Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
12/10/2023 07:40 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/10/2023 07:40 Marktupdates

Bitcoin koers hard onderuit, belangrijke inflatiecijfers op komst

Bitcoin-BTC Solana-SOL Ethereum-ETH Dogecoin-DOGE XRP-XRP more-coins-icon
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin koers hard onderuit, belangrijke inflatiecijfers op komst

Foto: Halfpoint/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kleurde gisteren donkerrood enkele uren nadat de verrassend hoge Amerikaanse Producenten Prijs Index (PPI) naar buiten werd gebracht. Vandaag krijgen we wederom belangrijke inflatiedata in de vorm van de welbekende Consumenten Prijs Index (CPI) voorgeschoteld. In deze ochtendupdate bespreken we hoe de koers er momenteel voorstaat na de grote daling van gisteren en bekijken we de agenda voor vandaag.

Crypto Radar: Bitcoin houdt stijging vast – memecoins onderuit
Crypto Radar: Bitcoin houdt stijging vast - memecoins onderuit

Bitcoin koers bereikt steunniveau

Gisteren werd bekendgemaakt dat de PPI, een belangrijke inflatoire indicator die de wijziging in verkoopprijzen meet van Amerikaanse producenten van goederen en diensten, met 0,5 procent was gestegen ten opzichte van de maand ervoor. Deze stijging was hoger dan verwacht aangezien er een toename van 0,3 procent werd aangenomen.

Ongeveer anderhalf uur later begon de bitcoin koers plotseling hard te dalen. Vanaf een niveau van vlak boven de 27.000 dollar zakte de koers in ongeveer 2 uur tijd tot een dieptepunt van nipt boven de 26.500 dollar. Hiermee is de prijs aangekomen bij een nieuw steunniveau dat een verdere daling richting de 26.000 vooralsnog voorkomt.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Mocht de neerwaartse trend verder door worden gezet, dan ligt rond de 25.700 dollar nog een cruciaal steunniveau. Op de weg omhoog is het met name van belang om terrein te winnen vlak boven de 27.000 dollar.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit gelijk aan 26.815 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 25.215. Hiermee staat de koers 1,13 procent lager dan gisteren.

Advertentie

Altcoinmarkt: solana heeft het zwaar

Kijkende naar de top 10 cryptocurrencies van het moment is er een zee aan rood te zien momenteel. Logischerwijs volgen de altcoins bitcoin wat betreft prijsactie. Uitsluitend ethereum (ETH) en TRON (TRX) ontkomen maar net aan een daling, met stijgingen van respectievelijk 0,12 en 0,46 procent.

Solana (SOL) heeft 2,73 procent in moeten leveren en mag zichzelf hiermee de hardste daler van het moment noemen. Andere significante dalers zijn XRP, de cryptomunt van Ripple, en dogecoin (DOGE) met dalingen van respectievelijk 1,26 en 1,32 procent.

Bitcoin koers duikt onder $69.000, maar ethereum schiet de lucht in
Bitcoin koers duikt onder $69.000, maar ethereum schiet de lucht in

Bitcoin vandaag: Consumenten Prijs Index VS

Alle ogen zijn vandaag gericht op de Amerikaanse CPI en de kern-CPI. Iedere maand deelt het Bureau of Labor Statistics (BLS) deze belangrijke inflatiecijfers. De CPI meet de gemiddelde wijziging in de prijzen van goederen en diensten en de kern-variant laat voedings- en energieprijzen buiten beschouwing.

Om 14:30 zullen beide cijfers gepubliceerd worden. De verwachting is dat de jaarlijkse CPI uit zal komen op 3,6 procent, wat een daling van 0,1 procent zou betekenen ten opzichte van afgelopen maand.

Wat betreft de maandelijks cijfers wordt er een stijging van 0,3 procent aangenomen, terwijl deze vorige maand nog gelijk stond aan 0,6 procent.

Voor de kern-CPI verwacht men een jaarlijkse stijging van 4,1 procent en een maandelijkse stijging van 0,3 procent. Vorige maand kwam de jaarlijkse stijging nog uit op 4,3 procent en de maandelijkse stijging op 0,3 procent.

Crypto Radar: Ethereum stijgt 20% – PEPE, BONK dik in de plus
Crypto Radar: Ethereum stijgt 20% - PEPE, BONK dik in de plus

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 182 DOGE of 22 XRP! Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

 

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Bitcoin koers schiet naar $66.000, 'belangrijk moment aanstaande'
Bitcoin koers schiet naar $66.000, ‘belangrijk moment aanstaande’
Crypto Radar: bitcoin daalt tot onder $61.000, markt kleurt dieprood
Crypto Radar: bitcoin daalt tot onder $61.000, markt kleurt dieprood
Advertentie