Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
16/01/2024 07:56 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/01/2024 07:56 Marktupdates

Bitcoin en crypto houden adem in, deze prijslevels zijn belangrijk

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH Cardano-ADA XRP-XRP more-coins-icon
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin en crypto houden adem in, deze prijslevels zijn belangrijk

Foto: Golden House Images/Shutterstock

Bitcoin (BTC) lijkt nog altijd bij te moeten komen van de historische en volatiele week die inmiddels al een tijdje achter de rug is. Al sinds het weekend beweegt de koers zijwaarts, en ook de afgelopen 24 uur is er weinig opvallends te zien op de grafieken. In deze ochtendupdate bespreken we de huidige staat van de crypto markt en de belangrijke prijslevels om in de gaten te houden.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers nipt in het rood

Bitcoin staat momenteel op nagenoeg dezelfde prijs als 24 uur geleden, namelijk vlak boven de 42.600 dollar. In de tussentijd heeft de koers wel degelijk significante prijsschommelingen vertoont.

Zo daalde de koers om 15:00 uur tot een dieptepunt van nipt onder de 42.200 dollar, alvorens een grote koerssprong de weg vrijmaakte tot een piek van boven de 43.300 dollar.

Gedurende de nacht bewoog bitcoin grotendeels rond het huidige niveau van 42.600 dollar, maar vroeg in de ochtend werd nog een prijs van 42.900 dollar aangetikt.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 42.691 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 39.101. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,16% in de min.

Het eerstvolgende weerstandsniveau ligt om en nabij de 43.700 dollar. Mocht de koers hierboven breken, dan ligt de weg vrij tot zo’n 46.000 dollar.

Bij een koersdaling vanaf het huidige punt is het belangrijk om niet onder de 41.600 dollar terecht te komen. Dit zou een forse correctie tot grofweg 40.000 dollar kunnen veroorzaken.

Advertentie

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 18,99 XRP of 135,27 DOGE! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis

Crypto Radar: bitcoin stijgt opeens hard, altcoins schieten de lucht in
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

Ethereum stijgt, maar XRP en cardano dalen

Kijkend naar de rest van de markt dan is te zien dat de grotere altcoins ook slechts bescheiden prijsbewegingen achter de rug hebben. Binnen de top 10 cryptomunten zijn er geen ware uitschieters op te merken.

Uitsluitend ethereum weet aan een daling te ontsnappen. De ethereum koers staat 0,66% hoger dan 24 uur geleden.

De rest kleurt allemaal rood. Ripple (XRP) is de afgelopen 24 uur met 1,42% gedaald, cardano (ADA) met 1,33%, avalanche (AVAX) met 1,69% en dogecoin (DOGE) met 0,64%.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie