Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
28/11/2023 07:51 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/11/2023 07:51

Bitcoin koers in gevarenzone, crypto markt corrigeert

Solana-SOL Bitcoin-BTC Ethereum-ETH Cardano-ADA Dogecoin-DOGE XRP-XRP more-coins-icon
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers in gevarenzone, crypto markt corrigeert

Foto: Only background/Shutterstock

Bitcoin (BTC) is op dezelfde voet verder gegaan als gisteren en kleurt wederom in het rood. De bitcoin koers is als gevolg op een belangrijk punt aangekomen dat vooralsnog een diepere correctie weet te voorkomen. Desondanks blijft het spannend en lijkt het wachten op een grotere beweging. Om niet met verrassingen te worden opgescheept, zetten we alle belangrijke levels op een rijtje.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers onderuit

Bitcoin heeft gisteren meerdere keren zijn steunniveau van grofweg 36.700 dollar getest. Vooralsnog is de dit level sterk genoeg gebleken, aangezien de koers er niet onder is gezakt. Laat op de avond bracht het zelfs een koerssprong teweeg richting het eerstvolgende weerstandsniveau van boven de 37.300 dollar. Ook dit level bleek te krachtig te zijn om gepasseerd te worden.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Een uitbraak uit het huidige bereik kan plotseling een grote beweging veroorzaken. Mocht de koers namelijk naar boven uitbreken, dan is de koers op weg naar het cruciale weerstandsniveau van tussen de 37.800 en 38.000 dollar. Al talloze keren is bitcoin afgewezen op dit niveau. Afgelopen vrijdag zette bitcoin zijn jaarlijkse hoogtepunt van ongeveer 38.400 dollar neer, maar het heeft nog geen enkele keer een dagelijkse candle boven de 38.000 dollar gesloten.

Wanneer de koers onder de 36.700 dollar terecht komt, ligt een verdere daling tot onder de 36.400 dollar in het verschiet. Dit zou tevens de laatste halte kunnen zijn voor een verdere daling tot de eerdere low van zo’n 35.700 dollar.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit gelijk aan 36.939 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 33.769.

Advertentie

Altcoinmarkt: solana, cardano en dogecoin in het rood

Bijna alle grote cryptomunten hebben iets in moeten leveren ten opzichte van gisteren. Ethereum (ETH) staat 2,05 procent in de min ten opzichte van 24 uur geleden en ripple (XRP) is met 1,91 procent gedaald. Verder heeft solana (SOL) een verlies van 4,86% moeten incasseren, is cardano (ADA) met 3,34 procent gedaald en dogecoin (DOGE) met 4,05 procent.

Crypto Rewind: Bitcoin waarschuwing ECB, opvallende ETF-week en meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 27,74 ADA of 140,98 DOGE! Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Nederlandse bitcoin analist waarschuwt: ’tijd om wat winst te pakken’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin vandaag: CB Consumentenvertrouwen VS

Vandaag zal om 16:00 uur het CB Consumentenvertrouwen uit de Verenigde Staten gepubliceerd worden. Er wordt een waarde van 101,0 verwacht, wat nog altijd in de neutrale regio valt. Vorige maand kwam de indicator uit op 102,6.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie