Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
22/04/2024 07:56 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/04/2024 07:56 Marktupdates

Bitcoin begint de week sterk, passeert $66.000 – cryptomarkt reageert

Bitcoin-BTC
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin begint de week sterk, passeert $66.000 - cryptomarkt reageert

Foto: Golden House Images/Shutterstock

Bitcoin (BTC) is goed aan de nieuwe week begonnen. De koers van bitcoin heeft in het holst van de nacht een nieuwe sprong gemaakt, waarmee de $66.000 voor het eerst in een week tijd weer is veroverd. De koning der cryptocurrenies lijkt langzaam maar zeker weer een positief momentum vast te grijpen, ten gunste van de rest van de markt.

BTC koers zet opwaartse trend voort

Het afgelopen weekend stond de prijsvolatiliteit van bitcoin zoals gewoonlijk op een laag pitje. Desalniettemin heeft de bitcoin koers wat terrein gewonnen de afgelopen dagen. Met name zaterdag was een goede dag. In de namiddag maakte de koers uit het niets een forse sprong van enkele procenten, tot boven de $65.000.

Terug naar de afgelopen dag. Gisteren in de middag leek bitcoin zijn grip op de $65.000 kwijt te raken. Vlak voordat de avond werd ingeluid maakte de koers een duik tot enkele honderden dollars boven de $64.000. Na een consolidatieperiode schoot de koers rond 05:00 uur vannacht plotseling de lucht in tot nipt boven de $66.000.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

De prijsstijging van zaterdag bracht BTC tot boven zijn weerstandsniveau van om en nabij de $64.500, wat sindsdien is omgetoverd tot de eerstvolgende steunzone die een verdere daling richting $60.000 moet voorkomen. Op de weg omhoog zou het gebied rond $69.000 moeilijkheden op kunnen leveren.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 66.199 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 62.121. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 1,22% in de plus.

Cryptomarkt kleurt groen, BNB als uitblinker

Bitcoin’s nipte prijsstijging heeft het gros van de cryptomarkt een mooi begin van de week opgeleverd. Veel stijgingen blijven echter binnen de perken. Kijkend naar de tien grootste cryptomunten van de industrie is BNB (BNB) de best presterende munt van de afgelopen dag, met een stijging van 4,73%.

De andere stijgingen van top 10 cryptomunten zijn stuk voor stuk minimaal. Zo is ethereum (ETH) de afgelopen 24 uur met 1,31% gestegen, solana (SOL) met 0,60%, ripple (XRP) met 1,49% en cardano (ADA) met 0,65%.

Niet iedereen staat echter in de plus. Dogecoin (DOGE) en toncoin (TON) zijn licht onderuit gegaan, met respectievelijk 1,38% en 0,97%.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Crypto Radar: Bloed op de cryptomuur en bitcoin zakt steeds verder weg
Crypto Radar: Floki doet het goed, deze coin crasht keihard
Crypto Radar: Floki doet het goed maar deze coin crasht keihard
Advertentie