Timo Bult Timo Bult Timo Bult
05/04/2024 07:15 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/04/2024 07:13 Marktupdates

Bitcoin koers leeft op en stijgt flink, XRP in de plus na goed nieuws

Bitcoin-BTC XRP-XRP
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin koers leeft op en stijgt flink, XRP in de plus na goed nieuws

Foto: Kovtun Dmitriy/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers heeft gisteren een opleving beleefd. Dit bracht de koers weer bijna terug tot 70.000 dollar. Wel is te zien dat het sentiment onder investeerders nog altijd negatief is, maar dit kan een onverwacht effect hebben.

Bitcoin koers leeft op, stijgt 6 procent

BTC kwakkelt al een tijdje voort. Halverwege maart corrigeerde de koers flink waarna het weer kon herstellen. Eind maart lukte het vervolgens maar niet om de 70.000 dollar weer te breken.

In plaats daarvan was deze week weer een correctie te zien die de prijs terugbracht tot 65.000 dollar. Gisteren kon bitcoin vanaf dit punt weer flink stijgen. Na een stijging van 6 procent werd een piek aangetikt van 69.370 dollar.

Bitcoin koersgrafiek van de afgelopen 24 uur waarop een stijging te zien is.
De bitcoin koers kon gisteren flink stijgen, maar vond vervolgens weerstand. Bron: CoinMarketCap.

Op crypto exchange Bybit (Powered by SATOS) komt de bitcoin koers op dit moment uit op 67.654 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo is bitcoins prijs in euro 62.572.

Bitcoin komt de afgelopen weken enigszins onzeker over, zeker in vergelijking met de enorme bullrun die begin dit jaar inzette. De grote vraag die veel investeerders hebben is dan ook: hoever zitten we in de huidige bullmarkt? Laat je stem hieronder achter om te zien hoe onze lezers erover denken.

BTC-investeerders zijn negatief, en dat kan positief uitpakken

Met de correcties in de afgelopen weken is het sentiment onder de bitcoin-investeerders wat verslechterd. Dat blijkt uit een analyse van blockchain-onderzoeksplatform Santiment.

Volgens de analisten reflecteert het handelssentiment op dit moment negatieve verwachtingen voor de komende tijd. Santiment schrijft dat de bulls nu moeten hopen dat het sentiment slecht blijft gedurende de huidige opleving:

“Historisch gezien bewegen markten zich in de tegenovergestelde richting van de verwachting van de mensenmassa, dus enkele van de beste tijden om te kopen zijn tijden waarin de meesten niet geloven dat een rally kan beginnen of doorgaan.”

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Ripple (XRP) blinkt uit na goed nieuws

Tot slot werpen we een korte blik op de altcoins. Binnen de top 10 valt naast bitcoin ook ripple (XRP) op. De nummer 7 van de markt staat 3 procent in de plus terwijl het overgrote deel van de top 10 weinig doet.

De stijging van XRP heeft waarschijnlijk te maken met dit nieuws.

Buiten de top 10 is het bitcoin cash (BCH) dat opvalt. Het kleine broertje van bitcoin staat ruim 11 procent in de plus. BCH heeft gisteren zijn eigen halving gehad en het sentiment omtrent de crypto lijkt daarmee een flinke boost te hebben gekregen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Crypto Radar: Bloed op de cryptomuur en bitcoin zakt steeds verder weg
Crypto Radar: Floki doet het goed, deze coin crasht keihard
Crypto Radar: Floki doet het goed maar deze coin crasht keihard
Bitcoin loopt vast, maar AI-crypto exploderen door Elon Musk nieuws
Bitcoin breekt $70.000: onze verwachtingen voor de komende periode
Advertentie