Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
08/06/2024 08:14 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/06/2024 08:11 Marktupdates

Bitcoin koers maakt duikvlucht tot $69.000, altcoins dalen 10%-15%

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH Dogecoin-DOGE more-coins-icon
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin koers maakt duikvlucht tot $69.000, altcoins dalen 10%-15%

Foto: Arsenii Palivoda/Shutterstock

Het sentiment is volledig omgeslagen op de cryptomarkt. Bitcoin (BTC) is gisteren keihard afgewezen rond de $72.000 en heeft vervolgens een flinke uitglijder gemaakt van enkele procenten. Bitcoin’s koersdaling heeft met name altcoins in mineur gebracht. Velen verloren  in korte tijd tussen de 10% en 15% van hun waarde. Inmiddels lijkt de markt weer zijn rust te hebben gevonden, maar een hoop optimisme heeft plaats gemaakt voor angst.

BTC koers daalt 4%

Allereerst nemen we een kijkje bij de bitcoin koers, de aanstichter van de bredere marktcorrectie.

Bitcoin bewoog gisteren, zoals het al enkele dagen deed, lange tijd zonder al te veel prijsschommelingen rond de $71.000. In de middag klom de koers echter langzaam omhoog tot een piek van bijna $72.000.

Tussen grofweg $72.000 en de all-time high van bijna $74.000 ligt een sterke weerstandszone voor bitcoin die gisteren zijn kracht heeft bewezen. Nadat bitcoin bij deze zone aanklopte, kreeg het in eerste instantie een kleine daling te verwerken. Na enkele uren rond de $71.000 te hebben bewogen, maakte bitcoin een forse duikvlucht.

In ongeveer anderhalf uur daalde BTC met zo’n 4% tot een dieptepunt van enkele honderden dollars boven de $68.000. Al snel schoot de koers vervolgens tot voorbij de $69.000, waar het gedurende de rest van de avond en de nacht bij heeft kunnen komen van de hevige crash.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Al met al kan geconcludeerd worden dat de bulls de strijd rond de $72.000 met volle overtuiging hebben verloren van de bears. Desalniettemin is het natuurlijk een bemoedigend signaal dat de koers standhoudt boven de $69.000.

Mocht bitcoin verder wegzakken, ligt rond de $67.000 het eerstvolgende steunniveau. Op de weg omhoog is het psychologische level van $70.000 het eerst aan de beurt om te veroveren.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 69.293 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 64.311. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 2,91% in de min.

Altcoins zwaar getroffen, maar al enigszins hersteld

Zoals gezegd hebben altcoins een massale capitulatie ondergaan. Bitcoin’s koersval zorgde ervoor dat bijna iedere altcoin in korte tijd met ten minste 10% onderuit ging. Veel altcoins staan momenteel alweer significant hoger dan hun respectievelijke dieptepunten die gisteravond werden bereikt. Desalniettemin verkeert de altcoinmarkt nog altijd in zwaar weer.

De gehele top 10 cryptomunten staat met minimaal enkele procenten in de min. Ethereum (ETH) staat momenteel 3,62% lager dan 24 uur geleden, op een prijs van $3.679. Solana (SOL) is in dit tijdsbestek met 5,63% onderuit gegaan, ripple (XRP) met 4,73% en cardano (ADA) met 3,77%. Dogecoin (DOGE) is de grote verliezer met een daling van 8,52%.

Binnen de bredere top 100 is dogwifhat (WIF) de hardste daler van de afgelopen dag. De op Solana gebaseerde memecoin staat bijna 14% lager dan gisteren. Optimism (OP) en fetch.ai (FET) zijn beiden, net als talloze andere munten, ook met iets meer dan 10% onderuit gegaan.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Crypto Radar: Bloed op de cryptomuur en bitcoin zakt steeds verder weg
Crypto Radar: Floki doet het goed, deze coin crasht keihard
Crypto Radar: Floki doet het goed maar deze coin crasht keihard
Bitcoin loopt vast, maar AI-crypto exploderen door Elon Musk nieuws
Bitcoin breekt $70.000: onze verwachtingen voor de komende periode
Advertentie