Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
14/05/2024 09:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/05/2024 10:02 Marktupdates

Bitcoin afgewezen bij $63.000, memecoins schitteren in onzekere markt

Bitcoin-BTC
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin afgewezen bij $63.000, memecoins schitteren in onzekere markt

Foto: Ground Picture/Shutterstock

Bitcoin (BTC) luidde gisteren krachtig een nieuwe week in, met een grote koerssprong vanaf zijn kritieke $61.000 tot zo’n $63.000. Na een dag hier te hebben besteed, heeft de koers vanmorgen vroeg een flinke smakkert gemaakt. De bitcoin koers is inmiddels dus weer terug bij af, wat ook de rest van de markt in mineur heeft gebracht. Desalniettemin staan veel altcoins nog altijd dik in de plus, met memecoins in het bijzonder.

BTC koers maakt duikvlucht

Allereerst terug naar de koersstijging die bitcoin gisteren in de ochtend doormaakte. Na enkele dagen zijwaarts te hebben bewogen rond het essentiële steunniveau van $61.000, brak de koers in enkele uren uit zijn gevarenzone.

In minder dan drie uur tijd was de koers aangekomen bij de $63.000. De hele dag heeft bitcoin hier gespendeerd, met prijsschommelingen van slechts honderden dollars.

Alle ogen waren gericht op de belangrijke weerstand van om en nabij de $64.000, maar bitcoin was niet in staat een directe poging te wagen hier doorheen te breken. De koers is namelijk niet verder gekomen dan $63.400.

Gedurende de nachte zakte de koers al beetje bij beetje weg. Echter leek BTC stand te houden boven de $62.500. Om 8 uur maakte bitcoin echter een flinke uitglijder tot zo’n $61.500.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Voor nu is het zaak om boven grofweg $61.000 te blijven, om een verder bloedbad te voorkomen. Mocht de koers onder dit steunniveau terechtkomen, ligt een verdere daling richting $57.000 in het verschiet. Het eerstvolgende weerstandsniveau ligt logischerwijs op de eerder genoemde $64.000.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 61.848  dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 57.329. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,95% in de plus.

Cryptomarkt verdeeld, memecoins schitteren

Bitcoin’s prijsdaling heeft de rest van de cryptomarkt in onzekerheid gebracht. Veel altcoins stonden aanvankelijk echter dik in de plus, als gevolg van bitcoin’s eerdere stijging tot boven de $63.000.

Het zijn de memecoins die het meest hebben weten te profiteren van de eerdere prijsstijging van bitcoin. Pepe (PEPE), floki (FLOKI) en dogwifhat (WIF) stelen de show met stijgingen van respectievelijk 20,21%, 15,74% en 10,14%. Meme-giganten dogecoin (DOGE) en shiba inu (SHIB) zijn de afgelopen 24 uur tevens met iets meer dan 7% de lucht in geschoten. De memecoins zijn logischerwijs iets onderuit gegaan vanmorgen, maar houden zich erg sterk.

Kijkend naar de top 10 cryptomunten dan kleurt het overgrote deel nipt in het rood. Zo is ethereum (ETH) de afgelopen 24 uur met 0,19% gedaald, BNB (BNB) met 1,07% en cardano (ADA) met 0,18%. Naast dogecoin staat ook solana (SOL) in de plus, met 3,47% om precies te zijn.

Nederlandse broker geeft Nederlanders tijdelijk 1.5 miljoen PEPE gratis

Ben jij van plan om stappen in crypto-land te zetten? Kan je niet genoeg krijgen van memecoins zoals Shiba Inu, Dogecoin, PEPE en BONK? Goed nieuws! Anycoin Direct geeft al onze lezers vandaag 1.5 miljoen PEPE gratis.

Registreer je vandaag nog bij Anycoin Direct via de link hieronder en ontvang 1.5 miljoen PEPE helemaal gratis.

Pak 1.5M PEPE gratis

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Bitcoin koers schiet naar $66.000, 'belangrijk moment aanstaande'
Bitcoin koers schiet naar $66.000, ‘belangrijk moment aanstaande’
Crypto Radar: bitcoin daalt tot onder $61.000, markt kleurt dieprood
Crypto Radar: bitcoin daalt tot onder $61.000, markt kleurt dieprood
Advertentie