Kevin Schijven Kevin Schijven Kevin Schijven
03/01/2024 13:56 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/01/2024 13:59 Marktupdates

Bitcoin en crypto hard onderuit door ETF zorgen: $3 miljard uitgewist

Bitcoin-BTC Solana-SOL Ethereum-ETH more-coins-icon
icon-marktupdates
Marktupdates
Chainlink (LINK) stuit op weerstand, kan flink dalen naar blauwe zone

Foto: Shutterstock/Artit Wongpradu

De crypto markt vangt plotseling een zware klap en veel koersen gaan hard onderuit.

Dat lijkt vooral te maken te hebben met het feit dat de goedkeuring van een spot bitcoin-ETF in de VS toch wellicht niet zo verzekerd is als eerst werd gedacht.

Althans als het aan analysebedrijf Matrixport ligt. De analisten van het bedrijf waarschuwen dat ze verwachten dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de aanvragen voor bitcoin-ETF’s zal afwijzen.

Crypto Radar: bitcoin koers daalt, markt in het rood
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

Bitcoin koers maakt snelle duik door ETF geruchten

Bitcoin (BTC) schoot gisteren voor het eerst boven de $45.000 uit sinds april 2022. De koers leek nog voldoende houvast te vinden boven de $45.000.

Echter verloor de koers zojuist grip op dit niveau en dook in een uur helemaal naar $42.000 en op sommige beurzen zelfs naar $40.800.

Op het moment van schrijven komt de BTC prijs weer iets boven $42.000 uit. Om precies te zijn komt de koers uit op $42.362 op Bybit powered by Satos en €38.920 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin vandaag 7% in de min.

De daling leidde tot een enorme liquidatie, meldt analysebedrijf Coinglass. Bijna $3 miljard in open interest (OI) op bitcoin futures is uitgewist. Het is de grootste liquidatie in meer dan een jaar.

Advertentie

Altcoins vangen zware klappen: ethereum, XRP, cardano & solana dalen

De altcoins vangen echter nog zwaardere klappen. Zo zakt ethereum (ETH) al met 8,6% naar $2,193. Ripple (XRP) daalt zelfs met 11% naar $0,564.

Nog harder dalen cardano (ADA), met bijna 14%, en avalanche (AVAX) met bijna 15%. De grootste verliezer uit de top 10 is echter solana (SOL), die met 15,5% daalt naar $96,5.

In de top 100 vinden we nog zwaardere verliezers. Gala (GALA), algorand (ALGO), woo network (WOO) en multiversx (EGLD) staan meer dan 17% in de min. Flow (FLOW), sats (SATS) en dydx (DYDX) verliezen zelfs 19% van hun waarde.

De grootste verliezers zijn echter bonk (BONK) en terra luna classic (LUNC). Dat deze twee munten het meest volatiel gedragen in de top 100 komt niet als een verrassing. Desalniettemin vangen ze flinke klappen en dalen beide met meer dan 20%.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitvavo geeft 10 euro gratis crypto

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten.

Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Hulp nodig met crypto handel?

In onze Premium omgeving vind je ons uitgebreide handelsplan met alle laatste updates. Als premium lid betreed je een veilige plek waar handelaren van elk niveau kennis uitwisselen. Stel je vragen aan deskundige analisten en top handelaren over handel, markttrends en crypto-onderwerpen in een bruisende community. Daarnaast organiseren we wekelijks live-streams en webinars voor handelaren die zich verder wil verdiepen in technische analyse.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten. Deze dienen daarom alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie