit betekent ook dat deze gegevens nooit aan adverteerders worden verkocht.

Het platform zal een unieke gebruikersinterface hebben en tegelijkertijd alle basisfuncties van andere social mediaplatforms ondersteunen. Het platform zal standaard de mogelijkheid bieden om content als tekst, afbeeldingen en video’s openbaar te delen of alleen met vrienden. Er zal ook een privéberichtendienst komen. Gebruikers kunnen zelf kiezen welke content ze zien en meer functies zullen nog onthuld worden.

Waivlength zal vrij zijn van advertenties voor gebruikers die een abonnement hebben. Zij kunnen dan door de content navigeren zonder dat hen iets wordt opgedrongen. Gratis gebruikers zullen echter wel advertenties zien, maar zullen volledige controle hebben over wat voor advertenties ze toestaan.

De details over het genereren van inkomsten met het platform zullen aan het einde van de maand worden bekendgemaakt in de derde versie van de white paper. 50% van de inkomsten worden verdeeld onder WAIV-tokenhouders – maar daarover later meer.

De toekomst van Waivlength

Waivlength zit nog in een beginfase; een community wordt opgebouwd om het platform te creëren en er wordt met meerdere partners besproken hoe sommige zaken zullen werken, waaronder de KYC-controles en meer. Pas nadat een eerste gebruikersbestand is opgezet en het platform voldoende is ontwikkeld, zal een lancering volgen.

Volgens de road map van het project zijn de volgende stappen het noteren van de WAIV-token op CoinMarketCap en CoinGecko en het lanceren van een WAIV tracker app voor zowel Android als iOS. Ook staan een uitbreiding van het ontwikkelingsteam, samenwerking met influencers en ambassadeurs, alsmede het aantrekken van investeerder, op de planning voor de nabije toekomst.

Tussen augustus en oktober van dit jaar gaat Waivlength samenwerken met durfkapitalisten om het project te ondersteunen en de marketing- en ontwikkelingsstrategieën te versnellen. Om uit te breiden buiten de cryptocurrency gemeenschap, zal Waivlength tot oktober samenwerken met influencers van buitenaf. Vanaf november 2021 wordt het KYC-protocol geïntegreerd, de front-end van het platform voltooid en wordt de samenwerking met influencers voortgezet om een ​​grote community op te bouwen.

Alleen dan pas wordt een bètaversie van het sociale platform Waivlength gelanceerd. Vanaf dat moment wordt het platform bruikbaar en is duurzame groei het doel.

De WAIV token

De native token van Waivlength is WAIV. De WAIV-token is gebouwd op de Binance Smart chain (BSC) als een BEP-20 token. Het heeft een gelimiteerd aanbod dat voortdurend zal afnemen om houders te belonen. De theorie achter het deflatoire mechanisme is dat als het aanbod daalt en de vraag stabiel blijft of toeneemt, de prijs zal stijgen.

Er wordt 10% belasting geheven op alle transacties om de verkoop te ontmoedigen en het aanbod laag te houden om ervoor te zorgen dat het deflatoire systeem werkt. De 10% belasting wordt verdeeld over enkele initiatieven:

  • Liquidity pool reflection – Een deel van de fondsen wordt gestort in de liquidity pool om liquiditeit toe te voegen aan de token en de prijs ervan te stabiliseren.
  • Reflection – Een deel van het geld wordt verdeeld onder alle WAIV-tokenhouders, proportioneel tot hun bezit.
  • Burn – Een deel van de tokens wordt naar een adres gestuurd om te vernietigen en de voorraad te verkleinen.
  • Charity – Een aantal tokens worden gedoneerd aan goede doelen die aansluiten bij de kernwaarden van het project.
  • Marketing – Een deel van het geld gaat naar het ontwikkelingsteam om het project te promoten.
  • Community – Een laatste deel financiert gemeenschapsevenementen en weggeefacties.

Bij de lancering van WAIV werden in totaal 1 biljard WAIV-tokens gecreëerd. 400 biljoen tokens werden besteed aan de voorverkoop en 200 biljoen tokens werden gebruikt om liquiditeit te verschaffen op de gedecentraliseerde beurs (DEX) van PancakeSwap. 200 biljoen tokens zijn vernietigd en nog eens 200 biljoen tokens zitten zes maanden vergrendeld voor de toekomstige ontwikkeling.

Hoe kan ik WAIV kopen?

Iedereen kan WAIV-tokens kopen, ze staan namelijk genoteerd op de PancakeSwap DEX. Om ze te kopen heb je eerst een paar dingen nodig: je moet het contractadres kennen en een crypto-wallet hebben die compatibel is met decentrale platformen.

MetaMask en Trust Wallet zijn twee wallets die gebruikers kunnen gebruiken met PancakeSwap. Hiermee kun je een verbinding leggen met de Binance Smart Chain (BSC), het netwerk waarop de beurs is gebouwd. Het contractadres van WAIV is als volgt: 0xAA5c91F3df88B8B3863d0899bcA33E70482beD2A

Via PancakeSwap V2 kunnen gebruikers WAIV kopen met Binance Coins (BNB). Ze hoeven alleen aan te geven hoeveel WAIV ze willen kopen en de benodigde BNB inleggen.

Meer informatie over Waivlength is te vinden op de website van het project.


Bovenstaand artikel is een ingezonden stuk en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Dit is geen financieel advies.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie