Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
14/11/2023 07:46 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/11/2023 07:46

Bitcoin koers daalt, beslissende dag voor cryptomarkt aangebroken

Bitcoin-BTC Solana-SOL XRP-XRP more-coins-icon
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers daalt, beslissende dag voor cryptomarkt aangebroken

Foto: wavebreakmedia/Shutterstock

De bitcoin (BTC) prijs is vannacht gezakt onder het steunniveau dat het gisteren nog behield. Een grote beweging blijft echter uit, want het lijkt erop dat de markt zijn adem in houdt voor later vanmiddag. De nieuwste inflatiecijfers uit de Verenigde Staten zullen vandaag namelijk gepubliceerd worden. Dit zou veel volatiliteit teweeg kunnen brengen en dus delen we alle belangrijke prijslevels zodat je niet met verrassingen komt te staan vandaag.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers daalt onder steunniveau

Gisteren leek het erop dat de bitcoin koers boven zijn steunniveau van 36.850 dollar stand ging houden, maar dit was niet het geval. Nadat het in de middag meerdere malen kortstondig onder het steunniveau terechtkwam, daalde de prijs rond 22:00 uur plotseling hard. Om 02:00 uur vannacht vond de koers zijn dieptepunt op grofweg 36.200 dollar.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

36.850 dollar is nu omgetoverd tot het eerstvolgende weerstandsniveau. Mocht de koers hier doorheen breken, dan ligt de weg vrij tot een prijs van zo’n 37.300 dollar.

Bij een verdere daling zal het niveau vlak onder de 36.000 dollar de nodige koopdruk kunnen veroorzaken. Mocht dit niet voor een trendommekeer zorgen, dan ligt de volgende halte op grofweg 35.000 dollar.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit gelijk aan 36.599 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs komt de BTC prijs in euro uit op 34.239.

Advertisement

Altcoinmarkt: solana levert het meeste in

Binnen de top 15 cryptocurrencies kleurt bijna iedereen in het rood. De enige stijgers zijn ethereum (ETH), XRP en polygon (MATIC). Ethereum en XRP staan nipt in het groen, met respectievelijk 1,20 en 1,66 procent. MATIC steekt met kop en schouders boven de rest uit met een stijging van 6,20 procent.

Veel altcoins staan enkele procenten in de min. Solana (SOL) is met een daling van 6,12 procent het hardst onderuit gegaan.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin vandaag: Amerikaanse inflatiecijfers

Alle ogen zijn vandaag gericht op de publicatie van de Amerikaanse Consumenten Prijs Index (CPI) en de kern-variant (minus voedsel- en energieprijzen). Om 14:30 uur zal het Bureau of Labor Statistics (BLS) de inflatiecijfers naar buiten brengen.

De jaarlijkse CPI kwam vorige maand binnen op 3,7 procent. Dit keer ligt de verwachting op 3,3 procent. Wat betreft de maandelijkse cijfers wordt er een stijging van 0,1 procent verwacht, terwijl dit de vorige keer 0,4 procent bedroeg.

Wat betreft de kerninflatie neemt men een jaarlijkse stijging van 4,1 procent en een maandelijkse stijging van 0,3 procent aan. Beiden kwamen de vorige keer op exact dezelfde cijfers uit.

Mochten de cijfers tegenvallen, dan kan de bitcoin koers een tik verwachten. Uiteraard kunnen positieve cijfers juist een stijging teweegbrengen.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 11,47 MATIC of 16,04 XRP! Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Crypto nieuws vannacht: fake XRP bericht

Vannacht kwam het nieuws naar buiten dat BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, een spot Exchange Traded Fund (ETF) voor XRP zou hebben aangevraagd. De XRP koers schoot direct met 15 procent omhoog tot een piek van ongeveer 0,75 dollar.

Al snel werd echter bevestigd dat het om fake nieuws zou gaan. Als gevolg daalde de koers meteen tot het niveau van vóór de grote prijsstijging.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement