Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
01/02/2024 08:02 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/02/2024 08:11 Marktupdates

Bitcoin faalt uitbraak en crasht, markt krijgt klappen

Bitcoin-BTC Solana-SOL
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin faalt uitbraak en crasht, markt krijgt klappen

Foto: Arsenii Palivoda/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kleurt vandaag rood. Gisteren steeg de koers tot een belangrijk level, maar de verkoopdruk is sindsdien fors toegenomen. Terwijl de koers significant lager staat dan 24 uur geleden, vangt de rest van de markt nog meer klappen op. In deze ochtendupdate brengen we je up-to-date van de huidige stand van zaken op de crypto markt

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
 • Advertentie
 • Bitvavo

Bitcoin test resistance en daalt

Gisteren steeg bitcoin in de middag met enkele procenten tot een piek van boven de 43.700 dollar, die aan het begin van de avond werd bereikt. Vlak onder de 44.000 dollar ligt een sterke resistance, zoals gisteren duidelijk werd.

De koers maakte een scherpe daling en bereikte na enkele uren de onderkant van de steunzone tussen 42.200 en 42.700 dollar.

Na een licht herstel zorgde een nieuwe daling gedurende de nacht alsnog voor het verliezen van de eerder genoemde steunzone. Na een absoluut dieptepunt van vlak onder de 41.900 dollar heeft de koers geconsolideerd rond de 42.000 dollar.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 42.207 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 39.095. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 1,86% in de min.

Advertentie

Crypto markt bloedt, solana daalt 6%

Kijkend naar de rest van de markt dan is te zien dat de meeste altcoins dieper in de min staan dan bitcoin.

De gehele top 10 cryptomunten kleurt rood. Ethereum (ETH) is de afgelopen 24 uur met 2,67% gedaald, ripple (XRP) met 3,80% en cardano (ADA) met 3,86%.

Solana (SOL) en avalanche (AVAX) zijn de grootste verliezers van vandaag, met dalingen van respectievelijk 5,64% en 4,78%.

Bitcoin koers bereikt gevarenzone maar herpakt zich, markt kleurt rood
 • icon-marktupdates
  Marktupdates

Amerikaanse rente blijft hetzelfde

Gisteravond werd bekend dat de Amerikaanse centrale bank, geheel volgens verwachting, de rente voor de vijfde keer op rij onveranderd laat. Daarmee blijft het rentatarief liggen tussen een bandbreedte van 5,25% tot 5,50%.

In de daaropvolgende persconferentie gaf Fed-voorzitter Jerome Powell aan dat er nog werk aan de winkel is. Hij gaf toe dat de inflatie aanzienlijk is afgenomen, ‘’maar het ligt nog steeds boven het doel van 2%’’.

Crypto radar: Bitcoin kust de $70.000 weer, markt presteert wisselend
 • icon-marktupdates
  Marktupdates

Bitcoin vandaag: PMI’s uit de Verenigde Staten

Ook vandaag wordt er belangrijke data uit de Verenigde Staten vrijgegeven.

Allereerst zal om 14:40 de wekelijkse eerste aanvragen werkloosheidsvergoeding gepubliceerd worden. De verwachting ligt op 213 duizend, een lichte daling ten opzichte van de 214 duizend van vorige week.

Om 15:45 uur wordt vervolgens de productie inkoopmanagersindex (PMI) van de afgelopen maand naar buiten gebracht, gevolgd door de ISM productie inkoopmanagersindex. Beiden meten verschillende aspecten van de Amerikaanse productiesector.

Wat betreft de PMI uitgegeven door Markit Economics wordt er een waarde van 50,3 verwacht, terwijl deze vorige maand binnenkwam op 47,9.

Voor de PMI uitgegeven door het Institute for Supply Management wordt er een waarde van 47,2 aangenomen, wat een lichte daling zou zijn ten opzichte van de 47,4 van december.

Crypto radar: Bitcoin schiet omhoog, altcoins profiteren
 • icon-marktupdates
  Marktupdates

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 21,94 ADA of 21,81 XRP! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie