Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
13/11/2023 07:53 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/11/2023 07:54

Bitcoin begint de week spannend, deze crypto’s stijgen hard

Bitcoin-BTC more-coins-icon
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin begint de week spannend, deze crypto's stijgen hard

Foto: Golden House Images/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft in het weekend tijd gehad om bij te komen van wederom een donkergroene week. Vannacht heeft de bitcoin koers een kleine duik gemaakt waardoor het bij een belangrijk prijsniveau is aangekomen. We bespreken de huidige stand van zaken en delen alle prijslevels om in de gaten te houden. Bovendien zijn er twee altcoins die juist hard zijn gestegen de afgelopen 24 uur. Ook deze komen aan bod in deze ochtendupdate.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers op steunniveau

Om te beginnen, nemen we een kijkje bij de bitcoin koers. Deze deed vannacht een poging om zijn weerstandsniveau van 37.300 dollar te passeren, maar zonder succes. Na een afwijzing daalde de koers in rap tempo tot zijn steunniveau van ongeveer 36.850 dollar.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Vooralsnog houdt de koers stand boven dit level. Mocht bitcoin alsnog hier doorheen zakken, dan zou het verder kunnen dalen richting de 36.000 dollar. Mocht bitcoin afstand kunnen nemen van de 37.300 dollar, dan ligt het psychologische doel van 40.000 dollar in het verschiet.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit gelijk aan 36.853 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 34.529. Ten opzichte van gisteren heeft bitcoin 0,63 procent in moeten leveren.

Advertisement

Altcoinmarkt: polygon en avalanche schieten omhoog

Polygon (MATIC) en avalanche (AVAX) hebben zichzef in de schijnwerpers gewerkt binnen de top 15 cryptomunten. De twee altcoins staan namelijk met respectievelijk 7,96 en 8,07 procent in de plus vergeleken met 24 uur geleden.

Daarbuiten kleuren veel altcoins in hetzelfde tijdsbestek nipt in het rood. XRP, cardano (ADA), build ’n build (BNB) en dogecoin (DOGE) vertonen allemaal een daling van tussen de 1 en 2 procent. Chainlink (LINK) is de grootste verliezer van vandaag, met een daling van 3,23 procent.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 12,14 MATIC of 0,59 AVAX! Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Bitcoin vandaag: Ruwe Olievoorraden

Tot slot pakken we de economische agenda erbij. Voor vandaag staat er één noemenswaardige datapunt op de agenda: de Ruwe Olievoorraden. Om 16:30 uur zal deze gepubliceerd worden en er wordt een daling van 300.000 vaten verwacht. Het niveau van de voorraden beïnvloed logischerwijs de prijs van olieproducten, wat op zijn beurt weer een impact kan hebben op de inflatie en andere economische krachten.

Wat betreft de rest van de week zijn alle ogen gericht op de nieuwste inflatiecijfers uit de Verenigde Staten. Morgen zullen zowel de consumentenprijsindex (CPI) als de kern-CPI (CPI minus voedsel- en energieprijzen) van de afgelopen maand bekend worden gemaakt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement