Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
09/02/2024 08:02 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/02/2024 08:02 Marktupdates

Bitcoin gaat als een raket en overstijgt $46.000, markt in opwinding

Bitcoin-BTC Solana-SOL Cardano-ADA more-coins-icon
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin gaat als een raket en overstijgt $46.000, markt in opwinding

Foto: Champ008/Shutterstock

Bitcoin (BTC) is niet te stoppen en zet zijn explosieve stijging van de afgelopen dagen voort. Na vier achtereenvolgende groene dagen heeft de koers ook vandaag weer een significante koerssprong gemaakt. Als gevolg is de grens van 46.000 dollar gepasseerd. In deze ochtendupdate bespreken we de grote stijging van bitcoin en het ripple-effect op de rest van de markt.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers knalt verder

Gisteren passeerde bitcoin in de middag al de 45.000 dollar, waarna de koers vlak boven dit level zijwaarts bewoog. Na middernacht maakte bitcoin een nieuwe opwaartse beweging, tot grofweg 46.300 dollar.

Een kleine correctie bracht de koers terug tot zo’n 45.800 dollar, maar al snel bracht een nieuwe opleving de koers terug tot boven de 46.000 dollar.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Twee dagen geleden bevond de koers zich nog nipt onder de 43.000 dollar. Dit betekent dat bitcoin sindsdien met ongeveer 8 procent is gestegen.

Bitcoin lijkt met volle overtuiging te zijn uitgebroken uit zijn wekelijkse range tussen de 41.300 en 44.000 dollar. Uiteraard is de week nog niet ten einde, maar bij een eventuele koersdaling dient 44.000 dollar als een belangrijk level om in ieder geval boven te blijven.

De volgende grote resistance voor BTC ligt rond de 48.000 dollar. Na de historische lancering van bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) was de koers in staat slechts kortstondig dit niveau te passeren, waarna de neerwaartse trend werd ingeluid.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 46.143 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 42.855.

Advertentie

Crypto markt schiet omhoog, solana en cardano als uitblinkers

Kijkend naar de rest van de markt dan is te zien dat zo’n beetje iedere altcoin groen kleurt. De gehele top 10 cryptomunten staat momenteel hoger dan 24 uur geleden.

Zo is ethereum (ETH) in dit tijdsbestek met 1,15% gestegen, build ‘n build (BNB) met 2,71%, ripple (XRP) met 1,23% en dogecoin (DOGE) met 0,90%.

Solana (SOL) en cardano (ADA) zijn de uitblinkers van vandaag. Solana is met 3,70% de lucht in geschoten en cardano staat 4,39% hoger dan gisteren.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 20,98 ADA of 21,06 XRP! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie