Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
24/02/2024 10:03 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/02/2024 10:06 Marktupdates

Bitcoin koers bereikt gevarenzone maar blijft sterk, markt in dubio

Bitcoin-BTC Dogecoin-DOGE XRP-XRP more-coins-icon
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin koers bereikt gevarenzone maar blijft sterk, markt in dubio

Foto: BEST-BACKGROUNDS/Shutterstock

Bitcoin (BTC) bevindt zich al een tijdje op glad ijs. De koers zit gevangen in een krappe range en beweegt steeds meer in de onderste regionen. Terwijl de spanning toe lijkt te nemen, weten ook de grote altcoins van de markt geen houding aan te nemen. Het gros blijft namelijk enigszins stabiel, in afwachting op bitcoin’s volgende grote beweging. In deze marktupdate lees je alles over de huidige stand van zaken op de cryptomarkt.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin test steunniveau

De afgelopen 24 uur heeft de koers van bitcoin tot 3 keer toe zijn ‘gevarenzone’ bereikt. Sinds 14 februari beweegt de koers in een bereik tussen grofweg 50.400 en 53.000 dollar. Aanvankelijk handelde bitcoin grotendeels om en nabij de 52.000 dollar, maar de afgelopen week heeft de koers het iets zwaarder.

Ook de afgelopen dag handelt bitcoin veelal rond de 51.000 dollar, of zelfs lager. Gisteren aan het einde van de middag daalde bitcoin tot zo’n 50.700 dollar, en vannacht werd zelfs een prijs van 50.600 dollar aangetikt.

In de late uurtjes is de koers weer iets opgeveerd, waardoor het momenteel in strijd is met 51.000 dollar.

Vooralsnog is de koers in staat boven zijn cruciale support van rond de 50.400 dollar te blijven. Mocht dit level alsnog doorbroken worden, ligt het volgende belangrijke niveau rond de 48.000 dollar.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 51.067 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 47.164.

Wat gaat bitcoin in maart doen? Niemand weet het natuurlijk, maar speculeren kan altijd. Deel jouw verwachting voor volgende maand via de onderstaande poll!

Advertentie

Crypto top 10 kleurt nipt groen

De grootste 10 cryptomunten van de markt hebben slechts minimale prijsbewegingen doorgemaakt de afgelopen dag. Het gros van de top 10 kleurt groen, met bescheiden prijsstijgingen.

Zo is ethereum (ETH) de afgelopen 24 uur met 1,24% gestegen, solana (SOL) met 0,36%, ripple (XRP) met 1,15% en cardano (ADA) met 0,69%. Dogecoin (DOGE) is met een koerssprong van 1,88% de winnaar van vandaag.

Avalanche (AVAX) is de enige grote altcoin die rood kleurt. De koers van avalanche is met 0,48% gedaald de afgelopen 24 uur.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 127,13 DOGE of 19,95! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie