Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
23/11/2023 07:32 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/11/2023 07:32

Bitcoin en crypto veren op, solana in de schijnwerpers

Cardano-ADA Ethereum-ETH Solana-SOL Bitcoin-BTC more-coins-icon
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin en crypto veren op, solana in de schijnwerpers

Foto: Golden House Images/Shutterstock

Bitcoin (BTC) en de gehele cryptomarkt zijn sinds gisteravond hard gestegen. De daling die gepaard ging met de schikking tussen cryptobeurs Binance en de Amerikaanse overheid is nu weer volledig weggeveegd. Het scheelde zelfs erg weinig of bitcoin had een nieuw jaarlijks hoogtepunt neergezet gisteravond. We bespreken de prijsactie zodat je weer volledig op de hoogte bent.

Razend populair social platform investeert in bitcoin & gaat naar de beurs
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers herstelt

Gisteravond rond 19:00 uur schoot de bitcoin koers uit het niets de lucht in. Bitcoin steeg van een prijs van ongeveer 36.500 dollar tot een piek van boven de 37.800 dollar in slechts enkele uren tijd.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Hier werd de koers echter afgewezen waarna het iets terugzakte tot het steunniveau van grofweg 37.300 dollar. Dit level is vooralsnog sterk genoeg om een verdere daling te voorkomen.

Met de sprong tot boven de 37.800 dollar kon bitcoin zijn jaarlijkse hoogtepunt ruiken. Deze staat namelijk gelijk aan nipt boven de 38.000 dollar en werd bereikt op 9 november. Zolang bitcoin boven het eerder genoemde steunniveau weet te blijven, is de kans groot dat er nog een poging in het verschiet ligt om tot nieuwe hoogtes te stijgen. Desalniettemin blijft het weerstandsniveau van circa 38.000 dollar, waar de koers al een tijdje mee worstelt, opvallend stevig.

Mocht de koers onder de 37.300 dollar terechtkomen, dan is 36.800 dollar het volgende level om in de gaten te houden.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit gelijk aan 37.319 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 34.226. Ten opzichte van gisteren staat BTC 2,54 procent in de plus.

Advertentie

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 141,47 DOGE of 28,17 ADA! Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Beroemde bitcoin investeerder deelt wanneer koers zijn piek kan bereiken
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Altcoinmarkt: solana stijgt hard in groene cryptomarkt

Kijkend naar de grootste altcoins van het moment valt direct de stijging van solana (SOL) op. De populaire cryptomunt, die de afgelopen tijd ontzettend hard is gestegen, staat momenteel 8 procent hoger dan 24 uur geleden. Er is geen duidelijke reden aan te wijzen voor deze stijging.

De rest van de grotere altcoins kleuren ook allemaal in het groen. Ethereum (ETH) is met 3,86 procent gestegen, ripple (XRP) met 3,20 procent en cardano met 3,76 procent.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie