Roy van Krieken Roy van Krieken
21/06/2024 14:35 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/06/2024 14:46

Bitcoin staat onder druk- hoog niveau van angst onder cryptobeleggers

Geen onderdeel…
Negatief voor bitcoin: stagflatie-angst in Amerika bereikt kookpunt

Foto: Hi my name is Jacco/Shutterstock

Bitcoin (BTC) wordt geconfronteerd met een zeldzaam hoog niveau van angst. Terwijl de prijs van bitcoin rond het niveau van $65.000 blijft hangen, knippert de sociale sentiment indicator van Santiment rood. Het negatieve sentiment onder investeerders onderdrukt de prijs van bitcoin.

Crypto-sentiment op X

Volgens gegevens van het data platform Santiment, wordt bitcoin momenteel geconfronteerd met een hoog niveau van ‘FUD’. FUD is de Engelse afkorting voor Fear, Uncertainty and Doubt en refereert aan de angst en twijfels die onder de investeerders heerst. De prijs van bitcoin handelt al enige tijd zijwaarts en blijft rond de $65.000 hangen. Op het social mediaplatform X (voorheen Twitter), uitten investeerders hun twijfels.

Santiment is van mening dat dit niveau van angst en twijfel zeldzaam is. Doordat de prijs van bitcoin zolang zijwaarts blijft handelen, raken investeerders ongeïnteresseerd of worden zij angstig. Zolang de prijs tussen de $65.000 en $66.000 blijft schommelen, zullen meer investeerders capituleren en hun bitcoin verkopen.

Negatieve reacties overheersen op de cryptomarkt

Santiment wees op zijn Gewogen Sentiment Index. Dit is een meetbare indicator die de verhouding tussen positieve en negatieve opmerkingen over bitcoin vergelijkt. Deze indicator bleef sinds 23 mei in negatief gebied. Op het moment van publicatie staat deze op -0.738. De bitcoin vermeldingen op X zijn op dit moment dan ook overwegend negatief.

Negatieve sentimenten op sociale media over bitcoin komen uit alle hoeken van de crypto gemeenschap. Ook handelaren en analisten met aanzienlijke aantallen volgers zijn overwegend negatief.

Zo constateerde de hoofdanalist van Glassnode, James Check ofwel ‘Checkmatey’, dat bitcoin sinds de halving 60 dagen in een zijwaartse beweging zit. Volgens hem kan deze zijwaartse beweging oplopen tot wel 150 dagen. Cryptohandelaren Jelle en Trader Cobb vinden deze fase van de bitcoin bullmarkt ‘saai’.

Advertentie

Consolidatie voor een grote prijsbeweging BTC?

Sommigen geloven dat de langdurige consolidatie de weg vrij kan maken voor een meteorische prijsstijging. Op 13 juni schreven wij dat bitcoin zich in de langste consolidatieperiode ooit bevond. Op dat moment stond de teller op 92 dagen waarbij analisten van mening waren dat de langdurige zijwaartse prijsactie, bitcoin zou kunnen voorbereiden op een “enorme opwaartse rally.”

Crypto handelaar Daan Crypto Trades kwam met een ongeschreven regel over consolidatie. Hij concludeerde dat over het algemeen kan worden gesteld dat de duur van de consolidatie invloed heeft op de duur en stijging van de opvolgende rally. Hoe langer de consolidatie duurt, hoe groter de prijsstijging die erop volgt.

Mogelijk wacht bitcoin op een positieve gebeurtenis. De goedkeuring van de bitcoin spot ETF’s en de halving zorgden namelijk voor opbeurend sentiment. Deze gebeurtenissen waren ook terug te zien in de Gewogen Sentiment Index. De indicator steeg bij deze gebeurtenissen naar respectievelijk 4,49 en 2,35. Indien het sentiment door een grote prijsbeweging omslaat, is dat in deze indicator terug te zien.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie
Advertentie