Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
09/07/2024 07:38 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/07/2024 07:37 Marktupdates

Bitcoin koers klimt voorbij $57.000, ethereum en solana exploderen 6%

Solana-SOL Ethereum-ETH Bitcoin-BTC more-coins-icon
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin koers klimt voorbij $57.000, ethereum en solana exploderen 6%

Foto: ST House Studio/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers heeft gisteren een bijzonder beweeglijke dag achter de rug waarin de bulls en bears beiden sporadisch konden zegevieren. De bulls lijken nu met de winst ervandoor te gaan na een langzame maar overtuigde klim. Bitcoin is inmiddels de $57.000 gepasseerd en lijkt zich spoedig klaar te kunnen gaan maken voor een belangrijke test.

De rest van de cryptomarkt geniet momenteel in ieder geval met volle teugen van bitcoin’s opmars. Bijna iedere grote altcoin staat dik in de winst, met stijgingen die binnen de top 100 oplopen tot boven de 20%.

BTC koers passeert opnieuw $57.000

Ook bitcoin heeft vooralsnog een stralende dag. Al sinds gisteren de avond werd ingeluid bevindt de BTC koers zich in een opwaartse trend, gekenmerkt door steeds hogere hoogte- en dieptepunten.

De rally werd ingezet nadat bitcoin behoorlijk wat tegenwind had ervaren. Gisteren begon de dag uitstekend nadat bitcoin in de ochtend een reuzesprong had gezet van grofweg $2.000 tot bijna $58.000. Aan het begin van de middag zakte bitcoin vervolgens langzaam weg. Rond 14:00 uur maakte de koers een flinke uitglijder van meer dan 3%, van $57.300 naar $55.300.

Hierna werd de weg naar boven $57.000 opnieuw ingeslagen, maar dit keer lijkt de stijging duurzamer dan gisteren.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Vlak boven de $58.000 ligt de eerstvolgende obstakel voor bitcoin die de nodige verkoopdruk kan veroorzaken. Vorige week kreeg bitcoin twee keer na het bereiken van deze zone een terugval. In dat geval zou het steunniveau rond de $56.500 redding kunnen bieden.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 57.203 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 52.806 Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 3,11% in de min.

ETH en SOL schitteren in groene cryptomarkt

Bitcoin’s veerkrachtige stijging heeft de rest van de markt een flinke opkikker gegeven. De meeste altcoins doen het momenteel zelfs nóg beter dan bitcoin.

De gehele top tien cryptomunten kleurt donkergroen. Ethereum (ETH) is maar liefst 5,73% gestegen tot voorbij de $3.000. Momenteel komt de ethereum koers uit op $3.069.

Ook solana (SOL), dogecoin (DOGE) en cardano (ADA) weten bitcoin te overtreffen met stijgingen van respectievelijk 6,78%, 4,41% en 6,78%.

Buiten de top 10 zijn er nog veel meer schitteraars. De op Solana gebaseerde memecoin bonk (BONK) steelt de absolute show met een stijging van 22,49%. Met een stijging van rond de 17% vullen celestia (TIA) en sei (SEI) de top drie van hardste stijgers binnen de top 100 aan.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Bitcoin duikt onder $67.000, grote dag voor ethereum met ETF-lancering
Bitcoin duikt onder $67.000, grote dag voor ethereum met ETF-lancering
Bitcoin stijgt hard voorbij $68.000 na Biden nieuws, dogecoin klimt 8%
Bitcoin stijgt hard voorbij $68.000 na Biden nieuws, dogecoin klimt 8%
Bitcoin koers crasht hard na Iraanse aanval op Israël, cryptomarkt diep rood
Crypto Radar: Bitcoin koers volatiel en duikt naar beneden 
Advertentie