Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
12/01/2024 08:06 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/01/2024 08:08 Marktupdates

Bitcoin en crypto beleven opmerkelijke volatiliteit na ETF-lancering

Bitcoin-BTC Solana-SOL Cardano-ADA more-coins-icon
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin blijft hangen, maar stijgende aandelen beloven bullish week

Foto: KPs Photography AND Film/Shutterstock

Gisteren explodeerde de prijs van bitcoin (BTC) tot een indrukwekkende piek van zo’n 49.000 dollar, dat eveneens sinds december 2021 niet meer is gezien. In een mum van tijd werd de grote stijging echter weer ingeleverd, en sindsdien beweegt de koers zijwaarts met een opvallend lage volatiliteit. In deze ochtendupdate delen we de huidige stand van zaken op de crypto markt.

Bitcoin koers daalt richting $62.000, angst laait op – Solana daalt 11%
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

Bitcoin koers consolideert boven $46.000

De 49.000 dollar werd gisteren vlak voor 16:00 uur aangetikt. Lang kregen investeerders niet om hiervan te genieten, aangezien de koers in slechts 20 minuten tijd daalde tot onder de 46.300 dollar. Dit weerspiegelt een daling van 5,5%. Een tijdje later werd een lager dieptepunt van vlak onder de 45.800 dollar bereikt, waarna een consolidatiefase werd ingeluid.

In de avond steeg de koers nog tot een piek van 47.000 dollar, maar gedurende de nacht heeft de koers grotendeels zijwaarts bewogen tussen de 46.000 en 46.500 dollar.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Opmerkelijk genoeg staat bitcoin momenteel slechts een fractie hoger dan 24 uur geleden, ondanks de grote koersstijging van gisteren.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 46.292 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 42.182. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,99% in de plus.

Advertentie

BTC dominantie daalt, crypto markt stijgt

De bitcoin dominantie, ofwel het aandeel van bitcoin in de bredere crypto markt, is significant gedaald. De focus ligt volledig op de vraag of we voorbij het eerder bereikte dieptepunt zullen gaan. Hiermee zou er officieel een einde zijn gemaakt aan de grote opwaartse trend die eind 2022 al werd ingeluid.

Een dalende bitcoin dominantie betekent simpelweg dat altcoins beter presteren dan de koning der cryptocurrencies. Wanneer we de top 10 cryptocurrencies onder de lope nemen, tekent dit beeld zich snel af.

Ethereum is de afgelopen 24 uur met 1,44% gestegen, solana (SOL) met 0,75% en ripple (XRP) met 1,49%. Cardano (ADA) en avalanche (AVAX) zijn de hardste stijgers van vandaag, met stijgingen van respectievelijk 3,78% en 3,39%.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 19,72 ADA of 18,96 XRP! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin ETF handelsvolume passeert $4,5 miljard op eerste dag

De eerste handelsdag van Bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) is officieel achter de rug. Het totale handelsvolume komt uit op ruim 4,6 miljard dollar.

Ondanks de indrukwekkende cijfers heerst er de nodige kritiek op de lancering. Een groot deel van het volume was namelijk verkoopvolume afkomstig van Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), dat voorheen een trustfonds was. Later vandaag kun je op Crypto Insiders meer hierover lezen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie