Timo Bult Timo Bult Timo Bult
15/03/2024 07:31 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/03/2024 07:31 Marktupdates

Bitcoin duikt onder $70.000, ‘angst dat koers té snel is gestegen’

Bitcoin-BTC
icon-marktupdates
Marktupdates

Foto: Lukas Heldak/Shutterstock

De bitcoin koers heeft de afgelopen 24 uur een aardige correctie doorgemaakt. De daling komt na een periode van stijgingen waarbij zelfs gisteren nog een nieuw prijsrecord werd gevestigd. Tot hoe ver kan de koers dalen?

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers duikt onder $70.000

De grafieken kleuren rood over de afgelopen 24 uur. Bitcoin staat 7,8 procent in de min en handelt daarmee op crypto exchange Bybit (Powered by SATOS) op een prijs van 67.720 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo is de bitcoin prijs in euro nu 62.740.

BTC is daarmee dus weer onder de 70.000 dollar beland. Gisteravond leek het er nog even op dat de koers stand kon houden boven dit niveau. Maar nadat de beurzen in Azië openden ging het vannacht alsnog mis.

De bitcoin koers van de afgelopen 24 uur. Bron: CoinMarketCap.

Een van de redenen waarom de koers plotseling zo snel onderuit ging kan bij de futures gevonden worden. Volgens datawebsite Coinglass zijn er over de afgelopen 24 uur voor bijna 680 miljoen dollar aan posities geliquideerd.

Bijna 550 miljoen dollar bestond uit long-posities. Dat zijn posities van handelaren die verwachtten dat de koers verder zou gaan stijgen. Draait de koers dan toch de andere kant op dan zorgen gedwongen liquidaties voor meer verkoopdruk op de markt.

‘Sommige handelaren zijn bang voor té snelle stijging BTC’

De versnelling naar beneden lijkt daarnaast voort te vloeien uit onzekerheid onder investeerders. Volgens Adrian Wang, CEO van Metalpha, in reactie op CoinDesk, zijn de recente successen van de bitcoin beursfondsen onderdeel van deze onzekerheid:

“Het historische handelsvolume van Blackrock’s Bitcoin ETF heeft voor enige onrust in de markt gezorgd, waarbij sommige belanghebbenden vrezen dat de prijs van bitcoin te snel te veel zal stijgen en een flash crash zou kunnen ervaren.”

De huidige correctie zou volgens hem daarnaast een teken kunnen zijn dat handelaren hun verwachtingen omtrent de bitcoin halving hebben bijgesteld.

Advertentie

Nog ruimte voor daling tot $63.000

De grote vraag is natuurlijk tot hoe ver de koers nog kan dalen. Alhoewel niemand dat weet, deelt analist CrediBull Crypto op X zijn analyse.

Volgens de analist is te zien dat de open interest inmiddels flink is afgenomen na de recente daling. Maar, zo vertelt CrediBull, is er alsnog ruimte voor een verdere daling:

“Merk op dat deze recente daling het grootste deel van onze opgebouwde open interest heeft weggevaagd, maar we hebben nog wat meer ruimte voordat we de “basislijn” bereiken. Daarmee kunnen we nog lager gaan naar de groene zone die ik heb gemarkeerd in de geciteerde tweet hieronder op 63- 64k.”

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Crypto Radar: Bloed op de cryptomuur en bitcoin zakt steeds verder weg
Crypto Radar: Floki doet het goed, deze coin crasht keihard
Crypto Radar: Floki doet het goed maar deze coin crasht keihard
Bitcoin loopt vast, maar AI-crypto exploderen door Elon Musk nieuws
Bitcoin breekt $70.000: onze verwachtingen voor de komende periode
Advertentie