Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
22/05/2024 08:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/05/2024 08:00 Marktupdates

Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande

Bitcoin-BTC
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande

Foto: Lukas Heldak/Shutterstock

De cryptomarkt lijkt weer af te zijn gekoeld nadat de koersen maandagavond door het dak gingen door de toegenomen kans voor een ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Fund (ETF). Bitcoin (BTC) is weer onder de $70.000 gedoken en veel altcoins gaan de cryptokoning achterna met een daling. Ethereum houdt zich daarentegen verrassend sterk.

BTC koers corrigeert na grote rally

Maandagavond verhoogden ETF-analisten plotseling de kans op goedkeuring van een Amerikaans ethereum beursfonds van 25% tot maar liefst 75%. De SEC lijkt onverwachts een ommekeer te hebben gemaakt, en dat bracht de cryptomarkt logischerwijs in extase.

Ethereum was vanzelfsprekend een van de grote uitblinkers, maar bitcoin profiteerde ook volop. De bitcoin koers steeg in korte tijd met meer dan 6% en bereikte aan het begin van de nacht een absolute piek van bijna $72.000, de hoogste prijs sinds begin april.

Tot een uurtje of 3 in de middag hield bitcoin zich sterk boven een prijs van $71.000. Daarna vond de onvermijdelijke correctie plaats, die de prijs terugbracht tot nipt boven de $69.000. Rond 22:00 uur werd dit dieptepunt bereikt. Na een opleving tot voorbij de $70.000 is de koers vanmorgen weer gedaald tot een low van $69.300.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

In totaal heeft BTC meer dan 3% ingeleverd. Mocht de koers verder onderuit gaan, is het van belang om boven de $67.400 stand te houden. Bij een stijging tot boven het psychologische level van $70.000 kunnen alle ogen weer gericht worden op de all-time high van vlak onder de $74.000.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 69.843 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 64.103. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 1,80% in de min.

Ethereum blijft boven $3.700, markt kleurt rood

Terwijl bitcoin een significante uitglijder heeft gemaakt, houdt ethereum zich knap staande. In tegenstelling tot bitcoin bereikte ethereum gisteren in de middag pas zijn piek, van vlak boven de $3.800. Ook ethereum lijkt wat stoom af te blazen momenteel, maar de koers bevindt zich nog altijd ver boven de $3.700. Om precies te zijn komt de koers momenteel uit op $3.760, 2,96% hoger dan 24 uur geleden.

Binnen de top 10 cryptomunten zijn er zowel stijgers als dalers op te merken. BNB (BNB) en dogecoin (DOGE) kleuren groen, met stijgingen van respectievelijk 3,96% en 3,09%.

Qua dalers neemt toncoin (TON) de hoofdrol, met een daling van 5,53%. Solana (SOL), ripple (XRP) en cardano (ADA) zijn stuk voor stuk met iets meer dan 1% onderuit gegaan.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Crypto Radar: Bloed op de cryptomuur en bitcoin zakt steeds verder weg
Crypto Radar: Floki doet het goed, deze coin crasht keihard
Crypto Radar: Floki doet het goed maar deze coin crasht keihard
Bitcoin loopt vast, maar AI-crypto exploderen door Elon Musk nieuws
Bitcoin breekt $70.000: onze verwachtingen voor de komende periode
Advertentie