Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
26/04/2024 07:58 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/04/2024 07:58 Marktupdates

Bitcoin koers in gevarenzone rond $64.000, cryptomarkt vreest

Bitcoin-BTC
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin koers in gevarenzone rond $64.000, cryptomarkt vreest

Foto: Ground Picture/Shutterstock

De prijs van bitcoin (BTC) is gisteren verder weggezakt, en dook in de middag zelfs kortstondig onder de $63.000. Na een urenlange opleving is de koers weer in zijn kritieke zone rond $64.000 terecht gekomen. Terwijl de markt vreest voor een verdere daling richting $60.000, hebben ook altcoins het allesbehalve makkelijk.

Bitcoin maakt tijdelijke sprong tot $65.000

De bitcoin koers heeft gisteren zijn neerwaartse beweging dat een dag eerder werd ingeluid voortgezet. Rond 15:30 bereikte de neergang zijn kookpunt, met een bodem van grofweg $62.800. Vervolgens namen de bulls de overhand. Vlak voor middernacht werd de $65.000 namelijk nipt overschreden.

Lang konden de bulls echter niet zegevieren, aangezien de koers de hele nacht langzaam maar zeker is afgedaald tot het huidige niveau van enkele honderden dollars boven de $64.000.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Vlak boven de $64.000 ligt een belangrijk steunniveau dat vooralsnog zijn werk uitstekend verricht. De opleving van gisteravond heeft ervoor gezorgd dat BTC boven deze support de dag heeft afgesloten. Voor vandaag is het wederom zaak om boven de $64.400 te sluiten.

Indien er meer pijn op de loer ligt, ligt er rond $60.000 nog een belangrijk vangnet. Vorige week vond bitcoin hier nog steun nadat de koers flinke klappen te verwerken kreeg.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 64.346 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 60.035. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,18% in de plus.

Cryptomarkt terughoudend, solana daalt bijna 3%

Niet alleen bitcoin maar ook de rest van de markt doet op het moment een stapje terug. De meeste cryptomunten houden hun adem in, in afwachting op bitcoin’s volgende grote koersbeweging.

Het gros van de altcoins staat op grofweg dezelfde prijs als gisteren. Qua stijgers en dalers ligt het momenteel in evenwicht. Ook in de top 10 cryptomunten gebeurt er weinig spannends.

Solana (SOL) heeft met een daling van 2,85% de grootste koersbeweging doorgemaakt. Ook toncoin (TON) is significant gedaald, namelijk met 2,20%.

De andere grote altcoins  hebben stuk voor stuk verwaarloosbare koersbewegingen achter de rug. Zo is ethereum (ETH) met 0,59% gedaald, ripple (XRP) met 0,64% gestegen en cardano (ADA) met 0,22% onderuit gegaan.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Bitcoin koers schiet naar $66.000, 'belangrijk moment aanstaande'
Bitcoin koers schiet naar $66.000, ‘belangrijk moment aanstaande’
Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Crypto Radar: Bloed op de cryptomuur en bitcoin zakt steeds verder weg
Advertentie