Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
27/11/2023 07:36 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/11/2023 07:36

Bitcoin en crypto in het rood na hevige volatiliteit

Cardano-ADA Bitcoin-BTC Solana-SOL Dogecoin-DOGE XRP-XRP more-coins-icon
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin en crypto in het rood na hevige volatiliteit

Foto: Bigc Studio/Shutterstock

Bitcoin (BTC) en het gros van de cryptomarkt zijn iets gedaald ten opzichte van gisteren. Dit terwijl bitcoin gisteravond nog zijn stinkende best deed om de nieuwe week goed in te luiden. We bekijken de prijsactie en bespreken de belangrijke levels om in de gaten te houden. Bovendien staan er vandaag weer enkele noemenswaardige datapunten op de economische agenda, die ook aan bod komen in deze ochtendupdate.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers stuit op weerstand

Zoals gewoonlijk beleefde bitcoin weinig prijsschommelingen gedurende het weekend. Als een magneet bleef de BTC koers in een krap bereik rondom de 37.750 dollar. Gisteren rond het middaguur werd er echter een einde gemaakt aan de saaie prijsactie en begon bitcoin uit het niets te dalen. Aan het begin van de avond werd een dieptepunt van onder de 37.200 dollar bereikt.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Vervolgens schoot bitcoin in enkele uren omhoog tot een piek van nipt onder de 37.800 dollar. Het niveau rond de 37.800 en 38.000 dollar is een sterk weerstandsniveau waar bitcoin veel moeite mee heeft. Afgelopen vrijdag was bitcoin in staat om kortstondig boven dit niveau uit te stijgen, tot een nieuw jaarlijks hoogtepunt van ongeveer 38.400 dollar.

Mocht een dieper dal in het verschiet liggen voor bitcoin, zou het niveau tussen de 36.900 en 36.600 dollar redding kunnen bieden.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit gelijk aan 37.298 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 34.104.

Advertentie

XRP, solana en cardano in de min; dogecoin stijgt

Zo’n beetje iedere grote cryptomunt gaat bitcoin achterna met een daling. Zo is ripple (XRP) met 1,91% gedaald, solana (SOL) met 2,45% en cardano (ADA) met 1,93%. Er zijn geen grote dalers waarneembaar binnen de top 15 cryptocurrencies.

Dogecoin (DOGE) zwemt daarentegen wel tegen de richting in door als enige grote altcoin significant te zijn gestegen. Dogecoin staat 2,51 procent hoger dan 24 uur geleden.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 27,74 ADA of 140,98 DOGE! Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Bitcoin ETF’s ervaren uitzonderlijke schommelingen en nieuwe records
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin vandaag: Bouwvergunningen en Nieuwe Woningen Verkoop VS

Voor vandaag staan er twee belangrijke publicaties op de agenda. Allereerst zal om 14:00 uur de Bouwvergunningen uit de Verenigde Staten gedeeld worden. Er wordt een totaal van 1,487 miljoen verwacht, terwijl deze vorige maand uitkwam op 1,473 miljoen.

Vervolgens wordt om 16:00 uur de Nieuwe Woningen Verkoop uit de VS gepubliceerd. De verwachting ligt op 721 duizend, terwijl deze vorige maand uitkwam op 759 duizend.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie