Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
09/02/2024 13:52 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/02/2024 14:21 Marktupdates

Bitcoin koers breekt $47.000, analist geeft mogelijke oorzaak

Bitcoin-BTC
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin koers breekt $47.000, analist geeft mogelijke oorzaak

Foto: Summit Art Creations/Shutterstock

Ondanks de enorme stijging die bitcoin (BTC) de afgelopen dagen al heeft beleefd, heeft het genoeg kracht bij elkaar weten te verzamelen om vandaag op dezelfde voet verder te gaan. De bitcoin koers is inmiddels de 47.000 dollar gepasseerd, waardoor een cruciale weerstandszone binnen handbereik ligt. Een analist heeft bovendien een mogelijke oorzaak gedeeld voor bitcoin’s koersexplosie van de afgelopen dagen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin stijgt hard, nadert belangrijke zone

Sinds maandag is bitcoin bezig aan een serieuze opmars. Na vier achtereenvolgende groene dagen is de koers ook vandaag niet te stoppen.

Vannacht passeerde bitcoin de 46.000 dollar, maar inmiddels is de 47.000 dollar ook al ruimschoots overschreden.

Gedurende de ochtend is de koers langzaam omhoog geklommen. Rond het middaguur kwam de stijging in een stroomversnelling terecht, en werd de grens van 47.000 dollar gepasseerd.

Dankzij de koersexplosie is de koers nog maar een haartje verwijderd van de sterke resistance die loopt tussen grofweg 48.000 en 50.000 dollar.

Op 11 januari, de dag dat tien bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) de Amerikaanse beurzen betraden, wist bitcoin deze cruciale zone te bereiken. Op die dag steeg bitcoin tot een absolute piek van 48.975 dollar, ofwel zijn hoogste prijs sinds december 2021.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 47.385 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 43.890.

Advertentie

Bitvavo geeft 10 euro gratis crypto

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten. Dat is gelijk aan ongeveer 131,26 DOGE of 19,86 ADA!

Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Fidelity een mogelijke oorzaak voor bitcoin’s prijsstijging

Crypto-analist Daan Crypto Trades deelt op sociale mediaplatform X de mogelijke katalysator voor de de grote opwaartse beweging in de bitcoin prijs.

De stijgende trend werd afgelopen woensdag ingeluid, precies op het moment toen bekend werd dat de Amerikaanse vermogensbeheerder Fidelity nu 1 procent van zijn All-in-One Conservative ETF zal toewijzen aan bitcoin.

Op woensdag en donderdag stroomden er tevens een stuk meer geld in Fidelity’s spot bitcoin ETF dan de dagen ervoor. Op woensdag stond de netto-instroom gelijk aan 130,1 miljoen dollar en gisteren kwam deze uit op 128,3 miljoen dollar. De dagen ervoor kwam de netto-instroom gemiddeld vlak onder de 50 miljoen dollar uit.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie