Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
04/01/2024 07:58 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/01/2024 07:58 Marktupdates

Bitcoin en crypto krabbelen langzaam op, dit is vandaag belangrijk

Bitcoin-BTC Cardano-ADA Dogecoin-DOGE XRP-XRP more-coins-icon
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin en crypto krabbelen langzaam op, dit is vandaag belangrijk

Foto: Ground Picture/Shutterstock

De crypto markt stond gisteren volledig op zijn kop. Dankzij een negatieve voorspelling over de komst van Bitcoin (BTC) beursfondsen schoot de angst er flink in. Bitcoin kreeg een harde tik te verduren en veel altcoins moesten nóg meer pijn lijden. Inmiddels zijn we alweer heel wat uurtjes verder en is de markt enigszins opgeveerd. De grote daling is echter verre van weggespoeld.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers weer boven $43.000

Voorafgaand aan de scherpe daling bewoog bitcoin nog significant boven de 45.000 dollar. Aan het begin van de middag zakte de koers echter als pudding in elkaar nadat onderzoeksbureau Matrixport een rapport deelde over de verwachting dat we pas in het tweede kwartaal een Bitcoin beursfonds zullen verwelkomen.

Met de hevige koersdaling vond bitcoin een dieptepunt op 40.200 dollar. Hiermee stond de totale daling gelijk aan meer dan 11%. Al snel schoot de koers echter omhoog tot boven de 42.000 dollar. Gedurende de rest van de dag en nacht is de koers langzaam omhoog geklommen tot het huidige punt van vlak boven de 43.000 dollar.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Vlak boven de 44.000 dollar, ofwel de gele zone in bovenstaande grafiek, is een belangrijk weerstandsniveau dat op de loer ligt voor bitcoin. Op 1 januari passeerde de koers deze zone, maar dankzij de scherpe daling bevindt de koers zich weer ver onder dit niveau.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 43.098 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 39.723. Ondanks het herstel staat BTC nog 4,77% lager dan 24 uur geleden.

Advertentie

Herstel altcoins valt tegen: diepe dalingen voor XRP, cardano en dogecoin

De rest van de markt is nog behoorlijk aan het smeulen door de onrust van gisteren. Net zoals bitcoin zijn ook de meeste altcoins enigszins opgekrabbeld ten opzichte van hun absolute dieptepunt dat gisteren werd bereikt. Echter staan veel grote cryptomunten nog altijd diep in de min.

Zo staat ethereum (ETH) 6,01% lager dan 24 uur geleden, is solana (SOL) met 7,82% gedaald, ripple (XRP) met 8,47% en cardano (ADA) met 8,88%. Dogecoin (DOGE), op plek 10 binnen de crypto markt, is de hardste daler van vandaag. De populaire memecoin staat 10,12% lager dan 24 uur geleden.

Crypto radar: bitcoin vecht met de $52.000, markt kleurt lichtrood
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 130,97 DOGE of 18,52 XRP! Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin vandaag: hier moet je vandaag op letten

Voor vandaag staan er verschillende belangrijke data op de economische agenda. Allereerst wordt om 14:15 uur de ADP Werkgelegenheidswijziging buiten de Landbouw gepubliceerd van de maand december. Er wordt een toename van 115.000 verwacht, terwijl deze vorige maand binnenkwam op 103.000.

Om 14:30 uur wordt vervolgens de wekelijkse Eerste Aanvragen Werkloosheidsvergoeding gedeeld. De verwachting ligt op 216.000, een kleine daling ten opzichte van de 218.000 van vorige week.

Even later, om 15:45 uur, zal tevens de Diensten Inkoopmanagersindex (PMI) van de afgelopen maand naar buiten worden gebracht. Er wordt een waarde van 51,0 verwacht. Vorige maand kwam deze nog uit op 50,7.

Tot slot wordt om 17:00 uur de Ruwe Olievoorraden gedeeld. Er wordt een daling van 3,200 miljoen vaten aangenomen, terwijl deze vorige week nog met 7,114 miljoen vaten afnam.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie