Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
21/11/2023 07:48 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/11/2023 08:19

Bitcoin koers komt kracht tekort, dit kan volatiliteit teweegbrengen

Bitcoin-BTC BNB-BNB Cardano-ADA Ethereum-ETH more-coins-icon
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers komt kracht tekort, dit is vandaag belangrijk

Foto: bookzv/Shutterstock

Bitcoin (BTC) is er vannacht net als gisteren niet in geslaagd om voorbij de laatste belangrijke horde voorafgaand aan het jaarlijkse hoogtepunt te stomen. Het blijft echter erg spannend aangezien de bitcoin koers momenteel niet ver verwijderd is van het cruciale weerstandsniveau. Bovendien staan er vandaag enkele belangrijke zaken op de agenda die wellicht de nodige volatiliteit op kunnen leveren. Alles komt aan bod zodat je goed voorbereid de dag van start kunt gaan!

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Bitcoin koers in spanning

Het belangrijke level in kwestie is grofweg 37.500 dollar. Dit is een sterk weerstandsniveau dat bitcoin deze week al meerdere malen heeft weerhouden om tot nieuwe hoogtes te stijgen. Gisteravond is bitcoin een paar keer boven het level uitgestoken, tot een piek van zo’n 37.800 dollar, maar het was niet in staat hier vast te houden.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Desondanks blijft bitcoin in ieder geval significant boven het steunniveau van 37.000 dollar handelen. Mocht de koers alsnog hieronder terechtkomen, dan is 36.400 dollar het eerstvolgende niveau om de in de gaten te houden.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit gelijk aan 37.344 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 34.122.

Advertisement

Altcoinmarkt: BNB stijgt na Binance nieuws

Kijkend naar de rest van de cryptomarkt dan is te zien dat het gros van de grote altcoins rood kleurt. Avalanche (AVAX) staat 7,50 procent in de min ten opzichte van 24 uur geleden, solana (SOL) heeft 5,98 procent in moeten leveren en dogecoin (DOGE) daalt 4,21 procent.

Daartegenover laten ethereum (ETH) en cardano (ADA) beiden kleine winsten zien. Ethereum is met 0,61 procent gestegen en cardano met 1,36 procent.

De grote winnaar van vandaag is build n’ build (BNB) die 4,99 procent hoger staat dan gisteren. De stijging heeft te maken met het nieuwsbericht dat het Amerikaanse ministerie van Justitie 4 miljard dollar zou eisen tegen cryptobeurs Binance om meerdere strafrechtelijke aanklachten te laten verdwijnen.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 141,47 DOGE of 28,17 ADA! Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin vandaag: Bestaande Huizenverkopen en FOMC Notulen

Vandaag kunnen we twee belangrijke datapunten verwachten: de Bestaande Huizenverkopen van de Verenigde Staten en de FOMC Notulen.

Allereerst zal om 16:00 uur de National Association of Realtors (NAR) de Bestaande Huizenverkopen publiceren. Voor de afgelopen maand wordt er een waarde van 3,90 miljoen verwacht, terwijl deze vorige maand uitkwam op 3,96 miljoen.

Daarnaast krijgen we om 20:00 uur de notulen van de afgelopen Federal Open Market Committee (FOMC) bijeenkomst. De FOMC is een beleidsorgaan binnen de Amerikaanse centrale bank die verantwoordelijk is voor de beslissingen over het monetaire beleid, met name met betrekking tot rentetarieven. Ongeveer drie weken geleden werd er besloten de rente ongewijzigd te laten en vandaag kunnen we een gedetailleerd verslag verwachten van de meeting zelf.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto nieuws: cryptobeurs Kraken aangeklaagd

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de Amerikaanse cryptobeurs Kraken aangeklaagd. De SEC beschuldigt Kraken van het illegaal opereren als effectenbeurs zonder zich eerst te registreren bij de toezichthouder. Bovendien zou Kraken de klanttegoeden gemengd hebben met haar eigen kapitaal.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement