Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
23/01/2024 07:53 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/01/2024 07:53 Marktupdates

Bitcoin koers daalt tot kritiek punt, markt verandert in bloedbad

Bitcoin-BTC Solana-SOL Cardano-ADA more-coins-icon
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin koers daalt tot kritiek punt, markt verandert in bloedbad

Foto: Arsenii Palivoda/Shutterstock

Gisteravond dook de prijs van bitcoin (BTC) plotseling in rap tempo tot onder de 40.000 dollar. Een belangrijk steunniveau is hiermee verloren geraakt en bitcoin heeft het vooralsnog moeilijk om weer boven de 40.000 dollar te klimmen. De crypto markt kleurt volop rood en in deze ochtendupdate brengen we je op de hoogte van de huidige stand van zaken.

Crypto Radar: memecoins stelen de show in groene cryptomarkt
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

Bitcoin koers dipt onder $40.000

Bitcoin verloor gisteren gedurende de dag geleidelijk terrein, en de waarde daalde tot significant onder de 41.000 dollar. Rond 20:00 uur werd de daling in een hogere versnelling gezet. In ongeveer 40 minuten tijd daalde de bitcoin koers tot een absoluut dieptepunt van vlak boven de 39.400 dollar.

Enkele uren later, aan het begin van de nacht, werd dit prijslevel nog een keer bereikt. Sindsdien is de koers langzaam omhoog geklommen, en de afgelopen uren is bitcoin in gevecht met de 40.000 dollar.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

De eerstvolgende resistance ligt vlak boven de 40.000 dollar. Om precies te zijn ligt er een belangrijke zone tussen de 40.200 en 40.750 dollar, die de nodige verkoopdruk op kan leveren. Voorheen diende dit als een belangrijk steunlevel, maar nu beweegt de koers hier vlak onder.

Bij een verdere koersdaling is het prijslevel van 38.000 dollar belangrijk om in de gaten te houden.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 40.051 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 36.705. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 2,56% in de min.

Advertentie

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 135,19 DOGE of 22,62 ADA! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis

Bitcoin koers daalt plotseling hard, altcoins vangen nóg meer klappen
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

Crypto markt kleurt rood

Zoals gezegd heeft de markt flink te lijden momenteel. Bitcoin’s koersdaling heeft ertoe geleid dat het gros van de cryptomunten significant lager staat dan 24 uur geleden. De gehele top 10 cryptomunten, logischerwijs met uitzondering van stablecoins, kleurt rood.

Ethereum is de afgelopen 24 uur met 3,25% gedaald, ripple (XRP) met 2,15%, cardano (ADA) met 3,31% en dogecoin (DOGE) met 3,45%.

Solana (SOL) en avalanche (AVAX) zijn de grootste verliezers van vandaag. Solana is met 5,01% onderuit gegaan en avalanche heeft 6,33% ingeleverd.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie