Thom Derks Thom Derks
24/09/2023 16:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/10/2023 13:48

Aanstaande donderdag is belangrijk voor de bitcoin koers

Geen onderdeel…
Aanstaande donderdag is belangrijk voor de bitcoin koers

Foto: In Green/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft zich vanaf de lancering in 2009 opgewerkt tot een financiële asset van wereldformaat. Om die reden wordt de impact van macro-economische ontwikkelingen op de bitcoin koers steeds groter. Hoog tijd dus om te kijken naar de belangrijkste macro-economische ontwikkelingen van aankomende week.

Wil jij meer leren over macro-economische ontwikkelingen en meepraten met onze experts? Neem dan eens een kijkje op onze Premium informatiepagina en probeer de eerste 30 dagen gratis.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Donderdag cruciaal voor bitcoin koers

Vooral aanstaande donderdag, 28 september, krijgen we belangrijke data binnen die mogelijk cruciaal is voor de bitcoin koers. Afgelopen week maakte de Amerikaanse centrale bank bekend dat de rente vooralsnog op hetzelfde niveau blijft. Waarschijnlijk moeten we het tot 2024 doen met een Amerikaanse rente van ongeveer 5,0 procent.

Afbeelding

Dat is alleen het geval als er geen recessie komt en om die reden is het belangrijk om andere zaken met betrekking tot de Amerikaanse economie in de gaten te houden.

Zo krijgen we donderdag de groei van het bruto binnenlands product (BBP) voor het afgelopen kwartaal gepresenteerd. De verwachting is dat die een positieve score van 2,1 procent oplevert.

Dat zou betekenen dat de Amerikaanse economie sterker is dan eerder dit jaar werd verwacht, waardoor de rente nog langer op dit verhoogde niveau kan blijven. Het doel van deze hoge rente is om de inflatie omlaag te drukken.

Verder krijgen we op donderdag ook het aantal werkloosheidsclaims in de Verenigde Staten van de afgelopen week en kruipt Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, achter zijn spreekgestoelte voor een toespraak.

Advertentie

Wat betekent dat voor de bitcoin koers?

Wat de bitcoin koers betreft lijkt het alsof deze moeilijke periode nog langer zal aanhouden. De rentes blijven voorlopig hoog en daar heeft bitcoin last van.

Om die reden lijkt de kans groot dat er weinig zal veranderen wat betreft het koersverloop en lijkt verdere zijwaartse koersactie het meest waarschijnlijke scenario. Een recessie zou echter waarschijnlijk de BTC koers een tik kunnen geven.

Voor de lange termijn ziet het beeld er wat positiever uit voor bitcoin, met onder andere de halving die voor april 2024 op de planning staat en een mogelijke goedkeuring van een spot bitcoin-ETF, of beursfonds, in de VS.

Bueno para BTC: un gran banco prevé que la deuda de EE.UU. se duplique

Blijf de crypto markt een stapje voor met een Premium lidmaatschap

In de Premium omgeving van Crypto Insiders praten onze analisten en leden over de impact van deze economische data op de crypto-markt en natuurlijk de bitcoin koers. Ook kun je hier vragen stellen aan ervaren handelaren en delen onze analisten wekelijkse 20 exclusieve technische analyses van een uitgebreid assortiment aan cryptovaluta. Neem eens een kijkje op onze Premium informatiepagina en probeer de eerste 30 dagen gratis.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie