Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
24/04/2024 08:02 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/04/2024 07:59 Marktupdates

Bitcoin koers heeft moeite bij $67.000, HBAR explodeert met 76%

Bitcoin-BTC
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin koers heeft moeite bij $67.000, HBAR explodeert met 76%

Foto: Johnstocker Production/Shutterstock

Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen dag meerdere pogingen gewaagd om de $67.000 te passeren, maar is hier vooralsnog niet in geslaagd. ‘S werelds grootse crypto laat zich echter niet snel uit zijn veld slaan en houdt zich verrassend sterk rond dit prijsniveau. Terwijl bitcoin nipt in het groen kleurt, maakt ook de rest van de markt een lichte sprong. Hedera (HBAR) staat vandaag in de schijnwerpers met een koerssprong van zo’n 76%, te danken aan vermogensgigant BlackRock.

Bitcoin koers bij cruciale weerstand

De bitcoin koers is al een tijdje bezig aan een stille opmars. In de nacht van maandag op dinsdag werd voor het eerst in anderhalve week de $67.000 getest, zonder al te veel succes. Nadat de koers terug werd gebracht tot $66.000 probeerde bitcoin het gisteren in de middag nog een keertje. Wederom waren het de bears die zegevierden. De koers schoot terug tot vlak boven de $66.000.

De bulls weten niet wat opgeven is, en zijn gedurende de nacht weer opgetrommeld. Het heeft de BTC koers doen opkrabbelen. Vanmorgen vroeg werd alweer de $67.000 aangetikt. Door het level heel breken blijkt vooralsnog een moeilijke opgave te zijn, maar de koers bevindt zich momenteel slechts enkele honderden dollars hieronder.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Mocht bitcoin erin slagen de zone tussen de $67.000 en $67.500 te passeren, ligt de weg vrij voor een verdere stijging tot $69.000. Hier ligt de laatste grote obstakel alvorens de recordprijs van $73.800. Op de weg omlaag ligt vlak boven de $64.000 een belangrijk steunniveau voor BTC, die een verder bloedbad richting $60.000 moet voorkomen.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 66.801 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 62.356. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,28% in de plus.

Cryptomarkt kleurt groen, HBAR als ware uitblinker

De meeste altcoins presteren op het moment beter dan de koning der cryptocurrencies. Binnen de top 10 cryptomunten blijven de koersbewegingen enigszins binnen de perken, maar daarbuiten zijn er de nodige gigantische uitschieters op te merken.

Ethereum (ETH) is de afgelopen 24 uur met 2,24% gestegen, solana (SOL) met 2,16% en dogecoin (DOGE) met 2,01%. Toncoin (TON) is de hardste stijger binnen de top 10, met een koerssprong van 4,59%. Niet alle grote altcoins kleuren echter groen. Cardano (ADA) en ripple (XRP) zijn beiden nipt onderuit gegaan, met respectievelijk 1,25% en 0,26%.

De explosieve prijsstijging van HBAR staat momenteel centraal in de cryptomarkt. De altcoin is met maar liefst 75,36% de lucht in geschoten nadat bekend werd dat een geldmarktfonds van BlackRock, ‘s werelds grootste vermogensbeheerder, is getokeniseerd en op de Hedera blockchain gezet. Later vandaag kun je hier meer over lezen op Crypto Insiders.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
goud bereikt records, goldrepublic nederlanders goedkoop goud
Goud verbreekt records, Nederlanders krijgen goud voordeliger dan anderen
'Bitcoin koers stijgt in twee maanden naar $95.000,' volgens analist
Bitcoin zal naar $420.000 doorduwen volgens financieel expert
Bitcoin koers steeds stabieler door explosieve groei van ETF's
Bitcoin koers steeds stabieler door explosieve groei van ETF’s
Crypto Ontbijt: Nieuwe cryptowet in VS, ethereum-ETF besluit & een solana-ETF?
Crypto Ontbijt: Nieuwe cryptowet in VS, ethereum-ETF besluit & een solana-ETF?
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Bitcoin koers schiet naar $66.000, 'belangrijk moment aanstaande'
Bitcoin koers schiet naar $66.000, ‘belangrijk moment aanstaande’
Bitcoin koers stijgt hard na rentebesluit, maar daalt weer tot $57.000
Bitcoin koers stijgt hard na rentebesluit, maar daalt weer tot $57.000
Advertentie