Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
03/11/2023 07:43 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/11/2023 07:43

Bitcoin koers daalt hard, groot crypto nieuws uit de rechtszaal

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers daalt hard, groot crypto nieuws uit de rechtszaal

Foto: Gorodenkoff/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft gisteren zijn eerdere stijging tot een nieuw jaarlijks hoogtepunt volledig uitgeveegd. Bitcoin bevindt zich als gevolg weer in zijn vertrouwde range waarin het inmiddels al een tijdje consolideert. We bekijken de prijsdaling en bespreken de huidige stand van zaken. Bovendien staat er voor vandaag het nodige op de agenda én is er vannacht groot crypto nieuws binnengekomen dat te maken heeft met Sam Bankman-Fried (SBF), de oprichter en tevens ex-CEO van de ingestorte cryptobeurs FTX.

Aandelen van bitcoin miners dalen wegens angst voor halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers onderuit

De bitcoin koers begon gisteren om 14:00 uur hard te dalen en zakte al snel door het steunniveau van 34.800 dollar. Voorheen was dit level een belangrijke weerstand, maar woensdagavond passeerde de prijs kinderlijk eenvoudig dit niveau.

Als gevolg van de daling bevindt bitcoin zich wederom in zijn vertrouwde bereik waarin het de rest van de week heeft gehandeld.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Het niveau rond 34.200 dollar is wat dat betreft een prijslevel om in de gaten te houden, om een verdere daling richting 33.000 dollar te voorkomen. Mocht de 34.800 dollar wederom doorbroken worden, dan zou een stijging tot een nieuwe piek van 36.500 dollar binnen de mogelijkheden behoren.

Op het moment van schrijven staat de BTC koers op crypto exchange Bybit gelijk aan 34.520 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 32.509. Ten opzichte van 24 uur geleden staat de prijs 2,04 procent lager.

Advertentie

Altcoinmarkt: solana levert flink in

Kijkend naar de grootste 15 cryptocurrencies van het moment, springt solana (SOL) er wederom uit vandaag. Dit keer is de koers van SOL, die de afgelopen dagen opmerkelijk goed presteerde in vergelijking met de rest, het hardst gedaald van alle grote altcoins. Specifiek heeft SOL 6,99 procent in moeten leveren. Het heeft echter een imponerende stijging van bijna 100 procent achter de rug in 2 weken tijd, en dus komt deze correctie niet geheel onverwachts.

Andere harde dalers zijn chainlink (LINK) en ethereum (ETH) die respectievelijk 3,83 en 2,13 procent lager staan dan gisteren.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin vandaag: hier moet je op letten

Vandaag staan er enkele belangrijke datapunten uit de Verenigde Staten op de agenda.

Om 13:30 worden het Gemiddeld Inkomen Per Uur, de Niet-Agrarische Loonlijsten en het Werkloosheidscijfer gepubliceerd. Alle drie worden als belangrijke arbeidsmarktindicatoren beschouwd.

Om 14:45 uur krijgen we vervolgens de Diensten Inkoopmanagersindex (PMI), een leidende indicator voor de gezondheid van de Amerikaanse dienstensector, en om 15:00 uur de ISM niet-verwerkende Industrie Index, die de hoeveelheid activiteit volgt van de activiteit van niet-verwerkende bedrijven.

Crypto ontbijt: Bitcoin halving week & Hongkong keurt BTC ETFs goed
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto nieuws; voormalig CEO FTX schuldig bevonden aan fraude

Er is afgelopen nacht groot nieuws uit New York binnengekomen: voormalig FTX-baas SBF is schuldig bevonden aan fraude en het witwassen van geld. Om precies te zijn is SBF schuldig verklaard tegenover alle zeven aanklachten die tegen hem waren ingediend.

Er hangt hem nu een gevangenisstraf van maximaal 115 jaar boven zijn hoofd. Zijn veroordeling is vastgesteld op 28 maart 2024.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 0,27 SOL of 0,96 LINK! Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie