Thom Derks Thom Derks
17/09/2023 15:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/10/2023 13:50

Aanstaande woensdag is cruciaal voor de bitcoin koers

Geen onderdeel…
Aanstaande woensdag wordt cruciaal voor de bitcoin koers

Foto: blvdone/Shutterstock

Deze week besloot de Europese Centrale Bank (ECB) om de rente nog éénmaal te verhogen en komende woensdag is het de beurt aan de Amerikaanse Federal Reserve; om die reden belooft het een cruciale dag te worden voor de bitcoin koers. Verder staat donderdag ook een rentebesluit van de Bank of England op het programma en moeten ook de Bank of Japan, de Zweedse Riksbank, Norges Bank en de Turkse centrale bank een rentebesluit nemen.

We krijgen dus een week vol rentebesluiten en dat levert gemiddeld genomen spektakel op voor de bitcoin koers.

Wil jij meer leren over macro-economische ontwikkelingen en meepraten met onze experts? Neem dan eens een kijkje op onze Premium informatiepagina en probeer de eerste 30 dagen gratis.

Tijd voor de Amerikaanse centrale bank

Op woensdag is het dus de beurt aan de Amerikaanse centrale bank om een nieuw rentebesluit te nemen. De verwachting is dat het wederom kiest voor een rentepauze, wat betekent dat de Federal Reserve de rente onveranderd laat. Deze werd in juli verhoogd naar het hoogste niveau in 22 jaar tijd.

Grappig genoeg verhoogde de ECB de rente afgelopen donderdag naar het hoogste niveau sinds 1999, sinds de start van het europroject.

Ook Bank of America verwacht dat de Federal Reserve ervoor kiest om de rente onveranderd te laten. “Dat is consistent met zowel de communicatie van de Amerikaanse centrale bank als de huidige marktvoorspellingen”, aldus de zakenbank.

Verder verwacht de bank dat de toespraak van Jerome Powell zal zijn zoals we die van hem gewend zijn; gebalanceerd en redelijk nietszeggend.

Door het zo nietszeggend mogelijk te houden, houdt Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, alle opties open. Zo kan de Amerikaanse centrale bank nog altijd van strategie wisselen.

Advertentie

Wat betekent dit voor de bitcoin koers?

De markt schat de kans op 97 procent in dat de Amerikaanse centrale bank de rente onveranderd laat aanstaande woensdag. Wat dat betreft zou je verwachten dat er weinig met de bitcoin koers zal gebeuren op woensdag als de rente inderdaad op hetzelfde niveau blijft. Als we toch die onverwachtse renteverhoging krijgen, dan kan bitcoin nog een pak slaag krijgen.

Bron: CME Group

Na de Amerikaanse centrale bank volgt op donderdag nog het rentebesluit van de Bank of England, maar die zal significant minder impact op de koers hebben dan die van de Amerikaanse centrale bank.

Het wordt vooral interessant om de toespraak van Fed-voorzitter Jerome Powell na het rentebesluit te volgen. Die persconferentie gaan we met de leden van CI-Premium live volgen en natuurlijk bediscussiëren. Wil jij daar ook aan meedoen? Neem eens een kijkje op onze Premium informatiepagina en probeer de eerste 30 dagen gratis.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom Derks is redacteur bij Crypto Insiders sinds januari 2019. Hij heeft Rechten gestudeerd in Leiden en Economie in Amsterdam. Thom’s persoonlijke interesse in (macro-)economische ontwikkelingen, met name bitcoin, leidde hem naar de wereld van cryptonieuws. Zijn fascinatie voor digitale schaarste, zoals bij bitcoin, inspireerde zijn carrière. Thom’s expertise ligt in de economische aspecten van bitcoin en hij ziet de toekomst van cryptocurrency vooral in de groei van bitcoin als waardeopslag.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie
Advertentie