Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
28/02/2024 19:42 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/02/2024 19:55 Marktupdates

Bitcoin crasht 9% na abrupte piek van $64.000; Coinbase uit de lucht

icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin crasht 9% na abrupte piek van $64.000; Coinbase uit de lucht

Foto: Jacqueline Aguilera/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft zojuist ongekende prijsschommelingen doorgemaakt. In een uur tijd explodeerde de bitcoin koers met meer dan 5 procent tot een piek van boven de 64.000 dollar, alvorens de koers in 20 minuten met zo’n 9 procent crashte. De reden voor de gigantische daling? De Amerikaanse beursgenoteerde cryptobeurs Coinbase die werd overspoeld door de hype en uit de lucht ging.

Bitcoin bereikt $64.000 dollar, maar Coinbase verpest het feestje

Sinds het einde van de middag was bitcoin aan het bijkomen van zijn grote opwaartse koersbeweging van vandaag. De koers bewoog zijwaarts om en nabij de 61.000 dollar.

Rond 17:30 uur trapte bitcoin maar weer eens het gaspedaal in. In korte tijd schoot de koers omhoog tot een absoluut hoogtepunt van 64.171 dollar.

Op de piek was de prijs nog maar zo’n 7,5 procent verwijderd van de all-time high van 69.000 dollar, dat in november 2021 werd bereikt.

Terwijl bitcoin kortstondig kon flirten met zijn recordprijs, kregen gebruikers van Coinbase de schrik van hun leven. De gigantische drukte op het platform zorgde namelijk voor een visuele bug. Sommige gebruikers krijgen momenteel namelijk te zien dat hun crypto-bezit geen enkele waarde heeft. Bovendien zijn sommige klanten nu niet in staat om cryptomunten te kopen of te verkopen.

De klantenservice van Support, Coinbase Support, bracht op sociale mediaplatform X de problemen aan het licht nadat verschillende gebruikers hun frustraties al hadden geuit.

Coinbase CEO Brian Armstrong verontschuldigde zich tevens op X:

‘’We hebben te maken met een ENORME toename van verkeer – excuses voor eventuele problemen die je tegenkomt. Het team werkt aan een oplossing.’’

BTC crasht 9%

In ongeveer 20 minuten verloor bitcoin zo’n 9 procent van zijn waarde. Vanaf de eerder genoemde piek van boven de 64.000 dollar crashte de koers tot een dieptepunt van 58.500 dollar.

Al snel krabbelde de koers bovendien weer op. Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 60.391 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 55.513.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? Dan is dit hét moment om in actie te komen. In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie