Kevin Schijven Kevin Schijven Kevin Schijven
15/11/2023 14:36 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/11/2023 14:38 Marktupdates

Bitcoin herstelt van dip, Solana en Avalanche gaan weer als raketten

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH Solana-SOL XRP-XRP more-coins-icon
icon-marktupdates
Marktupdates
Solana koers daalt naar groene koopzone voor een 66% stijging

Foto: Mircea Moira/Shutterstock

Gisteren kwamen de inflatiecijfers uit de VS, in de vorm van de consumentenprijsindex (CPI), beter uit dan verwacht. In eerste instantie veerden de meeste koersen daarom op, maar dat was echter van korte duur. Ondertussen komt ook in het VK de inflatie lager uit dan verwacht.

Vervolgens maakte de crypto markt een flinke daling, maar inmiddels zijn veel koersen sterk aan het herstellen. Meerdere munten zijn inmiddels zelfs weer keihard aan het stijgen en staan in sommige gevallen meer dan 20% in de plus vandaag.

De totale marktkapitalisatie van crypto steeg in de afgelopen 24 uur met 0,2% naar $1,39 biljoen. Het handelsvolume steeg in dezelfde periode met 9% naar $67,5 miljard.

De dominantie van bitcoin ten opzichte van altcoins daalt naar 50,7%. De populaire sentiment indicator, de Fear & Greed Index, daalt van 69 naar 60, een teken dat de angst iets is toegenomen.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers herstelt naar $36.000

Bitcoin (BTC) steeg gisteren na CPI eerst richting $36.700, maar maakte vervolgens een flinke duik en kwam zo diep uit als $34.800.

Vanochtend begon bitcoin weer te herstellen en klopt momenteel bij de $36.200 aan. Dit niveau bood onlangs nog steun, maar is het nu omgeslagen in weerstand?

Met de positieve inflatiecijfers zien we bitcoin momenteel stijgen naar $36.051 op Bybit en €33.179 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin vandaag 1,7% in de min.

Advertisement

Solana steelt wederom de show in crypto top 10

Ethereum (ETH) volgde in de afgelopen 24 uur hetzelfde patroon als bitcoin. De ETH koers steeg eerst naar $2.050 en daalde vervolgens naar $1.940. Op het moment van schrijven komt ETH uit op $2.010 maar staat daarmee alsnog 1,9% in de min.

Ripple (XRP) herstelt nog iets minder sterk. De XRP koers dipte gisteren naar $0,597. Vervolgens herstelde XRP, maar lijkt momenteel wat weerstand te ondervinden rond $0,637. Daarmee staat XRP vandaag 3,5% in de min.

Daarentegen herstelt cardano (ADA) iets sterker. De ADA koers dipte eerst naar $0,34, maar bereikt inmiddels alweer de $0,367 en staat daarmee vandaag 1,2% in de plus. Binance coin (BNB) maakte zojuist nog een extra sprongetje naar $251 waardoor koers al 2,2% in de plus staat.

Dan hebben we nog in de top 10 solana (SOL), die wederom als een raket omhoogschiet. De SOL koers blijft alsmaar stijgen en komt op het moment van schrijven op $62,9 uit en staat daarmee maar liefst 17,5% in de plus vandaag.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Avalanche en meer crypto stijgen keihard in top 100

Ook vlak buiten de top 10 vinden we vandaag een enorme stijger: avalanche (AVAX). De AVAX koers lijkt solana te volgen en komt inmiddels bij de $20 aan. Met een prijs van $19,6 staat AVAX vandaag 15,6% in het groen.

Toch hebben we vandaag in de top 100 een groot aantal koersen die nog harder stijgen. Thorchain (RUNE) stijgt met 17,7%. Cronos (CRO) en dydx (DYDX) is dat al zo’n 21%. Pancakeswap (CAKE) staat zelfs 24% in de plus en het nieuwe celestia (TIA) al 25%. Toch gooit kaspa (KAS) er nog een schepje bovenop en stijgt met 26% naar $0,108.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement