Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
11/06/2024 07:58 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/06/2024 07:55 Marktupdates

Bitcoin koers duikt onder $68.000, nadert cruciale zone – markt bloedt

Bitcoin-BTC
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin koers duikt onder $68.000, nadert cruciale zone - markt bloedt

Foto: Lukas Heldak/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers heeft vannacht een flinke uitglijder gemaakt. Gisteren sloegen de bulls er niet om het level van $70.000 te heroveren, en in de late uurtjes hebben de bears daarentegen wél hun slag geslagen. De bitcoin koers is onder de $68.000 gedoken en lijkt op weg te zijn naar een belangrijke steunzone. Het heeft de gehele cryptomarkt in mineur gebracht, met veel altcoins die dieper in het rood kleuren dan bitcoin.

BTC daalt meer dan 2%

Het leek gisteren weer de goede kant op te gaan voor bitcoin. De bitcoin koers klom namelijk langzaam omhoog en doorbrak aan het begin van de middag zelfs de psychologische weerstand van $70.000.

Na enkele uren boven de $70.000 te hebben gehandeld, zakte de koers weer iets terug tot zijn vertrouwde niveau van enkele honderden dollars boven de $69.000. Hier heeft het nog heel wat uurtjes zijwaarts bewogen, net zoals het afgelopen weekend deed.

In het holst van de nacht maakte bitcoin echter een smakkerd. Uit het niets daalde de koers met grofweg 2% – van $69.400 naar $68.000. Na een herstel tot bijna $68.500 ging BTC vanmorgen vroeg opnieuw onderuit, ditmaal tot onder de $68.000. Om precies te zijn heeft BTC een low van ongeveer $67.600 neergezet.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Bitcoin lijkt nu op weg te zijn naar zijn cruciale steunzone rond de $67.000. Mocht dit level niet standhouden, ligt een verdere daling richting $64.000 op de loer. Al sinds halverwege mei beweegt bitcoin in een handelsbereik tussen grofweg $67.000 en $72.000, en dus is het erg belangrijk om niet de $67.000 te verliezen.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 67.860 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 62.902. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 2,62% in de min.

Cryptomarkt onderuit, BNB daalt 7%

Bitcoin heeft de rest van de cryptomarkt logischerwijs met zich mee omlaag getrokken. De meeste altcoins kleuren momenteel in het rood en staan bovendien op grotere verliezen dan bitcoin.

Kijkend naar de tien grootste cryptomunten dan is er geen enkele munt die aan een daling weet te ontsnappen. BNB (BNB) valt direct op als de grootste verliezer van de afgelopen 24 uur, met een daling van 7,36%.

Ook ethereum (ETH) doet het significant slechter dan bitcoin. De ethereum koers is met 3,47% onderuit gegaan en komt momenteel uit op $3.557.

Andere grote altcoins tonen vergelijkbare verliezen. Zo is solana (SOL) met 3,79% gedaald, dogecoin (DOGE) met 3,18% en toncoin (TON) met 3,35%. Uitsluitend ripple (XRP) en cardano (ADA) doen het iets beter dan bitcoin, met dalingen van respectievelijk 2,12% en 1,98%.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Crypto Radar: Bloed op de cryptomuur en bitcoin zakt steeds verder weg
Crypto Radar: Floki doet het goed, deze coin crasht keihard
Crypto Radar: Floki doet het goed maar deze coin crasht keihard
Bitcoin loopt vast, maar AI-crypto exploderen door Elon Musk nieuws
Bitcoin breekt $70.000: onze verwachtingen voor de komende periode
Advertentie