Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
06/06/2024 08:02 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/06/2024 08:00 Marktupdates

Bitcoin koers houdt zich sterk op $71.000, ethereum stijgt gestaag

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin koers houdt zich sterk op $71.000, ethereum stijgt gestaag

Foto: ST House Studio/Shutterstock

Bitcoin (BTC) houdt zich na zijn forse stijging van afgelopen dinsdag knap staande boven de $71.000. De afgelopen dag zijn de bulls en bears grotendeels in evenwicht rond dit prijslevel, ondanks de gigantische instromen bij de Amerikaanse spot Exchange-Traded Funds (ETF’s). Bitcoin heeft al met al een uitstekend momentum te pakken, en lijkt zich klaar te maken om een cruciale weerstand te testen.

BTC stabiel op $71.000

Dinsdagmiddag schoot de bitcoin koers vanuit onder de $69.000 in enkele uren tot ver voorbij de $70.000. Na vele recente mislukte pogingen sloeg bitcoin er eindelijk in om dit psychologische prijslevel te heroveren. Sterker nog, ook de $71.000 werd voor het eerst in lange tijd weer gepasseerd.

Het prijslevel van $71.000 bood bitcoin de gelegenheid om bij te komen van zijn eerdere explosieve stijging. Bitcoin heeft gisteren grotendeels zijwaarts bewogen om en nabij de $71.000, zonder al te veel prijsschommelingen. Aan het einde van de middag schoot de koers abrupt de lucht in tot een piek van bijna $71.800, wat de hoogste prijs sinds begin april markeert.

De bitcoin spot-beursfondsen in de Verenigde Staten halen de afgelopen dagen gigantisch veel kapitaal binnen. Op dinsdag werd een weerzinwekkende instroom van $886,6 miljoen gezien en ook gisteren verwelkomden de fondsen maar liefst $488,1 miljoen. Dit blijkt uit data van Farside Investors.

Ondanks deze gigantische koopdruk heeft bitcoin vooralsnog moeite om verder omhoog te klimmen. Rond de $72.000 ligt de laatste weerstandszone voor bitcoin alvorens de all-time high van bijna $74.000 opgezocht kan worden. Mocht bitcoin een uitglijder maken dan zou het positief zijn om in ieder geval boven het psychologische level van $70.000 te blijven. Volgens crypto-analist Ali Martinez ligt ”de meest cruciale steun” voor BTC op een prijs van $68.500.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 70.917 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 65.039. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,10% in de plus.

Altcoins kleuren rood, maar ethereum stijgt 2%

Terwijl bitcoin zich nagenoeg op dezelfde prijs als gisteren bevindt, kleuren veel grote altcoins rood. Kijkend naar de top 10 grootste cryptomunten dan weet alleen ethereum (ETH) aan een daling te ontsnappen. Ethereum is de afgelopen 24 uur met 1,91% gestegen tot een actuele koers van $3.851.

De rest staat stuk voor stuk in de min, zij het met bescheiden dalingen. Solana (SOL) is met 0,28% onderuit gegaan, dogecoin (DOGE) met 0,29% en cardano (ADA) met 0,57%. Toncoin (TON) is de grote verliezer met een daling van 3,57%.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Crypto Radar: Bloed op de cryptomuur en bitcoin zakt steeds verder weg
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Crypto Radar: Bloed op de cryptomuur en bitcoin zakt steeds verder weg
Crypto Radar: Floki doet het goed, deze coin crasht keihard
Crypto Radar: Floki doet het goed maar deze coin crasht keihard
Advertentie