Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
20/05/2024 07:53 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/05/2024 07:53 Marktupdates

Bitcoin koers begint krachtig aan nieuwe week, markt hoopvol

Bitcoin-BTC
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin koers begint krachtig aan nieuwe week, markt hoopvol

Foto: arda savasciogullari/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft zich het afgelopen weekend weinig verroerd, waardoor de week dik in plus is afgesloten. De wekelijkse candle biedt enorm veel perspectief voor een verdere opwaartse beweging, en dat is precies waar bitcoin de afgelopen uren al mee begonnen is.

BTC koers veert op

Zoals gewoonlijk was er het afgelopen weekend weinig actie te zien in de koersgrafiek van bitcoin. Inmiddels is dit echter wel weer anders. Na een daling tot nipt onder de $66.000 is de koers in rap tempo weer opgeveerd tot boven de $67.000.

Gisteravond zakte de bitcoin koers langzaam maar zeker weg. Vlak voor middernacht werd een dieptepunt bereikt van zo’n $65.800. Na heel wat uurtjes vlak boven de $66.000 te hebben bewogen, werd in het holst van de nacht weer de weg omhoog gevonden. Vanochtend vroeg werd na een grote koerssprong weer de $67.000 gepasseerd, wat veel altcoins een boost heeft gegeven.

Ondanks de lichte daling vlak voor middernacht werd de week met een stijging van bijna 8% afgesloten, op een prijs van ongeveer $66.200. Bitcoin heeft hiermee een zogenoemde ‘bullish engulfing candle’ neergezet, wat betekent dat de groene candle groter is dan de eerdere rode candle. Dit patroon is een sterk signaal dat het marktsentiment is omgeslagen van negatief naar positief.

Indien BTC zijn stijgende trend voort weet te zetten, ligt rond de $68.000 de volgende sterke weerstand alvorens het psychologische level van $70.000 weer opgezocht kan worden. Bij een mogelijke uitglijder is het zaak om boven de zone rond de $66.000 stand te houden.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 67.120 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 61.629. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,02% in de plus.

Cryptomarkt nipt in het rood

Bitcoin’s koerssprong tot voorbij de $67.000 heeft tegelijkertijd altcoins een mooie opleving gebracht. Desalniettemin kleuren de meeste altcoins nog nipt in het rood.

Kijkend naar de top 10 cryptomunten dan trekt solana (SOL) de meeste aandacht met een stijging van 1,42%. Ook ethereum (ETH) kleurt groen, dankzij een minimale stijging van 0,15%.

De rest is allemaal onderuit gegaan. Uitsluitend ripple (XRP) en dogecoin (DOGE) hebben meer dan 1% ingeleverd; XRP is met 1,17% gedaald en dogecoin met 2,05%.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Crypto Radar: Bloed op de cryptomuur en bitcoin zakt steeds verder weg
Crypto Radar: Floki doet het goed, deze coin crasht keihard
Crypto Radar: Floki doet het goed maar deze coin crasht keihard
Advertentie